Zwanger na MMM UD mei/juni/juli 2023

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Wabisabi, 24 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.438
    4.342
    113
    Vrouw
    Fijn!!! Hoeveel dagen opvang hebben jullie nodig? Het is echt duur.. wij krijgen ook niet zoveel terug. En ik begrijp dat dat betekent dat we relatief veel verdienen, maar als je kijkt hoe enorm alles in prijs is gestegen. Vrijdag was ik in de Ikea. Bij mijn oudste zoon hadden we een fauteuil gekocht, 179 euro. Dezelfde fauteuil kost nu 279 euro! Simpele lampenkappen tussen de 50 en 70 euro. Commode (Hemnes) die we hebben ook tientallen euro’s duurder. Dit was de eerste keer dat ik met minder thuis ben gekomen dan ik had verwacht, puur omdat ik het zo duur vond allemaal (en de Ikea is nou ook weer geen design dus ik vind het de hoge prijzen ook gewoon niet waard). Vandaag heb ik m’n nieuwe bank ontvangen, in december besteld. Inmiddels is deze bank ook weer honderden euro’s duurder. Wij hebben ‘m uiteraard voor de prijs van december maar het is echt niet grappig meer. De BSO is echt een stuk voordeliger dan KDV.
     
  2. Saartjee

    Saartjee Actief lid

    8 jun 2019
    405
    310
    63
    Vrouw
    Het is inderdaad niet normaal hoe duur alles is geworden inderdaad. We hebben gelukkig maar 2 dagen opvang nodig. 1 dag familie oppas en 2 dagen zijn we zelf vrij na de bevalling
     
    SJD1988 en Krv vinden dit leuk.
  3. SJD1988

    SJD1988 Fanatiek lid

    29 okt 2017
    3.144
    3.509
    113
    Vrouw
    Ja dat is schrikken hè :rolleyes:
     
  4. Saartjee

    Saartjee Actief lid

    8 jun 2019
    405
    310
    63
    Vrouw
    Uiteindelijk kiezen we zelf voor een kind en dat gaat helaas niet gratis :p
    Vind de opvang van ons best stom. Je betaald van half 8 tot half 9, terwijl wij elke dag ons kindje rond 5u willen ophalen eigenlijk. Maar volgens mij is dat met alle zo of niet?
    Maar ik ben wel blij dat hij toegelaten is dat laat hem al wat meer in ons wereldje leven voor mijn gevoel
     
  5. Saartjee

    Saartjee Actief lid

    8 jun 2019
    405
    310
    63
    Vrouw
    Ik ga vandaag eens aan mijn bevallingsplan beginnen en dit weekend een vluchttas inpakken. Merkte met de opname mijn man heeft 3x heen en weer moeten rijden omdat hij van alles vergat :p
    Hebben jullie tips voor zo een bevalplan of suggesties wat je zelf echt eeg fijn vond?
     
  6. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.438
    4.342
    113
    Vrouw
    Dat is volgens mij inderdaad bijna overal zo, bij onze vorige en huidige opvang in elk geval ook.

