Favoriete vriezer maaltijden?

Discussion in 'De lounge' started by MamaAlice030, Jan 8, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,887
    4,160
    113
    Female
    Dingen die ik het vaakst invries:

    Curry's
    Nasi
    Lasagne
    Quiche
    Groenten uit de moestuin: biet gekookt en geraspt , pompoen als puree of blokjes, sperziebonen geblancheerd
     
    MamaAlice030 likes this.
  2. Basisuil

    Basisuil Fanatiek lid

    Apr 25, 2022
    2,562
    2,662
    113
    Female
    Wij vriezen aardig wat in.
    Maar zorg wel dat als ik bijv een stamppot of iets van rijst met saus in vries, het dan vrij vochtig de vriezer ingaat.
    Het komt er vaak droger uit dan dat je het erin stopt en op die manier vind ik het prima eten!
     
    MamaAlice030 likes this.
  3. Berte

    Berte VIP lid

    Feb 24, 2011
    7,026
    3,840
    113
    Female
    Thuis
    Ik ben gestopt met restjes van maaltijden in te vriezen, kwam er veel minder lekker uit.

    (Niet dat ik het nu weggooi, ik eet het als lunch de volgende dag).

    Wel eten we vaak makkelijk uit de vriezer:
    • Aviko aardappelen/frites
    • Vis (Iglo)
    En gelijk mee in de oven kunnen dan:
    • Potgroenten
    • Voorgegaarde kipburgers
     
    MamaAlice030 and Golden1213 like this.
  4. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Dingen waar aardappel in zit vries ik niet meer in. Die schuiven door naar de volgende dag. De rest vries ik in. Soms met en soms zonder koolhydraat. Ligt er maar net aan hoeveel er van wat over is. Koken doe ik nooit speciaal voor de vriezer. Maar er is regelmatig veel over.

    We gaan komende week weer even over op leven op de vriezer. Dan doe ik boodschappen om aan te vullen wat we hebben liggen. Dan kan ik de kast ook weer even soppen.
     
    MamaAlice030 likes this.
  5. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,043
    17,011
    113
    Max 3 maanden.
     
    Golden1213 likes this.
  6. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,494
    8,416
    113
    Denk dat het meeste al wel genoemd is, maar vries vooral geen maaltijden in waar champignons in zijn verwerkt :| die textuur is dan zó ranzig als je dat later ontdooit en opwarmt :confused:
     
    MamaAlice030 likes this.
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Hier overleeft het nooit meer dan een paar weken. Zo handig, na een dag werken alleen pasta koken, saus even in de pan laten pruttelen zodat het water verdampt en met een kwartier zitten we aan tafel. Iedereen hier is er dol op, dus er zijn periodes dat het elke week op het menu staat. :D
     
  8. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    Wat een boel reacties thanx dames! Ik ga een lijstje maken en komende periode gaan we wat experimenteren zodat we er achter komen wat we zelf nog te eten vinden haha. Lees dat de meningen nog al verschillen over aardappels dus we gaan het uittesten!
     
  9. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    haha nou scheelt dat man daar sowieso vers ook al een hekel aan heeft dus die zitten er bij ons nergens in:p
     
    Felice likes this.
  10. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    Ik ben dus iemand die chronisch vergeet het vlees te ontdooien :| Had ik in onze mini vriezer ruimte gemaakt voor vlees in de aanbieding, en dan avond na avond dat vlees vergeten te ontdooien en dan kon k alsnog naar de super of een alternatief gerecht bedenken :rolleyes: Moet ik maar eens een trucje op bedenken haha
     
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    Volgens mij kun je dat heel lang bewaren.
    Maar hier maak ik sowieso elke maand een nieuwe grote pan, dus hier blijft het er niet lang in zitten.
     
    Golden1213 likes this.
  12. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,494
    8,416
    113
    Hier is het standaard 's avonds voor we naar bed gaan: brood en vlees uit de vriezer halen. Brood zijn we elk ochtend nodig (gaat een brood per dag door), dus dat vergeten we niet.
     
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Wij vriezen niet heel veel in als maaltijden.
    Pastasaus.
    Erwtensoep
    Andere soort soep zonder champignons

    Standaard in de vriezer, brood, vlees, groente.

    Vaak ook soepgroente. Dat soort soep is zo klaar.

    Vooral de pastasaus is handig omdat je zo ook een lasagne kan maken
     
    MamaAlice030 likes this.
  14. cherrytomaatjes

    cherrytomaatjes Fanatiek lid

    Mar 30, 2018
    1,807
    1,786
    113
    Female
    #34 cherrytomaatjes, Jan 8, 2023
    Last edited: Jan 8, 2023
    Naaah wat grappig, ik doe precies hetzelfde! Vorige zs zelfs een extra vriezer voor aangeschaft. Alles wat ik maakte op een lijstje gezet, kon ik in de kraamweek kiezen wat we gingen eten. Voelde zo luxe haha! Wat ik wel deed was soms even een salade erbij maken (of kant en klaar kopen) want dat miste ik anders wel.
    Ik heb nog niet gelezen naar de andere reacties, maar ik ga in ieder geval maken:
    -curry
    -lasagne
    -ovenschotels
    -Spaghettisaus
    - rijstgerechten
    - rotti
    - géén soep dit keer, dat eten we dan wel uit blik, zonde van de ruimte.
    - aardappels, groente zoals rode kool, spinazie en bv een gehaktbal of slavink
    - stampotten

    Wat ik trouwens ook standaard in de vriezer bewaar is jus. Als ik echt lekkere jus heb giet ik dat ik zo'n zakje waarmee je ijsklontjes maakt. Dan heb ik altijd lekkere jus, ook handig als basis voor soepen, pastasauzen etc.

    Ohja de extra vriezer was ook heel handig voor de vooraad bv
     
    MamaAlice030 likes this.
  15. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Wat bedoel je dan met vlees? Als het een heel gebraad of gehakt is dan is het niet zo handig. Andere dingen zoals steak of een varkenslapje of lapjes kip gaan hier gerust wel eens bevroren de pan in.
     
  16. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    Slim! Hier halen we om de paar dagen brood uit de vriezer maar denk dat een vast moment van de dag proberen aan te houden wel handig is idd
     
  17. cherrytomaatjes

    cherrytomaatjes Fanatiek lid

    Mar 30, 2018
    1,807
    1,786
    113
    Female
    Echt, soms denk ik wel eens dat wij dezelfde man hebben:roflmao:
     
    MamaAlice030 likes this.
  18. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    Meestal is gehakt de ellende hier haha. Maar eigenlijk alle voorbereidende factoren voor het koken vergeet ik meestal hoor :roflmao: Kipfilet wil in heet water nog wel redelijk snel ontdooien maar eigenlijk ook niet heel vlot als je in de avondspits al wat haast hebt natuurlijk. Als je het bevroren de pan in gooit heb je dan niet het probleem dat de buitenkant goed is en de binnenkant nog niet? (mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben géén keukenprinses :|)
     
  19. MamaAlice030

    MamaAlice030 Fanatiek lid

    Sep 6, 2021
    2,854
    3,050
    113
    Female
    Je hoort wel eens van die verhalen van mannen die er een geheim 2e gezin op nahouden he :p
     
  20. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,494
    8,416
    113
    Gehakt kun je ook invriezen in Ikea ziplockzakjes, vrij grote nemen en heel plat maken, dan is het volgens mij best snel dooi. (Gebruik het zelf niet, maar hoorde die tip eens van iemand)
     
    Zonnestralen and MamaAlice030 like this.

Share This Page