Ik vergeet al die dingen gewoon. Hier zamelen ze elke maand producten in voor de voedselbank. Een heel goed project, ik neem me steeds voor om iets mee te geven. Vaak koop ik het zelfs al, maar dan vergeet ik het alsnog en krijgen we een paar weken later weer een mail met het nieuwe product.
Hier zetten de overkoepelende stichting van school nu erg in op meer onderwijsassistenten, want leerkrachten zijn heeel moeilijk te vinden. Onderwijsassistenten mogen bv prima met groepjes werken, terwijl de leerkracht dan bv tijd heeft om een andere groep instructies te geven. Het scheelt heel veel, zeker op grote klassen! En met activiteiten is het ook super handig dat een leerkracht met twee onderwijsassistenten en bv nog de gymdocent met de kinderen kan gaan schaatsen, geen ouders nodig.
Wat doen jullie scholen toch allemaal met die melkpakken joh? Ik heb nog nooit een melkpak mee naar school moeten nemen
O Jezus nog meer troep thuis Ies en Luc kwamen van de week uit school met een tas vol (ja zo’n big shopper) tekeningen en Sinterklaas spul. Dat we een shopper mee moesten geven had ik maar even in m’n agenda gezet Ik heb een paar keer ‘ooohhh’ en ‘ahhhh’ geroepen, heb er een foto van gemaakt en de hele flikkerse bende zo bij het oud papier gegooid. Behalve de stoombootjes dan. Die waren lief om te zien en zitten in hun bewaardoos.
Toen ik nog werkte vond ik dit echt een van mij frustraties idd. Op dat moment had ik gewoon genoeg aan mijn hoofd en gemiep om kleine potjes kon ik er zeker niet bij hebben. Over die schuld aanpratende mailtjes nog maar niet te spreken zeg, ging er weer een vrije dag doorheen die ik opnam omdat ik het gevoel had pepernoten te "moeten" bakken op school. En nu werk ik niet en doe ik nu meer? Nope sorry, want ik heb op dit moment lekker schijt aan alle zeurmailtjes. Als zij weigeren een ouderavond daadwerkelijk in de avond te voeren (zodat mijn man ook een keer mee kan zonder vrij te hoeven nemen) ben ik ook niet meer zo behulpzaam en mijn jongste wil dat ook helemaal niet meer. Daarbij werd er wel van ons verwacht dat we vrij namen om te helpen, maar was het kopiëren van een boekje om wat extra rekenwerk aannte bieden vaak al te veel moeite.
Op mij hebben die dreigmails inmiddels een tegenovergesteld effect. Sterker nog, lees ze niet eens meer als ze op die toon beginnen.
Tja, dat kan, maar zo'n toon is vaak wel nodig. De afgelopen 2 jaar zaten er ongeveer 40 kinderen in groep 7. Voor het verkeersexamen kregen we 5 aanmeldingen. Dat vind ik echt voor schandaal. En echt genoeg ouders die dus gewoon thuis zaten en geen zin hadden. Ik heb de leerkracht ook geadviseerd om iov een vriendelijke vraag nu een andere toon aan te nemen. Je kind zit in groep 7, iedereen weet dat daar een verkeerexamen bij hoort, staat al van voor de zomervakantie in de agenda, examen is in juni. Zorg maar dat je er bent. Kan echt slecht tegen dit gezeik.
Ja en ik vind dit dus gezeik, niemand is verplicht te komen helpen en die stomme dreigmails helpen daarbij echt niet (als er niet genoeg ouders zijn dan... Nou uit ervaring, de meeste ouders boeit het niet zoveel). Net zoiets als dit. Ik zou mijn kinds veiligheid in het verkeer ook niet aan zo'n verkeersexamen overlaten, oefenen we zelf wel, dus ja, ik heb liever dat ze op schoolse dingen focussen dan op het fietsen.
Zo knap hoe jij voor anderen kan bepalen dat ze gewoon maar kunnen. Jij kan ook altijd? Hoeft nooit te werken of kunt altijd vrij nemen? Jij hebt nooit een periode gehad waarin alles bv gewoon even te veel was en je je vrije dagen gewoon écht nodig had om tot jezelf te komen? Dreigende mails werken bij mij totaal averechts, ik zou dan geneigd zijn ook niet te komen helpen wanneer ik wél kan.
Je kunt niet 8 uur per dag, 5 dagen per week op schoolse dingen oefenen. Buiten dat is het belangrijk om ook eens naar de wereld om je heen te kijken. Ik zit in die verkeersgroep en in zowel groep 6 als 7 krijgen we kinderen die niet eens op een fiets kunnen blijven zitten. School heeft ook een maatschappelijke functie. En als school kun je niet je ogen sluiten en denken dat de kinderen waarvan hun ouders niet oefenen dan maar pech hebben. Dus ik vind zaken als een fietsexamen net zo belangrijk als rekenen en taal. Dat geldt overigens voor alle randzaken, 8 uur per dag rekenen, taal en zaakvakken dat gaat niet eens. Jammer om te lezen dat zo'n grote groep ouders er zo over denkt. Wat dat betreft vind ik het heel jammer dat mijn kinderen niet op een vrije school zitten, waar ouders betrokkenheid als vanzelfsprekend zien.
Natuurlijk kan ik niet altijd. Maar het zijn altijd dezelfde ouders die je nooit ziet. Overigens dat die specifieke ouders gewoon kunnen weet ik omdat dit een kleine school is. En een aantal het ook gewoon nog eens aan de schoolpoort verkondigen dat ze daar dus echt niet aan mee doen.
Tja blijkbaar als er aldoor niet genoeg animo is, vinden mensen het niet belangrijk genoeg, anders waren ze er wel. Kun je ook eens van die kant bekijken. Net zoals leesuurtjes? Hoezo? Daarvoor zit je kind op school. Ik heb er geen enkele behoefte aan dat een willekeurige ouder dat gaat oefenen met mijn kind. Als het niet goed gaat kunnen we dat thuis oefenen. Bij gezinnen waarbij dat niet gaat, speelt een ander issue.
Ja? Zo gaat het toch overal. Gewoon lekker naar jezelf kijken en wat een ander doet aan een ander overlaten. Jij weet niet wat er thuis speelt, ook al denk je misschien van wel.
De praktijk is wel dat heel veel kinderen waarbij er extra geoefend moet worden ouders dat juist niet thuis doen. Omdat ze geen zin/tijd hebben, het vaak niet werkt mer je eigen kind, of ze juist vinden dat dat maar op school moet gebeuren. Wat jij zegt is echt een uitzondering.
Bij jullie wellicht? Hier niet in elk geval. Bovendien vind ik dat juist kinderen met een achterstand door iemand geholpen moet worden die er verstand van heeft en niet door een willekeurige ouder of opa of oma. Vraag me ook af hoe jij tot zo'n inzicht komt, want lijkt me niet dat de leraar dat met je deelt