Nee AVG is geen issue ervoor. Als ze het vastleggen in een vorm van een wettelijke regeling, dan is er de grondslag voor het uitwisselen van die gegevens. Volgens mij zit het issue gewoon nog altijd in de praktische uitvoerbaarheid en lukt het niet alle maatschappijen om hier tijdig invulling aan te geven (mogelijk ook wel deels vanuit onwil omdat ze bepaalde dingen graag anders willen hebben).
Ik werk voor 1 maatschappij, daar is t zeker geen onwil maar "te vage kaders". Beetje t niveau er is een hersenkronkel geroepen in DH en de inhoud wachten we nog op. Best lastig ontwikkelen (it kant).
Ah zo, ja, heel veel mensen hebben daar geen recht op. Heel krom natuurlijk, want dat is onder het mom van “je verdient teveel dus je kan het zelf dragen”. Echter is dat tegenwoordig niet meer zo.
Ik zit me daar al over op te fokken sinds het ingevoerd is. Wie bepaalt wanneer je genoeg draagkracht hebt? Draagkracht staat niet gelijk aan het loon dat maandelijks op je rekening gestort wordt, het is afhankelijk van zo veel meer factoren. Het is zo krom, eenverdieners met kinderen die het niet krijgen omdat die ene partner net te veel verdient, en singles (met bijv een vast contract nog jarenlang tegen lage tarieven) die het wel krijgen omdat ze net onder die grens verdienen. Je kunt toch niet alles zo over één kam scheren? Maar ik begrijp ook dat de staat zich niet in allerlei bochten gaat wringen om uit te rekenen wie er wel en wie er geen recht op heeft, dat is onbegonnen werk, maar na zoveel maanden me er over opfokken hadden er betere keuzes gemaakt kunnen worden, vind ik hoor... Andere criteria waarnaar gekeken had kunnen worden zoals bijvoorbeeld via de energiemaatschappijen kijken naar welke huishoudens de l*l (pardon) zijn omdat niemand meer een contract kan verlengen. Het alleen toekennen aan de mensen die geraakt worden door de variabele contracten met hogere tarieven i.p.v. lukraak een inkomensgrens trekken. Maar ja, wie ben ik Behalve dan een gefrustreerde vrouw haha... Juist daarom vind ik het ook een prachtig initiatief dat de mensen die de 2x190 niet nodig hebben, hun deel doneren aan een goed doel of aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Hopelijk zijn er veel mensen die de voedselbank gaan steunen met dit geld, en zo ook hun medemens die in een echt nijpende situatie zit.
De anwb lijkt me helemaal niet voordelig om naar over te stappen als je zonnepanelen hebt, heeft iedereen geen zonnepanelen die daar heen gaan?
Wij hebben ze ook hangen sinds een week of 2. Ik vind het ook prettiger qua warmte in huis. Qua gasverbruik is deze winter niet representatief, ik kan nu niet zeggen dat we besparen.
Ik ben tbm en alle dagen thuis. En elke dag op dezelfde tijd uit bed. Dus ik heb wel het programma weer ingesteld. Wel met lagere temp dan voorgaande jaren. Ondanks vast contract.
Ah ik heb ze net ook besteld voor de radiotor achter de bank, in de hoop dat hij zn warmte zo beter kwijt kan.
Hmm, zou kunnen. Wij hebben een nieuwe thermostaat. Ik kan hen helemaal instellen in een app. Elke dag een eigen tijd ed.
Misschien is het wel rendabel voor diegene die erg veel gas verbruikt? Ik verbruik maar rond de 600m3 gas. Voor mij zou het ivm de zonnepanelen absoluut niet rendabel zijn om over te stappen naar bijvoorbeeld de anwb/dynamisch. Dan krijg je voor opgewekte kwh de dagprijs en op bepaalde momenten dat er veel opgewekt wordt zelfs een kans dat je niets krijgt. Ik krijg nu nog gemiddeld 54 cent per terug geleverde kwh.
Ik heb wel zonnepanelen 10 stuks, leveren zo’n 1800 kWh terug per jaar denk ik. Dit jaar ruim 2000. Maar ons gasverbruik is relatief hoog. Zo rond de 1900-2000 kuub.
Aah ja dat kan natuurlijk ook, dank dames voor de toelichting! Wij verbruiken ook niet mega veel gas en voor de zonnepanelen zou ik dus ook niet overstappen naar hun.