Ik ben niet zo creatief, graag jullie input Zelf vind ik Hollandse pot afschuwelijk met dit weer ( niet dat ik het veel eet) hou van frisse salades, stukje vlees etc. Warme gerechten zoals oven gerechten vind ik ook niet zo lekker nu.
Griekse salade: Griekse pasta, zwarte olijven, kerstomaatjes, komkommer en fetakaas. Pasta met rode pesto, gegrilde paprika en tomaat Quinoa met champignons, aubergine, sperziebonen, mais, tomaat en mozzarella.
Hier komt er gewoon zuurkool op tafel deze week stamppot met rookworst en fruit Witlofsalade met gebakken aardappels Verder weet ik nog niet. X macaroni denk ik.
Wij eten ook graag buitenlandse gerechten, en in warme landen eten ze met lekker veel specerijen en kruiden en dat vinden wij ook altijd lekker in de zomer (eigenlijk wel in ieder jaargetijde ) Dus lekker Thaise curry’s, Indische er n Mexicaanse gerechten, en pasta warm of koud is ook altijd lekker. En regelmatig wat van de bbq. Soms uitgebreid bbq’en met lekker veel vlees, dipsausjes, stokbrood, etc. Maar ook regelmatig alleen een stukje vlees en dan nog wat aardappel uit de airfryer en een salade. Of lekker maïskolf van de bbq, etc. Fruitsalade met stokbrood en smeersels zijn hier ook altijd goed.
Parelcouscous met pesto, tomaatjes, mozzarella, hamblokjes, olijven Of met rode ui, olijven, tomaat en tzaziki Ciabatta met pesto, tomaat en mozzarella even grillen in de oven En verder veel salades met vb zalm, geitenkaasjes, kaaskroketjes (niet allemaal tegelijk) Meloen met parmaham Gevulde zoete paprika
Bij ons is dat altijd wel een dingetje. Wij lusten geen (alleen man wel) sla en salades e.d., eigenlijk alles wat rauw is niet. Je komt zo gauw weer bij de BBQ uit. Maar dat doe je natuurlijk ook niet alle dagen. Ik wissel toch af met wat vaker Italiaans (macaroni, pasta carbonara, pasta aioli) en brood met smeerseltjes doen het ook altijd wel goed. Maar Hollandse pot, nee, dat is voor de koudere perdiodes hier.
Sate, stokbrood en salade Huzaren salade (zelf gemaakt en koolhydraatarm) Pasta salade Wraps En dan ben ik al gauw ook weer uitgepuzzeld dus ik lees verder mee voor inspiratie
Koude pasta Rauwe spinazie klein gesneden Cherrytomaatjes Gerookte kipfilet Groene pesto Notenrijst (afgekoeld) Mais Kidneybonen Doperwten Gerookte kip Bakje sellerie salade
Mijn man bereid graag vlees op de green egg. Dan maakt hij heel veel pulled pork, wat hij in sealed. Op dagen zoals deze maak ik dan een tomaten salsa met koriander, ui, limoen etc. En een mengsel van avocado en zure room. Wraps verwarmen, pulled pork verwarmen en dat allemaal serveren. Heerlijk!
Wij hadden gisteren salade met gerookte kipfilet en watermeloen (Gemengde sla, rucola uit de tuin, komkommer, watermeloen en gerookte kipfilet in blokjes gesneden. Dressing: yoghurt met een beetje citroensap) Vandaag eten we bbqworstjes met Griekse salade (komkommer, tomaat, ui, paprika en feta, dressing olijfolie en wijnazijn) en susterse salade (is onze lokale huzaren salade) Morgen ws biefstuksalade. Biefstuk in blokjes. Roerbakken met oosterse roerbak groenten en wat sojassus en sambal. Risotto vind ik ook altijd lekker met dit weer. Ik maar 2 varianten: Met op de huid gebakken zalm. Daar gaat naast het basisrecept wT sojasaus door (en ook over de zalm) Of vegetarisch met paddestoelenmix dan ligt de nadruk meer op citroen en deze mask ik af met geraspte parmezaanse kaas.
Ohja. Couscoussalade vind ikpok heerlijk. Kom eigenlijk alles in. Ik doe vaak komkommer, tomaat, olijven, doperwtjes en feta.en munt voor de frisse smaak
Wij hebben vandaag ons AVG tje op de BBQ gegooid. Aardappelen gehalveerd, voorgekookt en daarna geroosterd, bloemkool in zn geheel voorgekookt, daarna bestrooid met gerookt paprikapoeder en na het bakken nog bbq saus, ailoli, creme fraiche erover en geroosterde pijnboompitjes. Daarbij een kipworstje Gisteren ook een worstje van de BBQ, salade van geroosterde courgette en zoete puntpaprika met burrata en balsamico en zelfgebakken focaccia Eergisteren gekookte snijboontjes, ikea balletjes en patatjes Morgen koude wrap of pizza maken op de pizzasteen..
Watermeloen salade! Sla naar keus, komkommer, watermeloen, olijven, feta en geroosterde amandelen. Combineren met bijvoorbeeld wat gegild vlees en lekker brood. Favoriet bijgerecht: Aubergine met yoghurt: aubergines helemaal garen op bbq/airfryer/oven. Ui snipperen, glazig bakken, kurkuma en klein scheutje water erbij, goed roeren. Aubergines uitlepelen en vruchtvlees door de uien mengen. Breng op smaak met zout en peper. Laat zo een poosje doorpruttelen. Op het laatst een lik dikke Turkse yoghurt (10% vet) en wat gedroogde munt erdoor. Lekker met platbrood of Turks brood. Tip: als je toch de bbq aan hebt, gooi dan altijd een paar aubergines erbij. Die kan je de volgende dag dan prima gebruiken voor bijvoorbeeld bovenstaande, en de rooksmaak voegt echt wat toe.
Wij hebben vandaag gegeten: - ceasar salade - klein broodje uit de oven - saté stokjes Zoontje wilde een prakkie dus hij heeft Andijvie uit de vriezer op en zat te smullen. Andere zoon heeft een kinderfeestje en eet daar mee.
Wat ik zelf ideaal vind met dit weer en heel erg werkt voor onze kinderen, is bijvoorbeeld zelf koude pasta salade maken. Allemaal bakjes op tafel met verschillende ingrediënten en iedereen vult het met wat hij/zij lekker vind. Hetzelfde met bijvoorbeeld wraps en taco’s.
https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-huzarensalade Hij is ook nog glutenvrij. En erg lekker.