ik eet vandaag met dochter bij m'n schoonouders (man is naar een voetbalwedstrijd) volgens mij maakt m'n schoonmoeder iets van pasta klaar.
We hebben vanmiddag een verjaardag tot een uur of 6, dus ik ga daarna niet meer uitgebreid koken We eten frietjes en snacks. Weekendtoetje: Kokos panna cotta met passievrucht jelly en kokoskoekje, mango met limoen en munt en kokos dulce de leche
Ik doe eigenlijk altijd maar wat Maar ongeveer dit: 4/5 bladen bladerdeeg 1 ei 3/4 kippendijen Ca 25 gram roomboter Flinke eetlepel bloem 400/500 nl kippenbouillon (ik maak het gewoon met maggi) Theelepel gedroogde tijm Peper Zout Ui Knoflook Mix van groente naar keuze (dit keer had ik wortel, knolselderij, diepvries erwtjes, 2 preien) ongeveer 3x zoveel als de kip In een hapjespan kip aanbakken met peper en zout. Tot ongeveer 3/4 gaar. Uit de pan halen en apart zetten In dezelfde pan eerst uien glazig bakken. Dan knoflook en de rest van de groente erbij en de tijm. Even aanbakken, slokje water erbij en even gaat stomen met deksel erop. Uit de pan halen en apart zetten. In dezelfde pan boter smelten, bloem erbij. Bloem goed gaar laten bakken. Ca 3 minuten. Dan langzaam bouillon toevoegen terwijl je met een garde roert. In laten koken tot yoghurtdikte. Kip en groente terug in de pan en roeren. Bladerdeeg uitrollen. Plakjes op elkaar en uitrollen tot de grootte van je ovenschaal. Kipmengsel in ovenschaal doen, bladerdeeg erop. Insmeren met een geklopt eitje. Een paar gaatjes maken voor de stoom. En afbakken op 180 voor ca een half uur afhankelijk van je oven.
Het plan was aardappelen met jus, bloemkool en slavink. Maar toen moest ineens werken en werd het thuis pizza en ik zelf een paling maaltijd mee naar het werk.