Goedemiddag voor de bakkers ons. Ik ben bezig met cupcakes maken met een mokka topping van boter crème en banketbakkersroom. De banketbakkersroom moet op kamertemperatuur zijn om die door de botercreme te mengen. Nu mijn vraag: Moet ik eerst de room in de koelkast plaatsen en vervolgens dan op kamertemperatuur laten komen? Of kan ik hem buiten de koelkast laten staan ( heb het nu in ovenschaal gegoten met folie erover heen op aanrecht) en dan wachten tot het is afgekoeld is en meteen gebruiken om te mengen? Kan dit nergens zo snel op internet vinden.
Ik zet t altijd in de koelkast en dan koud verwerken, dus opkloppen en er dan botercreme van maken. Klinkt lekker!
Ik laat de banketbakkersroom gewoon op het aanrecht afkoelen en op kamertemperatuur komen. En de roomboter laat ik tegelijkertijd op kamertemperatuur komen. Als ze beiden dezelfde temperatuur hebben is de kans dat het gaat schiften kleiner.
Alles dezelfde temperatuur is belangrijk. Ook niet alles in 1 keer samenvoegen, maar beetje bij beetje en intussen goed kloppen. Je zou denk ik het beste eerst de botercreme kunnen opkloppen en daarna direct de afgekoelde (op kamertemperatuur) room erdoor kloppen. Wel op tijd toevoegen, want je kunt boter ook overkloppen (waardoor het juist gaat schiften)
Ja zijn goed gelukt . Viel me alles mee hoeveel werk het was. Ik heb uiteindelijk gewacht met de banketroom totdat ie inderdaad op kamertemp was. Waren heerlijk!