goedenavond! ik hoop dat iemand hier de gouden tip voor mij heeft, elke keer als ik lasagne maak word de kaas bovenop keihard, tot verbranden aan toe. ik doe de lasagne zo’n 35 min in de oven, korter gaat niet dan worden de bladen niet gaar. ik heb al verschillende kazen geprobeerd. vandaag heb ik de oven alleen op onder warmte gezet. nu is het niet verbrand maar alsnog hard. hoe doen jullie dit?
Langer in de oven op lagere temperatuur. Als je temperatuur te hoog is, wordt de buitenkant te snel gaar (of verbrand) en de binnenkant is dan nog niet gaar.
Ik zet de schaal niet in het midden maar eentje lager en laat de lasagne al tijdens het opwarmen van de oven er in. Zet de oven op 175 en als het is voorverwarmd is het nog een 30 minuten. (Wat een rare zinnen maar je snapt me vast)
Aftoppen met een laag vlees, dan bechamelsaus en daar de kaas op. En inderdaad de temperatuur niet al te hoog zetten.
Aluminiumfolie om af te dekken, werkt ook voor cakes, brood etc. En inderdaad het rek 1 positie lager zetten. Vandaag lasagne in de magnetron gemaakt (oven is helaas kapot). Lasagnette (zo'n pak) maakte ik vroeger altijd in de magnetron bij gebrek aan oven tijdens mijn studietijd, op de verpakking stond dat dat kon. Daarom het nu maar uitgeprobeerd met een gewone lasagne in de magnetron. Werkt perfect.
Hier lijkt het in ieder geval zo dat hoe ouder de kaas hoe sneller hard het is. Zelf doe ik een combi van mozzarella en jong belegen kaas. Dat gaat goed.
Hoeft niet perse met vlees hoor, kan ook met groentesaus. Wij eten vegetarisch en ik maak regelmatig lasagne.
Gebruik je plakken kas of geraspte kaas? Met geraspte kaas gaat het beter. Niet te hoge temperatuur, eventueel afdekken.
Ja natuurlijk kan dat. Het ging mij meer om het principe de laag saus en dan bechamel boven op de lasagnevellen en dan de kaas daar weer op. Aangezien wij vlees eten is de saus doorgaans (maar niet altijd) een vleessaus, maar groentesaus kan uiteraard ook. Het mag uiteraard ook nog vissaus zijn voor de pescetariërs en visliefhebbers onder ons...
Lasagne in totaal half uur in de oven, na 20 min heel even eruit, de geraspte jong belegen kaas erop en nog 10 minuutjes in de oven. Hmmm krijg meteen trek in lasagne haha