Wat betekend dat ? Hier ging hij vorig jaar rond eind april op definitief. Eigenlijk alle jaren rond die periode. Dus miss zijn we te vroeg. Ik verwacht volgende week wel wat verandering en anders de week erop.
Hier vorig jaar op 9 april definitief en zoals @RoGiJuLi aangeeft rond de 2 weken later stond het geld erop.
Hier hetzelfde. Een brief met dagtekening 26-04 en die dag ook het geld op de rekening. Dit jaar duurt het helaas iets langer. Ik heb geduld, hoor, maar we gaan einde van de maand verhuizen en met het oog op alle kosten, is het extra geld zeker welkom
Hier ook nog niks... rustig afwachten... Heb wel een andere vraag hoop dat ik het duidelijk kan uitleggen. Wij hebben door omstandigheden behoorlijk wat spaargeld. Nu mogen we in 2023 , 114000 vermogensvrij hebben daarna gaan we belasting betalen. We hebben globaal berekend waar we eind 2023 op zouden kunnen komen. Dat is over dit bedrag heen. Ik vroeg me af tijdens het invullen van de aangifte van 2022. Vragen ze je naar het saldo van je bankrekening op 31 dec 2021. Hoe berekenen ze dan deze vermogens belasting van 2023? Krijg je daar een aparte berekening van volgend jaar? Gaat het dan om het spaargeld van 2022? Wat je dan doorgeeft voor de aangifte van 2023 dus in 2024? Het is misschien een beetje verwarrend omdat ik misschien wel teveel door elkaar haal.. maat heb hier eigenlijk nooit over na hoeven denken tot nu toe. Hopelijk heeft iemand het antwoord, en anders ga ik vd week de belasting eens even bellen hoe dit dan precies zit.
In de aangifte die je net hebt gedaan over 2022 staat 1-1-22. ZHier hadden ze alles al vooringevuld trouwens.
Ja sorry dat klopt....maar hoe zit dat dan met het vermogensbelasting? Of moet ik die 2 dingen apart van elkaar zien? Want we hebben in 2022 flink gespaard... en komen 2023 dus over het bedrag heen... ( waarschijnlijk)
Die betaal je dan pas in 2025, met de aangifte van 2024, want dan kijken ze naar je saldo op 1-1-24. Maar als je rond de grens zit kun je dan beter niet wat aflossen op je hypotheek. Wij zitten ook rond die grens en als we overheen gaan doen we dat. Want ik vind het zonde om aan de ene kant rente te betalen en aan de andere kant vermogensbelasting (al valt dat qua kosten mee).
Ja dat is dus nu de vraag... anders gezegd we hebben al veel afgelost en willen het restantje laten staan... Anders komt alles bij je vermogen toch? In box 1? Hebben ook wel eens gekeken naar een ander huis, maar niks volgt ons.. Nu zitten we voor weinig.. kunnen alles wat we zouden willen. Bij nieuw huis gaan we het drie dubbele aan hypotheek betalen... en dat willen we eigenlijk niet
Nee alleen je eigen woning forfait toch? Maar dat zal waarschijnlijk nu ook al meer zijn als je rente. Hier hebben we nog minder dan helft aan hypotheek staan, ook door overwaarde en lossen sowieso maandelijks extra af. Daardoor zitten we idd super goedkoop nu. En dat zou ik ook niet zo snel opgeven voor een ander huis. Anders groene beleggingen. Die tellen niet mee. Of gewoon betalen, de kosten zijn wel te overzien, maar het voelt zo wrang, als een soort van boete omdat je gespaard hebt.
Misschien is het al eerder gevraagd, maar ik kan het zo snel niet vinden. Wie weet wat het verschil is tussen je verzamelinkomen, en de rendementsgrondslag voor de toeslagen zoals het nu in de aangifte benoemd staat? Moet ik voor de toeslagen die rendementsgrondslag pakken, of het verzamelinkomen (het scheelt een paar duizend euro en dus ook in wat we zouden krijgen qua kot).