Het enige wat ze hier allevier lusten is patat en pizza. Dus qua gezond is de max score 75%. Ik heb het dus losgelaten. Ik zorg dat er altijd rauwkost is (wat 3 van de 4 eten). En verder wissel ik een beetje af met wat iemand lekker vind. Zo houd mijn jongste van bloemkool, de jongste dochter van macaroni met groentensaus, oudste dochter eet graag wraps/taco’s en de oudste boerenkool. Dus dat komt vrijwel wekelijks langs. Dan heeft de rest dus pech en vaak wordt er dan dus niets/weinig gegeten. Er is wel vaak een toetje in de vorm van yoghurt of kwark, dus dat eten ze dan ook nog wel.
Wat heerlijk, kan er alleen maar van dromen. Nou mag ik niet klagen want op zich lusten beide meiden best veel, maar ze zijn beide kieskeurig, en dat hebben ze niet van een vreemde Haha. Uit eten gaan kan alleen als ze ook patat met frikandel hebben, want dan eet de jongste tenminste . Ze zal nooit pasta bestellen (lust ze echt wel) want ze weet niet wat ze kan verwachten, en dan is het anders dan ze in haar hoofd heeft en dan hoeft ze het niet. (Dit is niet alleen met eten zo, en het gaat gelukkig steeds beter).
Lastig lijkt me dat. We hebben daar inderdaad wel echt geluk mee besef ik me! Hoewel A zó vreselijk langzaam eet (ondanks dat ze alles lust) en dat kan ook heel irritant zijn. Maar ja, als dat het enige is... Ik moet er wel bij zeggen dat we nooit naar restaurants gaan en ik het "ze lusten alles" puur baseer op wat ik maak. Mijn kookstijl is vooral traditionele gerechten (uit verschillende keukens). Maar daar zitten dus ook wel (in de ogen van anderen) aparte dingen tussen. Restaurantig eten -om het maar zo te noemen- heb ik zelf weer niet zoveel mee, en dingen als ijs met basilicumsmaak (kwam laatst voorbij van @Adje) bijvoorbeeld zou ik echt alleen eten als het moet.
Ik was vroeger een kieskeurige langzame eter.. mijn ouders waren vast heel blij met mij . Bij mij is het goedgekomen, dus ik heb goede hoop voor de toekomst.
Nasi goreng is hier favoriet en broccolistamppot. En laatst had ik curry met ei en naanbrood gemaakt, mijn vriend en ik zijn dol op curry, de kinderen helaas niet, maar deze werd goed ontvangen en vonden ze toch wel voor herhaling vatbaar!
Spinazie ovenschotel is hier favoriet bij de kids. (Gehakt, aardappelpuree, diepvries spinazie en raspkaas in laagjes) En mn macaronisaus is ook favoriet. Gewoon passata, tomatenblokjes, gehakt, knoflook en nog wat andere kruiden. Er gaat ook een zak Italiaanse groentemix in. Die doe ik eerst in een hakmolentje, zodat er inieminie stukjes groenten overblijven. Als ze het niet zien, zit het er niet in
Omdat je basilicum niet lust of omdat je het een gek idee vindt? Het klinkt sowieso een stuk gekker dan het smaakt. Toen een vriendin zei dat dat haar favoriete ijssmaak was, dacht ik ook dat ze niet helemaal goed bij haar hoofd was . Maar na het geproefd te hebben is het nu dus ook 1 van mijn favoriete smaken. En mijn kinderen en familieleden die ik het heb voorgeschoteld keken ook eerst heel gek op, maar vonden het ook echt heel lekker. (het smaakt niet naar pesto ofzo ) Maar ik prober dan ook sowieso wel graag dingen die gek klinken of die ik nog nooit heb gegeten.
Aardappel sperziebonen en een braadworstje Spagetti met rode saus, (extra)groente door de saus blenden, en kleine gehaktballetjes penne met pesto, cherry-tomaat, komkommer en plakje ham of hamreepjes Wraps met allerlei rauwkost (komkommerreepjes, tomaatjes, wortel, hele fijn gesneden witte/rode kool stukjes) en dan kip (met milde marinade) wat geraspte kaas en creme fraiche.
OT: Hier worden ze blij van stamppot, pasta’s en soep. Waar ik dan overal lekker extra veel groente in verwerk. Rauwkost eten ze ook heel goed dus dat zet ik eigenlijk altijd op tafel voor erbij of krijgen ze al voor het eten. Sowieso ook altijd iets van groente in de schooltrommels.
Van de bovenste is geen recept, dat is gewoon wat er staat haha. Met nog een verkruimeld beschuit bovenop, voor op het laatst even te grillen! Walnotenpasta is deze, echt goddelijk: https://www.volkskrant.nl/eten-en-drinken/bulk-noten-over-maak-deze-walnotenpasta-die-ik-graag-voor-mijn-tante-zus-had-bereid~b5f13c50/ Wij doen er als groente doperwten, aubergine en paprika bij.
O en ik vergat bami nog! Dat eten we hier om de week wel. Met desstukjes en sperziebonen of spruitjes, en als saus pindakaas en voor ons nog wat ketjap. Ik vind er zelf inmiddels niks meer aan maar de kinderen eten het zoooo graag.
Wraptaart (gaan roerbakgroenten in) Gevulde zoete puntpaprika's (met gehakt en roekbakgroenten) Pokebowl met kipgyros (soms met krieltjes, soms met forcaccia of met quinoa)
Hier 3 lastige eters gehad, maar eten nu bijna alles wel. (Tieners en pubers) De kleuter eet het liefst brood met chocopasta of chocolade Een paar recepten die iedereen redelijk graag eet; - ovenschotel met broccoli/pasta/ui/knoflook/ragout en geraspte kaas. - zelf pizza maken met bieten wraps, tomatensaus, paprika etc - quesadilla’s met vulling naar keuze in de pan - fritatta met vulling naar keuze, doe dan vaak groente die over is erin verwerken - shaksuka met knoflookbrood - smoothie met spinazie/banaan/kwark voor tussendoor of als toetje. En daarnaast doen de stamppotten het goed bij de kleuter, alhoewel we daar zelf niet zo dol op zijn.
Laatste keer dat we uit eten gingen hebben we een grote tapasplank als voorgerecht besteld plus nog twee losse gerechtjes. Voor de oudste patat met frikandel, voor de jongste hadden we alleen een leeg bord besteld. De oudste vind het wel prima, gewoon bekend.. maar de jongste... Omdat iedereen al lekker had gegeten bij het voorgerecht, kon onze kleuter (na een bordje carpaccio, stukjes kibbeling, garnalen en garnalenkroketjes) mooi een eigen lopend buffetje maken aan onze tafel. Die had dus: een stuk biefstuk van opa, een paar gambas van papa, kreeft van oma, zalm van mama en wat patat van de oudste. De oudste vind dat soms best lastig om te zien, die eet dan echt amper. (Het gaat de laatste tijd ietsje beter..) Maar goed in een restaurant is dan ook weer veel niet gezond om thuis op tafel te zetten.
Dat lusten ze hier ook. Oudste wil dan baconreepjes met avocado rn tomaat erop. (Baconreepjes bakken, afblussen met appelazijn en dan de avocado en tomaatjes erdoor)