Jawel, dat gaat automatisch bij piekbelasting. Dus wanneer er op bepaalde momenten van de dag teveel stroom opgewekt wordt wat niet op het net kan. De omvormers kunnen dan automatisch uitschakelen. Ze waarschuwen er al voor dat dit steeds vaker voor zal gaan komen.
Wij zijn idd wel aan het kijken dat als we ze nemen we de panelen op zuid en west leggen. Zo pak je eigenlijk de middag en avondzon. Ochtend zou misschien minder interessant zijn?
Ik verwacht dat dat nog wel even gaat duren, laatst las ik ook weer een stuk over het gevaar bij een woningbrand. Net als de problemen met het blussen van een elektrische auto.
Bij ons moest het wel op een constructie. Heel eerlijk zou ik ze ook niet los op mijn dak willen. Hoe staan ze bij jullie dan schuin zonder constructie?
Het systeem is zoiets: https://www.bol.com/nl/nl/p/10-x-solarstell-connect-basiselement-landscape/9300000143087645/ Weet niet precies waar het mee verzwaard is want ik ben het dak niet op geweest Maar dat zit niet vast aan het dak, dat is verzwaard zodat het blijft staan. Dit onder andere omdat ten tijde van het plaatsen er al bekend was dat er binnen een paar jaar ook het bitumen moet worden vernieuwd op het dak (dit gebeurd als het goed is dit jaar). Dan kun je ze gewoon verschuiven en later weer terugleggen. Alle 3 de huizen in ons rijtje met panelen hebben deze constructie (ook bij de persoon die er verstand van heeft ).
Dat weet ik niet, ik weet niet of in andere gebieden bijvoorbeeld ook zoveel zonnepanelen zijn geplaatst en of de kabels het daar wel aan kunnen.
Hier zijn ook wel zonneparken in de buurt (onze buren hebben ook panelen in zo’n park, want ze hebben een groen dak waar geen panelen op kunnen) en het lijkt erop dat we op de heel zonnige dagen vooralsnog nog geen problemen hebben met terugleveren. Maar goed, dat kan over een paar jaar natuurlijk anders zijn.
Wij hebben ook op die manier de panelen op het dak van de garage. Volgens mij ligt dat altijd los. Het is wat lastig waterdicht te krijgen denk ik als je gaten boort in je dak. Wij hebben er stoeptegels op liggen als ballast. Kan ook met grind. Als het maar genoeg gewicht heeft.
Bij jullie zal het ook los op het dak staan verwacht ik. Met ballast om te voorkomen dat het wegwaait bij storm.
Ow hebben al jaren panelen. Als je het geld hebt, rente is op dit moment niks en als je omzet in panelen verdien je snel je geld terug en daarna levert het alleen maar op. Tzt gaat het met salderen anders natuurlijk maar neem aan dat iemand een berekening kan maken na hoelang je het ongeveer terug verdient en wat het je bespaard. mals voorbeeldje, we hebben variabele tarieven en hebben Max 140 per maand betaald voor gas en elektra, nu is het weer gedaald naar 80 en krijgen nog terug. Scheelt veel stress qua energie rekening kan ik je zeggen
Oh dat zoul heel jammer zijn. Heb je toevallig een link naar beleidsdocumenten hierover? ik zou me graag hierover inlezen
Ja, wij hebben ze ook via Ikea besteld. In januari 2020 geplaatst. Ikea levert niet zelf, dat besteden ze uit. Wij hadden een keurige partij (Elkor) en zijn tot op de dag van vandaag zeer tevreden. De kosten hebben we er al uit, ons dak ligt optimaal. Ze gaven ons de tip vooral voor zwarte panelen te kiezen. De blauwe zijn al wat ouder en minder rendabel. Nu vonden wij zwarte ook mooier op ons dak. Wij hebben er 9 met een gezin van 4. Onze buren (ouder koppel) hebben 20 blauwe liggen op exact hetzelfde huis.
Nee, het ligt niet rechtstreeks op het dak. We hebben een soort constructie waar de panelen aan vast zitten.
Sinds eind januari liggen ze hier. Ons maandelijks stroomverbruik is zo'n 150kwh gedaald. Van 260kwh gemiddeld naar 100-110. Dat is je direct opgewekte stroom verwerkt. Ik ben parttime en draai met de zon de wasjes en de vaatwasser. Airco hebben we niet en de auto is hybride dus geen stekker ofzo. Man is een fanatiek gamer maar dan schijnt de zon niet meer zo hard. Met 9 panelen op zw hebben we alleen wat overschot merken we. Niet alleen is maandverbuik omlaag gekelderd, we leveren nu ook nog een bak terug. Mei bijv 108 gebruikt (eneco) 312 teruggeleverd.
Voor 11k ga je of panelen van goud leggen of je hebt een villa? Hier in februari 5 panelen laten leggen (meer kon niet op ons dak). Als ik met het bedrag van onze panelen en arbeidskosten reken dan ga jij meer dan 20 panelen laten leggen denk ik? Ik zou een paneel of 10 op je dak leggen als je niet op een warmtepomp draait. Ik denk dat met het stoppen van salderen, je je gewoon beter op eigen verbruik kunt richten ipv zoveel mogelijk panelen.
Jij wij ook. Een metalen frame waardoor ze schuin liggen. Maar dat frame staat bij ons wel los op het dak. Het wordt verzwaard met ballast om schuiven tegen te gaan. Zit bij jullie die constructie dan aan het dak gemonteerd?
Waar laat je hem dan op? De hybride auto die wij hebben gehad had wel een stekker. Die ging in een gewoon stopcontact.
Waarom zonnepanelen? Makkelijker van het gas af, omdat je veel stroom opwekt. Je betaalt dan ook niets/niet veel voor de stroom want je hebt het zelf opgewekt. Hiermee heb je de zonnepanelen goed terug verdient. Wij hebben ze al jaren liggen.
Een hybride auto laadt zichzelf op tijdens remmen enzo. Een plug-in hybride (die jullie dan hadden), heeft een accu die zichzelf oplaadt en een extra accu, die je oplaadt met het stopcontact.