Wij hebben 9 panelen, liggend op het oosten. Gisteren hebben ze 3,6 kWh opgebracht. In de maand januari hebben ze tot nu toe 49,2 kWh opgebracht. We willen in de toekomst ook nog een aantal op het westen gaan plaatsen. De top is trouwens geweest in juni: 492,3 kWh opgehaald.
Dit vind ik bizar veel voor een dag als gisteren. Wij hadden 7 kWh met 20 panelen. Ligging zuid-zuidwest. En vermogen van de panelen 395 kWh. Ook nog alles parallel, dus elk paneel een eigen omvormer. Tot nu toe in januari weer 115 kwh opgewekt (joehoe). In de zomer hebben we op de top 850 kWh gehaald.
Je opbrengst ligt er natuurlijk ook aan hoeveel de zon schijnt. Wij hebben gisteren met 17 panelen 11,8 kwh opgewekt, de zon scheen bij ons niet de hele dag.
Wij hebben voor meer dak, maar de woningbouwvereniging heeft ze gelukkig aan de achterkant gelegd, waar de meeste zon staat. Denk dat dat toch gunstiger is dan een of twee panelen extra.
Hier hebben de panelen gister 19kwh opgeleverd, maand januari nu 177kwh.Daar is wel van gebruikt dus wat ik echt terug geleverd heb is 105kwh.Er liggen 27 panelen op het dak.
Hier 16 panelen op het zuiden, 6 op oost en 6 op west. Gisteren hebben die 6+6 slechts 3kwh opgeleverd en die 16 4kwh Weinig zonuren gehad hier in dit stukje Limburg.
Hier gisteren een opbrengst van 4,4khw 7 panelen, tuin op zuid oosten. Vandaag maar 0,82kwh. In totaal deze maand 55,5khw..
Ik heb even een vraag tussendoor. We beginnen toch te denken dat het overstappen naar een andere energiemaatschappij misschien een optie is. We zitten nu bij Engie. En mijn moeder bij Vattenfall. Wie heeft er ervaring met overstappen überhaupt? Verstandig/ niet verstandig.
Volgens mij zet het nu nog weinig zoden aan de dijk. Vaste contracten worden nog niet gegeven, dus je zit aan een modelcontract vast die volgens mij overal een beetje gelijk is. Wij gaan pas overstappen zodra er vaste contracten gegeven worden en we een beetje kunnen gaan kiezen. En de tarieven moeten weer wat leuker zijn uiteraard. En dan denken we er over om het voor 5 jaar vast te zetten. Misschien heel stom, maar je weet dan in ieder geval voor 5 jaar waar je aan toe bent. Ik heb dit toch als een nare periode vol onduidelijkheid ervaren.
Wij zijn overgestapt van Eneco naar ANWBenergie en ik had dit al veel eerder moeten doen. We zitten nu het meerendeel onder het prijsplafond met de tarieven, dus tja, goedkoper gaat voor ons niet lukken. Hier dus erg goed bevallen!
Wij hebben gisteren aan de afrekening energie zitten rekenen en het is hier dus een positieve verbazing. Ja, we zijn kritischer geweest op stoken en hebben nu zo’n 8 maanden zonnepanelen die heel gunstig uitpakken. Maar onze afrekening komt dus neer op 170 euro per maand over heel 2022. Ons huis is uit 1800 en heeft een oppervlak van meer dan 200m2. Wij hebben wel sinds 3 jaar alles geïsoleerd en gerenoveerd wat maar kan aan fundering, muren, beglazing whatever. Maar ik ben dus positief verbaasd. Wij krijgen dus € 4000 terug!!
Wij zijn november overgestapt naar EasyEnergie. Verder heb je ANWBenergie en FrankEnergie als dynamische contracten. ANWBenergie had toen (oktober) een klantenstop en bij FrankEnergie moest je (toen in ieder geval, weet niet hoe het nu is) dubbel voorschot betalen. Vond ik wat veel worden met de wintermaanden. Ik vind bij FrankEnergie wel fijn dat je kunt kiezen hoe je de tarieven wilt zien; 'kaal' (inkoopprijs), met BTW en met alles (vastrecht etc.), dat is bij EasyEnergie niet, daar zie je alleen de inkoopprijs, dus het bedrag op de factuur is wel hoger dan je op de site ziet omdat de BTW, ODE etc. er nog bijkomt. Maar wij zitten nu ook grotendeels onder het prijsplafond. Als ik de wasmachine aan moet zetten, kijk ik even wat de meest gunstige tijd is (en wat mij handig uitkomt uiteraard). Ik vind het ook wel grappig om te zien dat je aan de tarieven het weer een beetje kunt aflezen. Vorige week was er weinig wind, veel bewolking (weinig zon) en lag de prijs wat hoger. Vandaag is er windkracht 5, wat zon en ligt de prijs weer wat lager omdat er meer windenergie en zonne-energie wordt opgewekt. We hebben wel een tijdje getwijfeld om naar een dynamisch contract over te stappen; wat als de gasprijs bijvoorbeeld opeens naar €5 zou gaan? Maar uiteindelijk de stap toch gewaagd en we zijn er tot nu toe heel tevreden mee.
Yes!! Ons verbruik van januari is binnen 296 kWh electriciteit 89 kuub gas. En we hebben 55 kWh binnengekregen met de panelen! En jullie?
Wij hebben in de maand januari zonnepanelen gekregen. Ze zijn ongeveer 13 dagen in gebruik geweest en hebben in die dagen 23,4 kwh opgebracht. Ik vind het verbruik ontzettend tegenvallen, vergeleken met wat hierboven allemaal beschreven staat. We hebben 14 zonnepanelen op het zuiden met 405 wp per stuk en micro-omvormers. Maar gisteren bv maar 2,4 kw en vandaag tot nu 2,6. Iemand schreef hierboven van afgelopen zaterdag 20 kw, dat was bij ons maar 3,5.
Die 20kwh is eerder uitzondering dan regel hoor En het heeft met zoveel dingen te maken, ligging, helling van je dak, wolken. Jullie opbrengst is gewoon netjes voor de tijd van het jaar.