Oo Ook zoiets idioot… waarom zijn de daluren in Brabant en Limburg afwijkend? Woont daar een ander soort volk ofzo? Gaan die eerder naar bed? Werken ze op andere tijden? Echt zo gek.
Ja tuurlijk. Dan gaat de gratis stroom rechtstreeks naar je wasmachine. Snachts miet je ervoor betalen. En gebruik je geen zonnestroom dan gaat het terug naar de energie maatschappij en krijg je er een schijtcentje voor. Tip: p1 meter met extra stekker. Daar kan je de wasmachine is steken en instellen dat hij aangaat wanneer er stroom opgewekt word.
Exact dit was mijn punt ook. Ik wil mijn apparaten gewoon op fatsoenlijke tijden aan kunnen doen. Helemaal prima om op te sparen, rekening te houden met daluren, korter te douchen én de verwarming lager te zetten etc. Maar daar moet niet ook nog de hele dag in de was zitten bij komen. Op dit moment kun je hem niet meer buiten hangen. Binnen heb ik geen ruimte en dan nog, jeans drogen nu echt in 3 dagen nog niet. Alles opsparen tot het weekend is ook geen optie. Onze nu nog jongste spuugt ook nog wel eens. Laat staan over 2 wk met een newborn erbij. Dan is 21u acceptabel qua dal tarief. Zet ik 21u een was aan, dan kan ik hem rond 23u nog in de droger doen en heb ik de volgende ochtend even een vouwklusje tijdens een kop koffie. Is de boel zo weggewerkt en kan ik indien nodig tegelijkertijd ook nog een was aanzetten die ik dan 's ochtends in de droger doe. We hebben ze niet voor niks over verschillende groepen zitten, maar juist zodat alle apparaten tegelijk aan kunnen indien nodig.
Maar dan is het toch niet misleidend. De regels zijn namelijk niet onduidelijk of onjuist. Het is voor jou alleen geen handige keuze dus kan je beter geen hoog/laag tarief kiezen. Daluren zijn nu eenmaal voor de momenten waarop minder verbruikt wordt. Als het lukt daar binnen het groot verbruik te doen dan is het een gunstige keuze en anders niet want dan zit je veel in hoogtarief. Edit: ik had misleidend opgevat alsof de regels onduidelijk zijn maar bedenk me dat je het misschien bedoelt als dat het voor jezelf niet helemaal duidelijk was.
Is het trouwens met zonnepanelen juist niet wel handig een groot deel van het jaar. Overdag zoveel mogelijk je eigen opgewekte energie en in de nacht lagere tarieven voor de stroom die je afneemt.
Maar op dit moment wordt er toch nog 1 op 1 gesaldeerd toch over jaar? Dan maakt het niet uit toch? Tenminste wij leveren meer terug dan we verbruiken dus zou het voor ons toch niets uitmaken? Of zie ik dat verkeerd
Klopt, het maakt nu nog niet uit. Pas wanneer het salderen afgebouwd wordt loont het om te wassen op de momenten dat de stroom wordt opgewekt. Wij hebben dit afgelopen jaar 6000 kwh verbruikt en 5000 kwh opgewekt en moeten 1000 kwh afrekenen. Uiteraard is die 5000 voornamelijk opgewekt in de zomer en de 6000 voornamelijk verbruikt in de winter maar daar wordt nu nog niet naar gekeken. Het is zelfs goedkoper om in de nacht in daltarief te wassen, wanneer je zelf niets opwekt . Die salderingsregeling is echt heel krom. Maar ja, wij hebben er voordeel bij.
Ik denk dat dit in principe wel geldt ja. Want bij zonnig weer kun je natuurlijk én je apparaten overdag aanzetten (doen wij ook) én je was buiten hangen. Als je veel was hebt zet je gewoon direct nog een was aan want het is buiten veel sneller droog in de zomer dan wanneer het de droger in gaan. Dubbel voordeel dus (gratis drogen dus minder apparaten aan en apparaten overdag aan die gebruik maken van de stroom die je op dat moment opwekt). De lagere tarieven heb je dan idd voor de dingen die je 's nachts nog doet. Je zit alleen dan met wel de winterperiode. Waar droog je je was als je geen ruimte hebt om het op te hangen of bijvoorbeeld veel wast (grote gezinnen en/of kleine kinderen of veel was doordat je het opspaart). Dan is zon daltarief vanaf 21u fijn, maar vanaf 23 is echt belachelijk vind ik. Ik kan me van vroeger nog herinneren dat dat in ging vanaf 20u (toen ik zelf nog kind was haha).
Ik denk overigens dat daarom misschien ook steeds meer apparaten een uitgestelde start functie hebben.
Oké. Dussss…. In ons geval met zonnepanelen en 2 tarieven zou het voordeliger zijn om zoveel mogelijk energie tijdens daltarief te gebruiken. Omdat de kosten dan lager zijn. Want de opbrengst van de panelen wordt verrekend. Of maakt dat compleet niks uit?
In delen van zuid Holland gaat het daltarief ook om 21u in. En wellicht is dit in meer delen van Nederland zo? Dus dan geen hele provincies, maar bepaalde gebieden? Ondanks de zonnepanelen zijn wij met dubbeltarief toch echt goedkoper uit namelijk.