Onze vakantie is al betaald, dus het gaat op de spaarrekening. Ik denk dat we er vervolgens de babykamer van zullen betalen en alle spulletjes die we nog moeten aanschaffen. Dan is het zo weer op!
Nou de auto moet worden gerepareerd+APK en de wasmachine ging kapot afgelopen weekend. En ik ging ook nog eens op de gps horloge van zoon staan en die is nu ook kapot. En we moeten nieuwe, goede elektrische tandenborstels. Ik weet dus waar het vakantiegeld heengaat. Overigens komt dat van ons pas volgende maand.
Ik heb geen vakantiegeld, man wel, maar dat is niet heel veel. Zal wel weer gebruikt worden voor alles wat we nog willen/moeten in en om het nieuwe huis (materialen voor de tuin, tuinverlichting, design verlichting en fauteuils in de woonkamer, verf voor de kozijnen buiten...) er duikt altijd wel iets op.
Ik laat het niet uitbetalen, maar wacht daarmee tot ook de 13e maand uitgekeerd wordt. Dan krijg ik einde van het jaar ineens een flink bedrag. Dat gebruik ik voor kerstcadeaus en voor het spekken van de spaarrekening.
Heb je wel eens uitgerekend of je uiteindelijk niet meer overhoud als je het maandelijks laat uitkeren? Hier scheelt dat qua belasting zo ontiegelijk veel dat 1 keer per jaar laten uitbetalen echt alles behalve slim is.
Hier wordt het voor een groot deel verrekend met mijn fiets dus die is dan mooi helemaal terugbetaald. En de rest gaat naar vakantie.
Je betaalt belasting over wat je het hele jaar totaal aan inkomen krijgt (loon plus alle extra's). Als je te veel hebt betaald gedurende het jaar, dan krijg je dat uiteindelijk terug bij de belastingaangifte. Het verschil zit dan alleen in wanneer je het geld tot je beschikking hebt, maar uiteindelijk betaal je in beide situaties even veel belasting over dat totale inkomen van dat jaar.
Onze auto is kapot, dus hier gaat het vakantie geld rechtstreeks naar een nieuwe auto (en nog heel veel van de spaarrekening erbij helaas). Had liever die ton uit het andere topic gehad. De vakantie is gelukkig allang geboekt en betaald.
Op de spaar. We hebben net een nieuwe auto gekocht en in juli laten we de tuin doen. De spaar mag dus weer even aangevuld worden. De badkamer en keuken staan ook nog in de planning, maar nog op zoek naar door wie/wanneer we dat laten doen. Dus voorlopig is het spaargeld uitgeven en weer aanvullen. De vakanties voor dit jaar zijn allemaal al geboekt/betaald (van een apart potje).
Hier helaas geen vakantiegeld.. Ben gewisseld van baan, en mijn oude werkgever heeft mijn minuten afgestreept van mijn vakantiengeld dikke tegenvaller, helemaal als je weet dat de min uren komen door 50% ziektewet en het niet gebeld worden voor werk op mijn startdag
Wij vullen verschillende potjes er mee aan. En alvast een aanvullend potje voor als ik straks het ouderschapsverlof opneem en man ook. Die 30% kost toch een paar duizend euro voor dit eerste jaar.
De belastingdienst hanteert een referteperiode van een jaar. Ze kijken naar wat je in een heel jaar verdiend hebt. Het maakt dus niet uit of je iets maandelijks uit laat keren. (Mogelijk een uitzondering daar gelaten maar het gros van werkend Nederland hoeft zich geen zorgen te maken ) De meest gestelde vraag aan onze salarisadministratie als het gaat om eenmalige uitkeringen etc. Blijkbaar zit er een heel andere denkwijze bij mensen hier over, mogelijk van vroeger uit?
Het enige nadeel van in december laten uitbetalen is dat je zo vlak voor het einde van het jaar ineens veel geld hebt. Mocht je boven de belastingvrije voet voor box 3 komen, dan moet je in een korte tijd flink veel geld uitgeven. 'Vroeger' kon je op 31 december 23u het geld overmaken naar een andere rekening en dan kwam het pas de dag erna op de volgende rekening. Het geld was even 'weg' en dat zag je dan terug op de jaaropgave van je rekeningen.
Bij mijn man is het echt anders, bijna alle collega’s laten het maandelijks uitbetalen Ipv jaarlijks of wat je dan ook zou willen. Het word ook geen vakantiegeld genoemd maar vrije keuze budget. Daar kan je bijvoorbeeld via het werk ook cursussen mee betalen als je die zou willen volgen. Maar ik kan niet in detail uitleggen hoe het zit, dat weet mijn man maar ik weet wel dat het financieel gezien niet slim is om het jaarlijks te laten uitkeren.
Het zou niet uit moeten maken. Het keuzebudget wordt ingehouden tegen bijzonder tarief wat dit jaar voor de hogere lonen 56% is. Maar of je dan 1 keer per jaar 56% over het hele bedrag betaald of iedere maand dat maakt niet uit.
Ik betaal van mijn vakantiegeld de bedrijfsaandelen waar ik aan mee kan doen (10 kopen is 20 erbij krijgen) Vriend betaald de rest van de vakantie ervan + geld voor daar. Wat over is gaat op de spaar voor een keer een nieuwe auto.