Vorig jaar is de datum ook af en toe versprongen. Toen zei men ook 1 nov... 10 nov... 20 nov. Dus hou daar wel rekening mee. Ik heb hier nog het reisboek van vorig jaar. De kato reis in de zomer vak met 4 pers kwam toen op 689 euro pp Daar komen de extra kosten ( eten op boot.... schoonmaak... linnen ) nog bij.... Dan hebben jullie misschien een idee wat de prijs dit jaar zou kunnen zijn. ( gok nu 700 a 720??)
De veerboot Puttgarden-Rodby had een extra energietoeslag van een tientje per ticket deze herfstvakantie, ik zou verwachten dat de lange veerboten wel een verdere prijsverhoging zullen toepassen.
Ik ben ook zo benieuwd naar de prijzen. Degene die ik nu van ANWB op hrt oog heb is best prijzig ben ik bang. Dan moet ik eerst mn man van de grond rapen.
Nee, daar zit ik juist op te wachten. Maar heb zomaar het vermoeden dat die van ons niet goedkoop gaat zijn
Op de extra kosten is best nog wat te besparen. Het eten op de boot zou ik er nog niet bij boeken. Dat kun je ter plaatse ook nog regelen. Is dan ook goedkoper. Ook vinden wij het eten het ook niet waard. Meestal eten wij vooraf we op de boot gaan, of ik neem zelf iets mee. Koude pastasalade ofzo. Veel mensen zie ik dat zo doen. In de zomer kun je ook hamburgers op het dek kopen. Dat is meer betaalbaar en ook best te doen. Linnengoed had ik afgelopen jaar van thuis mee. Had oud beddengoed en oude handdoeken wat ik daarna achter had gelaten. Mijn kinderen slapen graag in een slaapzak. Eindschoonmaak doen we vaak ook even zelf. Zo gebeurt.
Wij zijn ook op de prijzen aan het wachten, de laatste keer betaalden we 1800 euro voor 4personen, 14 dagen (waarvan 10 Zweden en 4 Noorwegen), maar dat is 3 jaar geleden. Wij willen wel weer graag naar Scandinavië dit jaar. Voor los boeken hebben wij ook wel eens gekeken, maar wij kwamen dan ook duurder uit dan via een organisatie. Zij kunnen denk ik betere prijzen bieden, omdat ze groot inkopen.
Klopt hoor... wij vorig jaar ook alles van huis mee, en de schoonmaak wel zelf gedaan. Wij toen wel gegeten op de boot. Voor volwassenen vond ik het wel de moeite waard, kinderen was matig, geen patatjes bijvoorbeeld. Ontbijt was wel heel goed.
Wij hebben dit jaar ook Scandinavië gedaan. We zagen eerst een rondreis via Scanbrit, maar ivm hond en baby gekozen voor meer flexibiliteit. We zijn dus met de auto over de bruggen gegaan en hebben de huisjes los geboekt; 2 nachten Skaerbaek, 2 nachten Kyrkekvarn, 3 nachten Skeikampen, 3 nachten Idre, 4 nachten Orsa en nog 2 nachten boven Kopenhagen. Ons is het top bevallen! Alle kosten, inclusief boodschappen, tanken, tol etc was 3200 euro voor 16 dagen 2 volwassenen, 1 baby en een hond. We hebben ons eigen beddengoed en handdoeken mee genomen en steeds zelf de eindschoonmaak gedaan, behalve bij 1 waar een verplichte betaalde eindschoonmaak was.
Ik zit al een tijdje mee te lezen in dit topic. Wij zijn naar Denemarken geweest maar wil ook heel graag nog naar Zweden en Noorwegen. Ik heb alleen emetofobie en ben heel bang dat ik ziek wordt op de boot. Hoe is jullie ervaring met de overtochten?
Ik ken zelf alleen de overtocht Kiel- Göteborg en Oslo- Frederikshavn. Dat zijn rustige overtochten. Maar toen wij alles uit gingen zoeken kwamen we ook ervaringen van andere overtochten tegen die minder rustig waren of erom bekend stonden dat mensen snel ziek werden.
je kunt ook rijden via de bruggen bij kopenhagen, van denemarken naar zweden. mijn ouder hadden afgelopen jaar dat hun boot uit noorwegen naar denemarken was geannuleerd en zijn toen het stuk terug gaan rijden. was ook een prima rit. je moet wel een keer overnachten. maar het is misschien ook een optie, zeker voor zweden.
Wij hebben Lübeck - Helsinki gedaan, die was 30 uur en prima, beetje saai, niks aan de hand qua weer, lekker rustig. (En daarna vanuit Helsinki met de autoslaaptrein naar lapland, doorgestoken naar de Lofoten langs de kust naar beneden naar Trondheim, vanaf daar het binnenland in en via Jotunheimen , Lillehammer, Hamar naar Oslo, als mensen nog ideeën zoeken ) Terug Oslo - Frederikshavn , maar daar merkte je wel meteen dat we de open zee op gingen. We zijn beide niet zeeziek geworden maar ik vond het wel goed op en neer gaan.
Ah wat gaaf. Die reis hadden wij in 2020 gepland, maar door covid helaas niet kunnen gaan. Hoe lang hebben jullie hierover gedaan. Wij hadden toen ruim 4 weken gepland.
4 weken en 2 dagen , max 2 nachten op dezelfde plek. @tuc hangt denk ik ook gewoon enorm van het weer af, en je plek op de boot. Onze hut zat aan de voorkant, volgens mij merk je daar ook wel meer van. Het was niet dat ik er last van had maar ik moest even heen en weer door onze hut en toen liep ik ineens tegen de muur van de beweging . Maar ja, de 30 uur naar Finland was echt dobberen.
@nelta , vraagje wanneer waren jullie afg jaar in Noorwegen? We krijgen waarschijnlijk onze 2 de keus van aanvraag van de vakantie ): , dat betekent pas vanaf 12 a 13 aug weg. Ik ben een beetje bang dat dan de activiteiten en kinderen al veel minder in is Noorwegen, en het weer misschien tegen valt. Weet jij dat misschien van afg jaar?
1 tot 17 aug. tweede helft augustus hebben de noren idd weer school en wordt het seizoen minder. Jaar ervoor waren tot 24-8 in zweden. Laatste week was niet alles open meer, maar wel goed te doen. Wij zijn samen een keer in september in Noorwegen geweest. De steden zijn de goed te doen, maar die ski/outdoordorpjes zijn dan uitgestorven.