Dingen die ik het vaakst invries: Curry's Nasi Lasagne Quiche Groenten uit de moestuin: biet gekookt en geraspt , pompoen als puree of blokjes, sperziebonen geblancheerd
Wij vriezen aardig wat in. Maar zorg wel dat als ik bijv een stamppot of iets van rijst met saus in vries, het dan vrij vochtig de vriezer ingaat. Het komt er vaak droger uit dan dat je het erin stopt en op die manier vind ik het prima eten!
Ik ben gestopt met restjes van maaltijden in te vriezen, kwam er veel minder lekker uit. (Niet dat ik het nu weggooi, ik eet het als lunch de volgende dag). Wel eten we vaak makkelijk uit de vriezer: Aviko aardappelen/frites Vis (Iglo) En gelijk mee in de oven kunnen dan: Potgroenten Voorgegaarde kipburgers
Dingen waar aardappel in zit vries ik niet meer in. Die schuiven door naar de volgende dag. De rest vries ik in. Soms met en soms zonder koolhydraat. Ligt er maar net aan hoeveel er van wat over is. Koken doe ik nooit speciaal voor de vriezer. Maar er is regelmatig veel over. We gaan komende week weer even over op leven op de vriezer. Dan doe ik boodschappen om aan te vullen wat we hebben liggen. Dan kan ik de kast ook weer even soppen.
Denk dat het meeste al wel genoemd is, maar vries vooral geen maaltijden in waar champignons in zijn verwerkt die textuur is dan zó ranzig als je dat later ontdooit en opwarmt
Hier overleeft het nooit meer dan een paar weken. Zo handig, na een dag werken alleen pasta koken, saus even in de pan laten pruttelen zodat het water verdampt en met een kwartier zitten we aan tafel. Iedereen hier is er dol op, dus er zijn periodes dat het elke week op het menu staat.
Wat een boel reacties thanx dames! Ik ga een lijstje maken en komende periode gaan we wat experimenteren zodat we er achter komen wat we zelf nog te eten vinden haha. Lees dat de meningen nog al verschillen over aardappels dus we gaan het uittesten!
haha nou scheelt dat man daar sowieso vers ook al een hekel aan heeft dus die zitten er bij ons nergens in
Ik ben dus iemand die chronisch vergeet het vlees te ontdooien Had ik in onze mini vriezer ruimte gemaakt voor vlees in de aanbieding, en dan avond na avond dat vlees vergeten te ontdooien en dan kon k alsnog naar de super of een alternatief gerecht bedenken Moet ik maar eens een trucje op bedenken haha
Volgens mij kun je dat heel lang bewaren. Maar hier maak ik sowieso elke maand een nieuwe grote pan, dus hier blijft het er niet lang in zitten.
Hier is het standaard 's avonds voor we naar bed gaan: brood en vlees uit de vriezer halen. Brood zijn we elk ochtend nodig (gaat een brood per dag door), dus dat vergeten we niet.
Wij vriezen niet heel veel in als maaltijden. Pastasaus. Erwtensoep Andere soort soep zonder champignons Standaard in de vriezer, brood, vlees, groente. Vaak ook soepgroente. Dat soort soep is zo klaar. Vooral de pastasaus is handig omdat je zo ook een lasagne kan maken
Naaah wat grappig, ik doe precies hetzelfde! Vorige zs zelfs een extra vriezer voor aangeschaft. Alles wat ik maakte op een lijstje gezet, kon ik in de kraamweek kiezen wat we gingen eten. Voelde zo luxe haha! Wat ik wel deed was soms even een salade erbij maken (of kant en klaar kopen) want dat miste ik anders wel. Ik heb nog niet gelezen naar de andere reacties, maar ik ga in ieder geval maken: -curry -lasagne -ovenschotels -Spaghettisaus - rijstgerechten - rotti - géén soep dit keer, dat eten we dan wel uit blik, zonde van de ruimte. - aardappels, groente zoals rode kool, spinazie en bv een gehaktbal of slavink - stampotten Wat ik trouwens ook standaard in de vriezer bewaar is jus. Als ik echt lekkere jus heb giet ik dat ik zo'n zakje waarmee je ijsklontjes maakt. Dan heb ik altijd lekkere jus, ook handig als basis voor soepen, pastasauzen etc. Ohja de extra vriezer was ook heel handig voor de vooraad bv
Wat bedoel je dan met vlees? Als het een heel gebraad of gehakt is dan is het niet zo handig. Andere dingen zoals steak of een varkenslapje of lapjes kip gaan hier gerust wel eens bevroren de pan in.
Slim! Hier halen we om de paar dagen brood uit de vriezer maar denk dat een vast moment van de dag proberen aan te houden wel handig is idd
Meestal is gehakt de ellende hier haha. Maar eigenlijk alle voorbereidende factoren voor het koken vergeet ik meestal hoor Kipfilet wil in heet water nog wel redelijk snel ontdooien maar eigenlijk ook niet heel vlot als je in de avondspits al wat haast hebt natuurlijk. Als je het bevroren de pan in gooit heb je dan niet het probleem dat de buitenkant goed is en de binnenkant nog niet? (mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben géén keukenprinses )
Gehakt kun je ook invriezen in Ikea ziplockzakjes, vrij grote nemen en heel plat maken, dan is het volgens mij best snel dooi. (Gebruik het zelf niet, maar hoorde die tip eens van iemand)