Hoi allemaal, Zeven weken geleden ben ik bevallen van een prachtig zoontje. De eerste weken huilde hij niet zo veel en was hij best een rustige en tevreden baby. Maar sinds zijn zesde week is dit omgeslagen. Nu weet ik dat buikkrampjes en huilen rond deze tijd hun piek bereiken, maar ik begin me toch af te vragen of het bij ons mannetje wel (alleen) krampjes zijn om de volgende redenen: - Je kunt duidelijk merken dat hij veel pijn heeft en de enige momenten dat hij vrij lijkt van pijn zijn af en toe tijdens het verschonen en tijdens het slapen. - De pijn is niet alleen meer aanwezig een uur na de voeding, maar gelijk er na en houdt ook aan tot aan de volgende Voeding. Hierdoor is het niet mogelijk om hem wakker weg te leggen. - Mijn zoontje maakt door de pijn veel kronkelende bewegingen en piep/kreun geluidjes en gaat dan huilen. Overstrekken doet hij soms 's avonds. - Hij slikt, hikt en niest veel. Soms krijg ik de indruk dat hij iets weg probeert te slikken. Spugen doet hij niet zo vaak maar wanneer hij dit wel doet is het heel zuur. Hij ruikt overigens verder niet zuur uit de mond. Wellicht herkennen jullie deze klachten? Moet ik naast krampjes misschien ook denken aan (verborgen) reflux, of iets anders? De baby krijgt ivm de overstap van BV naar KV een aantal weken geleden nog Nutrilon Duo uit een difrax Fles. Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen!
Ik vergat er bij te vermelden dat hij sinds deze week ook wat obstipatie heeft. De ontlasting is overigens niet hard.
Hier soortgelijke klachten (kramp, overstekken, spugen en veel huilen) en bleek het koemelkallergie te zijn. Ik had bv en ben toen op dieet gegaan. Na een week waren de klachten een stuk verminderd en na 2-3 weken een ander kind. Je zegt van bv naar kv te gaan. In bv heeft je lichaam de eiwitten uit koemelk al deels verknipt, als het koemelkallergie is kan het zijn dat hij er daardoor minder (of geen bij een licht allergie) last van had. Nu met kv kan het zijn dat hij er dan meer last van krijgt. Je zou een afspraak bij een kinderdietist kunnen maken als je twijfelt (kan zonder doorverwijzing). En vragen of je bijvoorbeeld pepti mag proberen. Dit is bij onze dochter niet genoeg (wij hebben voeding die helemaal koemelkvrij is, moet via een kinderarts). Maar pepti is een goede start om te proberen, hierin is de koemelk verknipt en kun je een beetje vergelijken met bv.
Wat @xxmoixx zegt! Hier hetzelfde verhaal. Borstvoeding gaat beter bij koemelk allergie babies dan kunstvoeding door de verkniptheid van eiwitten. Ik zou een afspraak maken met een kinderdietiste gespecialiseerd in koemelk allergie.
Zie bovenstaande, met kma zal je bij borstvoeding veel minder last hebben omdat het nu eenmaal lichaamseigen is en de eventuele eiwitten van koemelk via de moeder bij je baby komen….kunstvoeding is van koemelk gemaakt.Je kan zelf pepti proberen maar wellicht beter om een afspraak met huisarts of kinder diëtiste te maken
Mijn zoontje had ook die klachten en had verborgen reflux. Ik ben niet bekend met kinderen en koemelkallergie en kan je niet vertellen wat het precieze verschil is. Wat sneu he zo'n klein mannetje met pijn en zoveel huilen.
60 procent van de kinderen met verborgen reflux heeft onderliggend als oorzaak koemelk allergie er zit geen verschil in uiting.
Oh echt? Vreemd dan wel.. hier 2 flinke verborgen & refluxbabies gehad en er is nooit een woord gesproken over kma. Je zou toch denken dat het in ieder geval geopperd wordt..
Dat wordt dus helaas niet gedaan. De Nederlandse en Amerikaanse richtlijn voor reflux behandeling stelt zelfs dat men altijd eerst voedingswijziging moet doen voordat je medicatie voorschrijft bij verborgen reflux. Heel veel kinderartsen houden zich niet aan deze richtlijn. Beide zoontjes hier ook reflux. De eerste nooit iets over kma gehoord, bij de tweede wel en bleek dus kma te hebben. Achteraf gezien wrs de eerste ook.
Ja! De oudste was reflux voorbij na ongeveer 7-8 maanden. En de jongste nu met 13 maanden nog wel wat klachten, maar kan wel al meer koemelk verdragen dan eerder. We zijn bezig met het opbouwen. Koemelk allergie kan ergens tussen de 6 maanden tot 2 jaar verdwijnen.