    Ik zou je bevalplan vooral niet te uitgebreid maken, op het moment dat je bevalt is er meestal niet uitgebreid de tijd om alles door te nemen. Zeker niet in geval van nood. Sommige mensen maken er een heel boekwerk van en dan kan het volgens mij alleen maar tegenvallen. Ik vond het vooral fijn en belangrijk om erin te zetten dat mijn man bij de baby zou blijven, mocht er iets gebeuren waardoor we gescheiden zouden worden. Uiteindelijk bleek dat ook zo te zijn maar hierdoor heeft hij de eerste uren wel bij mijn man kunnen liggen. Ik had er bijvoorbeeld ook in staan dat ik geen pijnstilling wilde, maar na 2 uur weeënstorm en geen centimeter erbij kon ik alleen nog maar smeken om een ruggenprik. Kortom, denk na over wat je zou willen maar niet te uitgebreid en te stellig haha. Op het moment zelf boeide het me allemaal niet meer, als de baby er maar gezond vanaf zou komen. Verder zou ik dus wat extra kleren (zowel voor jezelf, je man als voor de baby) meenemen, ik kreeg een ongeplande keizersnede dus we moesten wat langer blijven. Wat (lichte) snacks kan fijn zijn, ik moest niet aan eten denken maar voor het geval dat. Eventueel lippenbalsem voor de droge lucht (zelf geen last van gehad maar dat lees ik vaak). Dikke sokken. Een fles/bidon met een rietje. Dan kan je liggend een slok water nemen als het nodig is. Een lange kabel voor je telefoon, hoewel ik zelf geen behoefte had om tijdens de bevalling iets op m’n telefoon te doen was het wel fijn voor na de keizersnede. Mocht je een cordring willen, neem die dan ook mee. Anders wordt het waarschijnlijk een navelklem. En doe je haar vast. Door de weeën had ik zo’n gigantische knoop in m’n haren, die heb ik er uiteindelijk zelfs uit moeten knippen.. Eventueel een camera of je telefoon als die goede foto’s maakt, ik wilde zelf eigenlijk geen foto’s van m’n bevalling maar tijdens de keizersnede heeft een verpleegster foto’s gemaakt en die zijn me echt ontzettend dierbaar.
     
  7. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.848
    3.624
    113
    Ik heb in mijn bevalplan staan bv dat ik geen klok in zicht wil hebben, (daar werd ik bij de oudste letterlijk helemaal gestoord van, die minuten zien wegtikken), ik wil een cordring gebruiken en geen navelklem (die heb ik ook zelf bij, maar ons ziekenhuis is net gewisseld dus niet meer nodig), Ik wil , mits de ontsluiting goed vordert, zonder pijnstilling bevallen en dat ze er doorheen praten op moment dat ik in paniek raak. Evt verschillende houdingen aanreiken, maar absoluut geen douche. Als ontsluiting niet vordert, dan wil ik wel pijnstilling op vraag, liever geen oxicotine shot (? weet ff niet hoe je het schrijft, sorry) voor de placenta binnen het uur.

    Maar net als @Krv zegt, maak er geen boekwerk van.

    Dingen waar je nog over kan denken:

    - Vitamine K shot voor je baby: wil je die wel/ niet
    - Oxicotine shot in je been om je placenta sneller te laten komen: wil je dat wel/ niet
    - Wie mag de navelstreng knippen en hoe snel?
    - Wil je wel/geen mutje direct na het bevallen
    - Wie zijn erbij? (doula, vk, kraamzorg, medisch personeel, assistenten, man, moeder, vriendin)
    - Wil je wel / geen foto's
     
    SJD1988 vindt dit leuk.
  8. Wijntje31

    Wijntje31 Actief lid

    12 mei 2022
    141
    65
    28
    Vrouw
    Heb jullie berichtjes even niet goed gelezen dus reageer daar verder even niet op. Hoop dat t allemaal goed gaat met iedereen. Zie iets over bevalplan maken, dat klinkt als een goed teken.

    Ik ben op 7 maart bevallen van ons zoontje! Bij 39 weken precies. Alles gaat goed met ons :)
     
  9. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.438
    4.342
    113
    Vrouw
    @Wijntje31 gefeliciteerd!!!! ❤️ Heb je een goede bevalling gehad? Ook alles goed met zijn niertjes? Nu volop in de nachtvoedingen zo te zien haha. Geniet van jullie gezin!
     
    Wijntje31 vindt dit leuk.
  10. SJD1988

    SJD1988 Fanatiek lid

    29 okt 2017
    3.144
    3.509
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd!
     
    Wijntje31 vindt dit leuk.
  11. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.848
    3.624
    113
    Gefeliciteerd,!!
     
