We zijn de hele dag op pad geweest (apple & pumpkin picking), dus mijn broertje gaat zo een lekkere pasta maken. En als toetje een lava cakeje met een bolletje ijs.
Omdat we een la vol met tomaten en pepers hebben liggen die op moeten ben ik nu een grote pan chakchouka aan het maken, dat eten we met zelfgemaakt vers brood en al dan niet een stukje gebakken vis. (Chakchouka is hier iets anders dan wat je vaak op internet tegenkomt de afgelopen jaren, namelijk gewoon een saus van tomaten, ui en pepers. Dus zonder ei.)
Oh, goed idee! We hebben vorige week twee kratten met tomaten gekregen, waarvan we een groot deel hebben uitgedeeld in de buurt, maar er zijn er nog heel veel over. Het vriesvak is leeg, dus als ik een flinke voorraad maak kan dat goed ingevroren worden.
Mooi dat jullie zoveel delen met buren! Wij ook wel hoor, laatst een groot krat appels gekregen en ook daarvan weer een deel doorgegeven, wat nog over was een pan appelmoes gemaakt. Wat wij trouwens ook echt lekker vinden is slata mechouia (of zoals het in sommige andere landen wordt genoemd: matbukha, felfla en hmiss), alleen daar zit de vriezer al vol mee https://www.196flavors.com/algeria-felfla-hmiss/