Ik bestel 2x t maandmenu vam de Chinees Als ik zin heb maak ik graag een thema maaltijd: Italiaans bv. Met Italiaanse salade, 2 soorten pasta's en 2 soorten saus, focaccia en pizza stukjes erbij. Pizza maak ik zelf ook. Dessert italiaans ijs
Ik maak een grote pan tomatensoep met stokbroodjes of worstenbroodjes erbij of een grote pan pasta. Of we bestellen friet of pizza. Alleen met Kerst pak uit
Zodra het even kan doen we iets buiten met de bbq Alleen als het onder de 15c is of het stortregent dan verhuizen we naar binnen Als er kinderen komen dan pizzarette en/of gourmetten. Als mijn man tijd heeft maakt hij hele lekker pizza’s zelf. Als ik tijd heb ben ik meer van de soepen en ovenschotels. Als we allebei weinig tijd hebben wordt het ook weleens tapas bijelkaargeshopt uit diverse winkeltjes in de buurt. Als er alleen volwassenen komen ligt de nadruk toch meestal op borrelen
Ik besef ineens dat de enige mee etende visite van de afgelopen jaren mijn moeder is geweest En haar verwen ik graag met Limburgs zuurvlees of boeuf bourguignon. Verder ligt het vooral aan de visite (aantal en voorkeuren). Wat we ervoor al op hebben. Na een uitgebreide middagborrel is een kom soep meer dan genoeg bijvoorbeeld. En graag iets wat vooraf gemaakt kan worden, zoals soep of ovenschotel of stoofpot.
Het liefst niks, ik probeer het altijd een beetje te vermijden. Ik hou niet van koken en al helemaal niet voor visite. Het ligt er aan wie er komt eten, maar ik mik het liefst een pizza in de oven (lees: mn man doet de pizza in de oven ).
Nacho schotel. Verschillende soorten soep Bbq. Ribbetjes met gepofte aardappelen Stoofvlees met frietjes ....
Niks, dat doet mijn man - bami met verschillende dingen erbij - pasta/lasagna en salade - wraps met losse dingen zodat ze ze zelf kunnen vullen - tapas achtige gerechtjes - bij mooi weer bbq
Ik vind t heerlijk om te doen dus genoeg inspiratie hier, Thanks daarvoor! twijfel nog tussen Indiaas, Springrolls of kaasfondue. Allemaal lekker (eigenlijk lust ik alles en deze visite ook gelukkig)
Als er gewoon 1 of 2 gezinnen komen kook ik normaal (geen stamppot oid) maar wel gerechten die we vaker eten. Met verjaardagen blijft ook iedereen eten en dan heb ik al verschillende buffetten gemaakt (warm of koud) - gehaktballetjes in verschillende sauzen - nasi/bami buffet - kleine hapjes met allerlei salades A.s. zaterdag doen we hamburger buffet. Met broodjes, salades, burgers uiteraard, en toppings als rauwkost, ui, cheddar enz zodat iedereen zn eigen hamburger kan bouwen.
Wij hebben vrij regelmatig vrienden die blijven eten. Het is meer gezellig borrelen en dan blijven hangen met een hapje eten erbij. Dus niet vooraf met de bedoeling uitgebreid te tafelen. Hier vaak: - Spareribs van de BBQ (mijn man maakt de allerlekkerste, als je er naar kijkt valt het vlees al van de botjes af). En dan nog een lekkere salade en gebakken aardappeltjes erbij. - Nasi/bami menu met bijgerechten. - Grote pan Pasta Pesto met een salade erbij. Valt ook altijd wel in de smaak. - Broodjes Pulled Pork. - Wraps met stukjes kip/shoarma Er zijn altijd kinderen bij, dus ook vaak kleine pizzaatjes, patat en snacks erbji.
Nachoschotel: Rundergehakt, Bosui, zoete paprika, kerstomaatjes, maïs. Nacho's en wat kleine drupjes Zure room erover en geraspte kaas en dan in de oven. Altijd een succes. Japaleno los erbij voor de liefhebbers. Wij doen in verhouding weinig gehakt, veel groenten. Groene pesto salade met kipreepjes in groene pesto, broccoli, fusilli, kerstomaatjes, rode ui, geroosterde pijnboompitten en wat snippers oude kaas en veel rucola erover. Ook altijd een succes. Een lekkere gevulde groentesoep met afbakbrood, aoili, tapenade en kruidenboter is eenvoudig maar lekker. Nog een simpele bak sla met fetablokjes, komkommer en tomaat erbij en klaar
https://chickslovefood.com/recept/loempiataart-uit-het-skinny-six-kookboek/ Super easy Ik heb zelf er een twist aan gegeven door er glasnoedels aan toe te voegen, vond ik net wat prettiger qua structuur geven aan de vulling. Hier ook een recept met noedels: https://www.projectgezond.nl/loempiataart/
Wat ik standaard doe is zelf een paar lekker borrelhapjes maken (om m'n goodwill te tonen) en dan gewoon take-out bestellen . Ik heb het koken voor visite al lang geleden opgegeven. Zodra we kinderen kregen om precies te zijn. Niemand heeft ooit geklaagd, maar then again dat zegt natuurlijk niet alles, haha.
De enige die hier mee eet is een vriend van ons en die besteld altijd Chinees, shoarma oid. Als ik dan al kook maak ik kip in de hoed: Ik eet vandaag: Kip in de hoed https://www.ah.nl/r/84452
Ik hou het vaak redelijk simpel. Wraps, en dan zelf beleggen. Dus een schaal met vlees (kip of gehakt bijvoorbeeld), verschillende schaaltjes groente, saus, evt rouwkost. Lasagne met een salade (ook altijd lekker voor kinderen) Rendang vlees met boontjes, rijst, kroepoek, gebakken uitjes, tafelzuur (bijv augurken, uitjes) gesneden lenteuitjes als garnering