Bij de fietsenwinkel adviseerden ze onze dochter niet een voorwielmotor te nemen. Bijvoorbeeld in de herfst kon ze dan makkelijker vallen over gevallen bladeren omdat je door het voorwiel meegetrokken wordt. De fiets is instabieler.
Een middenmotor schijnt iets veiliger of prettiger te zijn, maar persoonlijk merk ik heel weinig verschil. Kinderen maakt het ook niet uit.
Met een voorwiel motor word je naar voren getrokken met een middenmoter niet. Als je alleen op vlakken stukken fietst zal je niet heel veel verschil bemerken, maar woon je bijvoorbeeld in Limburg, de Veluwe of richting de Achterhoek dan ga je het wel merken. Ik merk trouwens duidelijk verschil een middenmoter is veel stabieler.
Ik heb recent een qwic gekocht is wel duurder maar ik heb er geen moment spijt van. De grootste accu erin en in kan er ongeveer 7 dagen mee fietsen als ik op en neer 9km fiets. Minder als het hard waait, ik rij lange grote open stukken. En met de normale fiets kwam ik helemaal bezweet aan en nu is het echt een stuk minder. Voor mij is het helemaal het geld waard en ik heb het fietsenplan gebruikt, we krijgen 1500 euro en nog 250 aan accessoires erbij. En de rest heb ik zelf bijgelegd.
Wat raden jullie aan voor vlakke wegen maar wel altijd veel wind. Voor of middenmotor? Heb er echt de ballen verstand van. Wij wonen in het Westen nabij de kust en het maakt niet uit wanneer we fietsen maar we hebben altijd tegenwind
Off topic, maar een tip waar je misschien iets mee kunt. Mijn dochter krijgt online logopedie. Gaat super goed, is heel leuk én schilt een boel heen en weer gefiets in jouw geval.
Voorwielmotor wordt je echt meer vooruitgetrokken, motor moet dus meer trekkracht (Newton) hebben. Middenmotor zit de aandrijving bij je trappers, voelt veel natuurlijker en motor heeft dus ook minder kracht (Newton) nodig. Ik voelde dit verschil wel degelijk & vind een voorwielmotor totaal niet fijn. Maar dat voel je heel snel of je t wel/niet erg vindt met een testritje. Dus mijn advies: neem een paar testritjes met verschillende fietsen/motoren. Ook voor de balans is er een verschil, motor heeft gewicht dus bij het voorwiel en krijg je een andere balans. Meer gewicht in het midden met middenmotor is normaal, je eigen gewicht zit namelijk ook in t midden.
Mijn zoon heeft helaas zware problematiek waarvoor hij ook niet bij elke logopedist terecht kan dus dat is helaas geen optie
Wij hebben een 2e hands cortina gekocht voor 800 euro en die is echt prima. Ik herken wat je schreef, ook al loop ik 10 km hard, van 5 km fietsen ben ik helemaal gesloopt. Nu pak ik bijna altijd de fiets, het is een simpele elektrische fiets, maar voor de korte afstanden echt prima! Mijn man fietst er overigens ook 10km meer naar zijn werk. (2e hands wel even checken op politie.NL of ze niet als gestolen staan vermeld en de aankoopbon aan de verkoper vragen)
Dat verschilt nogal per werkgever en is ook afhankelijk van je inkomen. Wij konden enkel 750 euro aftrekken van de belasting (defiets zelf was ruim 2000 euro). Het voordeel was in ons geval een paar tientjes, niet meer. Hier een elektrische Batavus met middenmotor. Ik zou ook niet anders meer willen. En zou je gek willen doen, mijn man heeft een andere chip in zijn fiets laten zetten waardoor deze nu 45 km per uur kan rijden. Hij moet nu wel een helm op van mij en doet dat gelukkig probleemloos
Was hier ook 750 maar aangezien alle andere concurrerende om onze organisatie heen 1500 had gingen ze toch ook maar naar de 1500 bang om personeel kwijt te raken.
Och wat vervelend voor jullie. Mijn dochter heeft waarschijnlijk een TOS (taalontwikkelingsstoornis). Lastig hè als communiceren lastig gaat...
Ja dat is het hem juist. Ik kan met gemak 10 km achter elkaar lopen maar van fietsen ben ik werkelijk gesloopt. Ik trap me altijd het lazarus en zweet me helemaal leeg, zo niet ontspannen. Goede tip, ik zal er zeker op letten wanneer ik er 1 aanschaf via MP