  12. Wijntje31

    Wijntje31 Actief lid

    12 mei 2022
    141
    65
    28
    Vrouw
    Dank je wel!! Bevalling is goed gegaan, kijk er positief op terug ondanks dat het natuurlijk geen pretje is haha. Wel zo fijn om die kleine dan aan te pakken en dat ie meteen begint te huilen. Dan weet je dat het goed zit en dat ons wondertje er echt opeens was! De nieren zijn stabiel tov de zwangerschap. Rechts lijkt normaal, links nog veel te veel vocht maar nierweefsel lijkt niet beschadigd. Over paar weken opnieuw echo en dan beslissen ze of er extra onderzoek en evt een operatie nodig is. Maar de kleine man doet het echt super! Plast, poept, drinkt en groeit goed. Is al ruim een halve kilo aangekomen terwijl hij maar 2700g was bij de geboorte en eerst nog af is gevallen natuurlijk. De voedingen zijn even pittig maar ook dat gaat gelukkig goed. Mijn man en ik zijn een goed team :)


    Dank jullie! :)
     
    2jongensmama, SJD1988 en Krv vinden dit leuk.
  13. Saartjee

    Saartjee Actief lid

    8 jun 2019
    405
    310
    63
    Vrouw
    #533 Saartjee, 29 mrt 2023
    Laatst bewerkt: 29 mrt 2023
    @Wijntje31 gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje. En wat fijn om te horen dat hij het heel goed doet. Zo te horen klinkt zijn niertje niet al te ernstig als hij toch goed eet en drinkt. Hopelijk blijkt een operatie straks niet nodig.

    Hoe gaat het met de rest?
    Zijn jullie de dagen al aan het aftellen?

    @Krv ik zie dat je alweer bijna 25 weken bent. Wat heerlijk mooi over de helft al. Begint zich al een buikje te vormen?

    Hier zit de zwangerschapspaniek er flink in. Denk dat manlief ook behoorlijk gek van mij wordt elke dag. Ik kan niet toegeven aan mijn nesteldrang en dat met verplichte bedrust. Babykamer is niet af maar gelukkig gaat mijn man dat volgende week oppakken. En ik had al heel wat kleertjes gehaald voor de kleine om er vorig week achter te komen dat ze allemaal vanaf maat 68 zijn. Ik snap niet hoe ik zo een fout kan maken dus was even flink boos op mezelf en had nog meer paniek. Zelfs zijn leuke geboortepakje mag ik nu weer opnieuw uitzoeken :p er bestaat iets als zwangerschapsdementie zou er ook iets als zwangerschapsdom bestaan want daar hebbik nu echt last van
     
  14. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    @Wijntje31 gefeliciteerd! Ukkie idd :) maar goed teken dat hij aankomt, fijn!
     
  15. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    #535 GroeneBomen, 29 mrt 2023
    Laatst bewerkt: 29 mrt 2023
    Ik ga heel duidelijk vast leggen waar ik behoefte aan heb. Kijk de bevalling zelf heb ik geen invloed op. Kan wel wensen: pijnloos en snel maar helaas haha

    Ik heb 2 rot bevallingen gehad en die ervaringen neem ik mee in het bevalplan. Bij nr1 mocht man niet blijven tijdens opname voorafgaand aan de bevalling, bij nr 2 wel. Ik wil perse dat hij blijft als ik een ballonnetje krijg (bij ziekenhuis 2 mocht ik naar huis, bij 1 dus niet. Ik beval in ziekenhuis 1... ). Ik wil ook dat pethidine die nacht laagdrempelig kan worden gegeven; is mij bij nr2 uitstekend bevallen met die voorweeen door de gel. En ik wil ook graag laagdrempelig en snel een ruggenprik. Ik wil niet weer wachtende nr 3 zijn terwijl ik compleet wanhopig ben door de weeenstorm (omdat de weeenopwekkers zo hoog stonden). Dus doe maar zo snel mogelijk nu. Toucheren: de 1e keer voelde ik er weinig van, de 2e keer een hel. Dus ik wil wel aangeven dat als het nu weer pijnlijk is, dat het echt zo minimaal mogelijk is en als ik nee zeg, dat het ook oke moet zijn.

