Andijvie met gekookte aardappelen en een stukje vlees. Volgens mij een soort filetlapjes voor man en mij, de kindjes een gehaktballetje.
'Surinaamse kip' met rijst en groenten in zuur. Als toetje zelfgemaakte chocolade mousse. Mijn man is jarig vandaag.
AGV. Gekookte aardappels, bloemkool en een slavink. Niet echt mijn favoriete maaltijd maar mijn man vindt het zo lekker.
Vandaag hadden partner en dochter zin in iets met vlees. Dat doen we nu nog maar 2x per week, want we willen vaker vega eten Vandaag was het dus boerenkoolstamp pot met spekjes, en rookworst. (die overigens nog eens achterlijk duur was ook, haast niet meer te doen, die prijsstijgingen) En later deze week eten we: -Vega lasagna met spinaziepesto en zelfgemaakte tomatensaus (grote portie saus, waarvan ik een groot deel in vries) -Falafel met pitabroodjes en tahinsaus -Kiptacos met yoghurt knoflooksaus en sla (2e keer vlees dus) -spinazie-aardappelpuree met crème fraîche, geroosterde tomaatjes met knoflook uit de oven en gemarineerde Tofu. Nog nooit iets met Tofu gemaakt. Ik vind het er ook niet echt uitzien, eerlijk gezegd, maar er zal vast wel iets lekkers van te maken zijn. En de overige dagen moet ik nog iets bedenken Edit: Ik weet het al! Als @Adje me haar recept van die heerlijk klinkende gnocchi met spinazie en pijnboompitjes wil geven, wordt het 'm dat. Wil je die alsjeblieft geven, Adje?
Lekker! Wij doen dat altijd met ei, aardappel, botersaus, drupje slasaus en sla (ofcourse) en jullie?
En ben ik heel brutaal als ik dan ook nog eens het recept voor de geroosterde tomaten-kokossoep vraag? Dan heb ik de andere dag ook gecoverd
Haha dat mag hoor! Niks brutaals aan Ingrediënten: 1 kilo tomaten, gehalveerd 2 uien, in vieren Olijfolie 2 tenen knoflook, fijngehakt Stukje gember, fijngehakt 1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes) ca. 2 el tomatenpuree 250 ml bouillon Blikje kokosmelk Verse koriander Palmsuiker en vissaus naar smaak Peper en zout Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de tomaten en ui op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster ca. 1,5 uur tot ze licht geblakerd zijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook, gember en rode peper. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de geroosterde tomaten en ui toe (inclusief vrijgekomen vocht van de bakplaat), en de bouillon, kokosmelk en verse koriander. Laat nog even pruttelen en pureer dan met een staafmixer. Breng oo smaak met vissaus en palmsuiker. Serveer evt. met verse koriander en wat zure room
Dank je wel, dat klinkt ook alweer zo lekker. Kan ik ipv koriander ook peterselie gebruiken? Ik vind daar altijd zo'n zeepsmaak aan zitten.
Ah ja, dat is zo met koriander: je houdt ervan of het smaakt naar zeep Maar ik zou het dan gewoon weglaten, en vervangen door peterselie kan natuurlijk ook.
Vandaag lekker makkelijk, roerbakgroenten met gekruide krieltjes en knoflooksaus. Man en kinderen houden daar niet van, die hadden erwten met wortelen, aardappels en een stukje vlees. morgen maak ik denk ik lasagne of taco’s.
Gisteren: stamppot andijvie met spekjes, tomaat en ui. vandaag moet het makkelijk dus soep met piccolinis en salade
mik kon bij ons in de winkel de rookworst niet meer vinden. Waar ze vroeger nog een volle meter schappen aan keuze hadden, was er nu enkel de extra magere Unoxworst. Ik heb maar knakworststukjes door de spruitjes stamppot gedaan, smaakte ook prima en kinderen vonden het geweldig; knakworst bij het avondeten!
Geroosterde tomatensoep met kokos, broodje knakworst voor man en kinderen en voor mij een broodje kip, pinda, komkommer, sambal, gebakken ui