Kom ik weer aan met een kookvraag Ik krijg eters en eentje eet geen of zo min mogelijk suiker. Wie heeft er een recept voor een suikervrij toetje? Met suikervrij bedoel ik dus ook geen gebruik maken van dadels o.i.d. (dat blijft suiker). Fruit is wel een optie, zolang het in zijn geheel is en je dus ook alle andere gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Dus niet geperst. Ben heel benieuwd!
Suikervrij ijs met vruchten. Eet diegene wel honing? Anders een Griekse yoghurt met honing en walnoten. Eet hij/zij wel tutti frutti? Anders zou je daar nog wat mee kunnen doen.
En suikervervangers zoals Stevia eten ze dat wel? ik neem zelf als ik een toetje neem kwark met blauwe bessen en dan wat “toppings” van verschillende zaden en cocoanibs. Maar dat is niet heel culinair. Willen ze eigenlijk überhaupt wel een toetje? Wat dacht je van een mooi kaasplankje?
Bevroren bessen met yoghurt of slagroom in de keukenmachine geeft heerlijk ijs. Maar is het voor diabetes of kh beperkt? Bv slagroom, mascarpone, cacaopoeder en zoetstof opgeklopt geeft chocolademousse maar is dan wel erg vet.
Bananen ijs maken van bevroren Bananen. (Zonder ijsmachine!) Dit kun je natuurlijk zelf nog lekkerder maken met bijv. walnoten. https://uitpaulineskeuken.nl/recept/bananen-ijs-zonder-ijsmachine-2
Mijn schoonmoeder mag geen geraffineerde suikers. De rest mag ze wel. Meestal blijft het bij kwark met blauwe bessen en muesli. De meeste toetjes zijn te zoet. Dat is ze niet meer gewend.
Koolhydraatarm Nagerecht - Toetje - Dessert ⋆ KoolhydraatarmRecept.nl als je zoekt op koolhydraatarm of KETO en dan nagerecht of toetje dan krijg je allerlei opties. zelf hebben wij een tijd koolhydraatarm gegeten. en dan vooral als toetje iets met kwark of skyr gegeten en een klein beetje vers fruit en zaden en noten. maar we hebben ook wel cakejes gemaakt met amandelmeel enzo. ook heb ik toen weleens apple crumble gemaakt, appel stukjes met kaneel zaden en noten in de oven. en dan een schaaltje met yoghurt met wat van die appel crumble eroverheen. Ben het er overigens mee eens dat ook fruit suikers heeft, maar een gerecht waarbij je een beetje fruit gebruikt, versus een bodem van deeg met dadels (die heel veel suiker bevatten) bijv. is wel een verschil. daarom zou ik ook als fruit niet voor banaan of een hele appel kiezen, maar voor een iets kleiner minder suikerbevattende vrucht. een paar frambozen, halve kiwi, wat blauwe bessen, een stukje appel.
Ik wilde reageren: klaasplankje, goed idee!! Maar toen bedacht ik me: dit zijn dezelfde eters als die van de kaasfondue, dus kaasplankje is een beetje too much Fruit is wel degelijk wat anders dan bijv dadels, omdat fruit ook veel andere voedingsstoffen bevat als je het niet perst. En zeker als je gaat voor bepaald fruit waar minder suiker in zit zoals iemand al opperde. Dadels zijn toch vooral suiker. Zo ook honing etc. Je hebt daarbij niet het gezonde voordeel wat fruit wel heeft (denk aan stijgen bloedsuikerspiegel). Dus dat vermijd ik liever ook. Maar ik zie al wat leuke opties! Hij eet geen suiker ivm kanker. Vet is geen probleem.
Sterker nog, een dadel is ook een vrucht. Erg gezond ook. Net als met 'gewoon' fruit, is een teveel niet goed.
Maar 100gr dadels of 100gr banaan geeft een giga verschil in suikers. Dus neen, ik wil geen dadels gebruiken . Maar moet iedereen voor zich weten natuurlijk.
Appel en/of peer crumble https://www.eefkooktzo.nl/havermoutcrumble-met-appel-uit-de-oven/ Suiker en honing kan je eventueel weg laten of door abrikozenjam zonder toegevoegd suiker (biowinkel) vervangen) Ik zet hem meestal in de oven als we aan tafel gaan. Eventueel nog wat slagroom zonder suiker of bolletje suikervrij ijs erbij, Verder is van alpro of abbott kinney de mango yoghurt erg lekker! In een leuk schaaltje doen en serveren met wat verse mango. Of de kokos yoghurt van abott kinney serveren met vers fruit.