    Na de bevalling zie ik het wel. Ik heb daar geen plan voor. Dat zien we wel :) 1e keer heeft man navelstreng doorgeknipt, 2e, geeen idee? Ze geven mij maar een spuit in mij bovenbeen voor de uitdrijving van de placenta. En ik heb tot nu toe niet mijn kind zelf willen aanpakken of het willen zien ofzo, maar kan best zijn dat ik nu zeg: doe maar een spiegel ofzo :roflmao:

    Mijn man blijft hoe dan ook bij het kind na de geboorte, maar dat was in het ziekenhuis sowieso standaard. Daar werd ook tegen hem gezegd; jij gaat NU met ons mee.


    Enne zorg voor kleren voor je man! Schoon ondershirt, sokken en ondergoed minimaal :) en slaapshirt oid. Wel zo fijn als je.moet blijven en sowieso wel fijn dat hij zich kan verfrissen.

    Neusspray vond ik een must, die droge lucht daar zorgde bij mij voor verstopte neus en dat is heeeel irritant.

    Vluchttas staat hier nog steeds niet klaar :|
     
  16. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.438
    4.342
    113
    Vrouw
    @Saartjee haha ik moest even heel hard lachen om de kleertjes in maat 68, dat duurt echt nog een behoorlijke tijd voordat hij daarin past! :roflmao: Je zal straks wel verbaasd zijn hoe klein 50/56 is haha. Je ziet zeker al een buik, deze foto was met 22+5. Ik ben momenteel flink ziek (COVID). Als ik weer beter ben dan is het echt wel tijd om weer een mooie buikfoto te laten maken want ik heb deze zwangerschap echt te weinig foto’s van m’n buik. Heb jij foto’s van je buik of is dat lastig om te maken met de bedrust?

    @GroeneBomen ohhh het wordt nu toch echt wel tijd voor een vluchttas haha!
     
    SJD1988 vindt dit leuk.
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    Hahaha heb je wel bijzonder bedacht :roflmao: naja heb je wel op de groei gekocht :p
     
  18. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    @Krv beterschap! Covid sucks. man en ik kregen ruzie over wie mocht liggen, wie t ergste ziek was :|
     
  19. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.438
    4.342
    113
    Vrouw
    Dankjewel, ik heb gisterochtend tot 1 uur geslapen en man daarna haha. Hij is inmiddels wel alweer helemaal beter maar ik ben er echt nog niet..
     
  20. Saartjee

    Saartjee Actief lid

    8 jun 2019
    405
    310
    63
    Vrouw
    Ja ik baalde echt flink eigenlijk van de kleding. Heb nu weer nieuwe besteld. Ik heb nu 9 setjes kleding in totaal hopelijk is dat genoeg..

    @Krv wat een mooie grote buik al!!
    Hier is die ook wel flink gegroeid

    Ik hou nu geen strenge bedrust meer, maar ben wel echt thuis puur uit angst voor vliezen die breken. Beweeg al wat meer en over 3 weken mag de cerclage er al uit. Ik ben positief dat het eigenlijk wel tot minimaal 36 weken gaat lukken. En zo niet dan heb ik het verder geschopt dan de artsen ons gaven dus daar ben ik al extreem trots op. Nooit gedacht dat het echt zou lukken:)

    Ik heb een bevalplan geschreven. Ik heb letterlijk maar 3 punten. Navelstreng laten uitkloppen. Een ring ipv navenstreng en ze mogen me volpompen met alle soorten pijnstillers :p. Deze week gaat mijn man de babykamer afmaken. Eind van de week zijn wasjes draaien en ook de vluchttas inpakken.
    Ik kan werkelijk niet geloven dat het al bijna zover is en hij er misschien over 4 weken al is :) Screenshot_2023-03-31-23-08-15-57_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4~2.jpg
     

Deel Deze Pagina