Onze zoon is 15mnd , sochtends flesje koemelk en brood eten etc.. En 's avonds nog een flesje voor hij naar bed gaat. Hij kan ook lekker dramatisch reageren als z'n flesje op is hij baalt dan echt. Nu lekt hij ook steeds door van de nacht dus doe al 2 luiers aan de 2e achterstevoren dit werkte bij onze oudste maar nu ook niet Denk omdat deze meneer veel bewegelijker is in z'n slaap Dus wij dachten misschien moet we die flesjes minderen sochtends gewoon beker melk bij het brood En 's avonds klein flesje ipv 180 Maar kan ff zo gauw nergens info vinden tot wanneer die 2 flesje nou nog echt nodig zijn
Onze dochter krijgt s avonds ook nog lekker een flesje gewone melk! Iets van 150 cc. Ze is nu 19 maanden. Als hij elke x door lekt zou ik zijn luier s avonds nog verschonen voordat jezelf naar bed gaat!
In principe hebben ze het niet meer nodig op die leeftijd. Wij hebben het vanaf 1 jaar afgebouwd en ze krijgt nu al een tijdje geen fles meer (ze is nu 17 maanden). Alleen avondeten en wat yoghurt na. Ochtend wel een fles met gewone melk/pap, zodat we haar als het nog heel vroeg is nog even in bed kunnen laten liggen.
Bedankt voor de reacties Uit bed halen en verschonen is geen optie ben blij als hij juist een keer niet wakker wordt snachts Bij onze oudste deden we ook afbouwen maar weet gewoon niet meer wanneer en hoe dus vandaar de vraag
Onze dochter is 12,5 maand, ik heb rond haar verjaardag de ochtendfles vervangen voor een beker melk bij een broodje. Voor het slapen krijgt ze nog wel een fles met gewone halfvolle melk die ik heel kort opwarm in de magnetron. Ik weet nog niet wanneer ik daar mee stop, zoontje heeft hem ook nog best een tijd gehad (denk zeker tot 1,5). Maar toen we bij ons zoontje zoiets hadden van nu is het mooi geweest hebben we hem van de een op de andere dag ipv een fles een bekertje warme melk aangeboden, daar dronk hij wel van, maar niet zo gretig als zijn fles, na een paar dagen die beker geskipt en dat ging zonder problemen. Wel op dat moment iets meer yoghurt/vla gegeven na het avondeten. Zoontje lekte ook heel erg door ‘s nachts en dat maakte geen verschil met of zonder fles. Wij deden hem voor we naar bed gingen nog verschonen in zijn bed, dus zonder hem op te tillen, deden we even met zijn 2en, de een de billen omhoog de ander snel de luier er onderuit en schone weer om, daar werd hij niet wakker. Maar, dat zou bij onze dochter niet werken, die zou wel wakker worden dus verschilt per kind. Wat daarnaast werkte wat een maat grotere luier en zorgen dat de romper ruim genoeg is zodat de luier ruimte heeft om uit te zette , dat zou je ook kunnen proberen.
Welke luiers gebruik je nu? En het afbouwen lijkt denk ik lastiger dan dat het is. Als ik m’n dochter nu een fles zou geven zou ze m ook opdrinken. Maar we zijn er gewoon cold turkey mee gestopt en zolang ze wel gewoon voldoende eten krijgt, vindt ze t prima. De fles is er gewoon niet meer en daar wennen ze snel aan hoor.
Nodig is hij, zeker als hij normaal eet en drinkt, niet. Ik vind het altijd erg kindafhankelijk. Mijn oudste heeft tot bijna 4 melk gedronken voor het slapen. J. is al zeker een half jaar van de flessen af. J. kreeg hem een tijd alleen nog op de opvang omdat ze daar alleen maar water geven en J. dat niet blieft.
Wij geven onze oudste van 2 jaar nog steeds een fles melk voor het slapen. Niet omdat het moet, maar omdat ze er zelf om vraagt. En helemaal icm de ‘newborn’ in huis (nu geen newborn meer met 11 maanden inmiddels, maar toch voor haar) ik merk dat ze daardoor meer behoefte heeft aan geborgenheid en dat geeft die fles haar. Herkenbaarheid, troost. Volgens het cb is rond die leeftijd 2 bekertjes melk genoeg. We geven haar in de ochtend Brinta. Het is echt alleen die avondfles die dus echt uit comfort is voor haar.
Hier ook een dreumes van 15 maanden. Ze kreeg voorheen nog wel een avondfles (volle melk) maar qua hoeveelheid bouwden we al af. Overdag dronk ze al genoeg zuivel. Maar die avondfles was niet meer dat rustige momentje van toen Ze begon lief op schoot maar na korte tijd wilde ze alweer spelen. Dus liep ze met de fles rond terwijl ze speelde en dronk. Pas dus besloten om die melk in een rietjesbeker of 360 graden beker te gaan geven en verder af te bouwen qua hoeveelheid. Ze drinkt nu nog rond de 100ml (schatting, ik meet niet precies af) voor het slapengaan. Die drinkt ze gewoon tijdens het spelen, ene keer alles op, andere keer niet. Wanneer ze daarna gaapt/in dr ogen wrijft gaan we naar boven. We geven het dus niet vlak voor het slapen. Ze poept vaak na het drinken. Vraag me niet waarom Op deze manier kunnen we haar luier nog verschonen, kan de melk zakken en gooit ze spelend haar laatste energie eruit
Ik geef die van 2,5 nog steeds de borst voor de nacht (en in de nacht grrr). Onze oudste kreeg tot 3,5 nog een fles voor de nacht (altijd flesvoeding gekregen). En van 1 op andere moment wou hij niet meer en klaar. Ze hebben nog alle tijd om groot te worden en te zijn, als ze die avondvoeding nodig hebben: prima.
Vanaf 12 maanden hebben wij het afgebouwd en onze dochter drinkt nu enkel nog 's ochtends een beker koude melk en tussen de middag. Ze is nu bijna 2 en zijn ook nog maar pas van de fles af haha we geven het nu gewoon in haar 360 beker.. Het is ook het eerste waar ze om vraagt in de ochtend; 'melk drinken?' Vraagt hij er ook echt om? Of gaat hij niet slapen zonder? Dan zou ik de fles gewoon nog blijven geven.. misschien in hoeveelheid afbouwen en het tijdstip waarop je de fles geeft?
Met 12 maanden is het niet meer nodig. Alle drie mijn kinderen wilden het rond die leeftijd zelf ook niet meer. Sinds hun eerste verjaardag drinken ze een bekertje gewone melk bij ontbijt en lunch en zijn ze volledig flesje-af.
Met 1.5 kreeg hij smorgens gewoon te eten. Klein beetje warme melk en savonds kreeg hij toch nog een klein flesje melk. Iets daarna gestopt en kreeg hij alles in bekers.
Minder drinken 's avonds hielp bij ons geen ene moer tegen doorlekken. Wat wel hielp was een tena lady in de luier plakken.
Ik deed bij ontbijt en lunch een bekertje melk naast de boterham. Pap heeft ze nooit gelust. Nooit flesje melk voor slapen gedaan. Warm eten en yoghurt/kwark. En dan naar bed.