lasagne

Discussion in 'De lounge' started by chaarr, Mar 14, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chaarr

    chaarr Actief lid

    Sep 16, 2019
    127
    17
    18
    Female
    goedenavond!

    ik hoop dat iemand hier de gouden tip voor mij heeft,
    elke keer als ik lasagne maak word de kaas bovenop keihard, tot verbranden aan toe. ik doe de lasagne zo’n 35 min in de oven, korter gaat niet dan worden de bladen niet gaar. ik heb al verschillende kazen geprobeerd. vandaag heb ik de oven alleen op onder warmte gezet. nu is het niet verbrand maar alsnog hard. hoe doen jullie dit? :rolleyes:
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Langer in de oven op lagere temperatuur. Als je temperatuur te hoog is, wordt de buitenkant te snel gaar (of verbrand) en de binnenkant is dan nog niet gaar.
     
    Kanarie likes this.
  3. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,032
    3,287
    113
    Afdekken met alufolie.
     
    ClaireDeLune, 11131618 and Nova1986 like this.
  4. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,940
    8,139
    113
    Op hoeveel graden zet je hem? En heb je genoeg vocht zodat de lasagnevellen goed kunnen garen?
     
  5. chaarr

    chaarr Actief lid

    Sep 16, 2019
    127
    17
    18
    Female
    die ga ik volgende keer proberen! thanks
     
  6. chaarr

    chaarr Actief lid

    Sep 16, 2019
    127
    17
    18
    Female
    180 graden. ja naar mijn idee wel. niet te veel want dan is het zo nat.
     
  7. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Ik zet de schaal niet in het midden maar eentje lager en laat de lasagne al tijdens het opwarmen van de oven er in. Zet de oven op 175 en als het is voorverwarmd is het nog een 30 minuten. (Wat een rare zinnen maar je snapt me vast)
     
  8. Loufoque

    Loufoque Fanatiek lid

    Mar 17, 2021
    1,746
    4,935
    113
    Aftoppen met een laag vlees, dan bechamelsaus en daar de kaas op. En inderdaad de temperatuur niet al te hoog zetten.
     
  9. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    Mar 5, 2017
    3,328
    2,702
    113
    Female
    NB
    Strooi je de kaas wel op een laagje saus of bechamelsaus? Niet direct op de lasagnevellen ?
     
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,248
    7,286
    113
    Female
    Brabant
    Ik zou zeggen aluminiumfolie, of eventueel de kaas later erop doen.
     
    Nova1986 likes this.
  11. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    Jul 28, 2010
    8,029
    6,778
    113
    zuid-holland zuid
    Ik doe ook aluminiumfolie… en genoeg saus, zodat de kaas echt op de saus drijft.
     
  12. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,735
    6,645
    113
    Female
    Aluminiumfolie om af te dekken, werkt ook voor cakes, brood etc.
    En inderdaad het rek 1 positie lager zetten.


    Vandaag lasagne in de magnetron gemaakt (oven is helaas kapot).
    Lasagnette (zo'n pak) maakte ik vroeger altijd in de magnetron bij gebrek aan oven tijdens mijn studietijd, op de verpakking stond dat dat kon. Daarom het nu maar uitgeprobeerd met een gewone lasagne in de magnetron. Werkt perfect.
     
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,513
    10,415
    113
    Hier lijkt het in ieder geval zo dat hoe ouder de kaas hoe sneller hard het is.

    Zelf doe ik een combi van mozzarella en jong belegen kaas. Dat gaat goed.
     
  14. Catou

    Catou Fanatiek lid

    Oct 11, 2013
    3,691
    1,862
    113
    Hoeft niet perse met vlees hoor, kan ook met groentesaus. Wij eten vegetarisch en ik maak regelmatig lasagne.
     
  15. Catou

    Catou Fanatiek lid

    Oct 11, 2013
    3,691
    1,862
    113
    Gebruik je plakken kas of geraspte kaas? Met geraspte kaas gaat het beter.
    Niet te hoge temperatuur, eventueel afdekken.
     
  16. Loufoque

    Loufoque Fanatiek lid

    Mar 17, 2021
    1,746
    4,935
    113
    #16 Loufoque, Mar 14, 2023
    Last edited: Mar 14, 2023
    Ja natuurlijk kan dat. Het ging mij meer om het principe de laag saus en dan bechamel boven op de lasagnevellen en dan de kaas daar weer op. Aangezien wij vlees eten is de saus doorgaans (maar niet altijd) een vleessaus, maar groentesaus kan uiteraard ook. Het mag uiteraard ook nog vissaus zijn voor de pescetariërs en visliefhebbers onder ons...
     
    Ysabella, Cin85, Dubbelgeluk and 2 others like this.
  17. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    Mar 28, 2020
    9,783
    8,880
    113
    Female
    Lasagnette, ik had ook altijd ruzie met die bladen.
     
  18. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    Jun 3, 2013
    7,154
    3,184
    113
    Oh wat gek. Ik ben niet echt (echt niet?) Eén keukenprinses maar dit nog nooit gehad.
     
  19. sohappy

    sohappy Lid

    Jan 22, 2016
    98
    109
    33
    NULL
    NULL
    Halverwege de baktijd de kaas erop strooien
     
  20. Martini

    Martini Fanatiek lid

    Feb 17, 2007
    1,111
    625
    113
    Lasagne in totaal half uur in de oven, na 20 min heel even eruit, de geraspte jong belegen kaas erop en nog 10 minuutjes in de oven.
    Hmmm krijg meteen trek in lasagne haha
     

Share This Page