Hier luisterden en zongen we thuis trouwens ook veel kinderliedjes toen ze klein waren, ze kenden al veel liedjes toen ze naar groep 1 gingen. En bij pianoles een nieuw liedje leren is ook niet erg toch? Ze zitten hier ook op muziekles en bekendere melodietjes (bv kerstliedjes) wisselen nieuwe melodieën (vooral vereenvoudigde klassieke stukken) af. Maar ook bv melodietjes van Kinderen voor Kinderen konden ze hier al snel wat pingelen, vereenvoudigde versies. Net zoals bv liedjes van Disney-films.
Hier hebben ze muziekles van een vakdocent. Vanaf groep 6 hadden ze het eerste half jaar ook les van iemand van de fanfare om een instrument te leren spelen. Voor kerst heeft de hele school (hele kleine school, ongeveer 60 kinderen) een optreden voor ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes gegeven. Kinderen zonder instrument hebben met de klassen 3 liedjes gezongen, de anderen 2 liedjes met instrument. Verder leren ze verschillende liedjes, niet per se kinderliedjes maar ik hoor M van alles zingen.
Hier op school om de week muziekles van een vakdocent. Ze zitten op een christelijke school, dus denk dat er elke dag wel wat gezongen wordt. Het is niet de favoriete bezigheid van mijn kinderen, dus ik hoor ze er weinig over.
Hier ook een vakdocent voor muziek. Wekelijks in de kleuter en middenbouw en om de week vanaf groep 5. Zoon heeft dit jaar een juf die nogal graag zingt en dansjes aanleert dus die krijg genoeg momenteel.
Bij de kleuters werd er heel veel gezongen. Mijn kinderen vinden zingen vreselijk, dus die vinden het helemaal niet erg dat er minder gezongen werd in de midden en bovenbouw. Oudste heeft nu in de brugklas een hele gave muziekdocent die ze hun eigen electronische muziek laat mixen. Maar zingen doen ze nauwelijks en daar is hij erg blij mee.
Gereformeerde school, dus hier wordt veel gezongen. Daarnaast hebben ze ook muziekles Mijn man zingt, dus ook thuis wordt veel gezongen. De jongste luistert de hele dag door wel kinder liedjes en kent ze beter dan ons
Dit ook. Zoon kwam toevallig gisteren weer thuis (ze hebben weer stagiaires in de klas) met een nieuw liedje; Uit Artis is een beer ontsnapt. En zo leren ze heel vaak nieuwe liedjes buiten het standaard repertoire om.
Bij ons ook niet, ja de christelijke liedjes rondom pasen en kerst hoor ik mn dochter nog wel over maar verder is het maar heeeeeel weinig. In mijn tijd (g zit op mijn oude school) werd er echt heel veel gedaan met muziek. Vooral zang dan wel, maar menig leerkracht speelde ook een instrument en die kon ook gewoon veilig in de klas staan.
Hier hetzelfde.. nog nooit bij stilgestaan haha. Ben zelf ook niet zo muzikaal dus het maakt mij niet veel uit, al vind ik het wel goed wanneer ze iets van muziekles krijgen.
Hier in groep 1/2/3 (vrijwel?) dagelijks. Een openbare school, veel liedjes van bijvoorbeeld Jeroen Schipper via 123zing. Ik hoop dat ze in hogere klassen ook nog muziekles krijgen
Ja in mijn tijd werd er ook meer gezongen. De ene leerkracht met gitaar, de ander piano en blokfluit ook wel. Maar er werd zeker wel wat gedaan. Was altijd erg gezellig en dan door de week heen werd het liedje ook wel herhaald tussen de andere lessen door. Even weer springen of bewegen en zingen was het dan.
Liedjes en muziekles nier heel veel hier heb ik de indruk. Af en toe. Maar voor piano, hoe oud is je zoon? Dochter speelde toen ze nog niet op pianoles zat (zeg 7/8 jaar) graag allerlei dingen mee. Filmmuziek, andere dingen die ze leuk/mooi vond. Alleen de hoofdmelodie toen natuurlijk. En nog steeds speelt ze naast de dingen uit haar lessen (thomson deel 3 nu, en wat de juf geeft) wat ze mooi vindt. In de vakantie ontdekte ze het Zwanenmeer, nou dan zoekt ze daar bladmuziek en een tutorial van op. Je vindt van alles nu eenvoudige versies online, en de basis kunnen ze al snel zelf uitvogelen. De thema's van Harry Potter of the Hobbit, Comptine d'un autre été uit Amélie, Einaudi... ze kunnen er al snel genoeg wat mee, en kunnen er steeds ingewikkelder versies van spelen. Bij de kinderen doet ook Astronomica het goed bijvoorbeeld (the coffin dance).