Wat veel leuke reacties! Ik merk inderdaad dat er zoveel mensen zoveel verschillende versies van gezond zijn. En dat is allemaal prima! Voor mijzelf is gezond eten zelfgemaakt eten. Ik koop niets uit pakjes en dat geldt ook voor tussendoortjes.
Snelle gerechten hier zijn: Shaksuka Gevulde paprika/ courgette/ Aubergine Traybake groente/kip of groente/zalm Traybake wat ook handig is voor pastasaus, welke je makkelijk in potten kan doen voor een volgende keer One pot pasta, of rijst. Hop alles in een grote hapjespan en klaar. En soepen in de winter. Van het snij afval kun je een groetne boullion maken en invriezen. Dan heb je altijd een verse smaakmaker. Beetje snijwerk vind ik niet erg. Ben daar best snel klaar mee.
Maar dat kost toch niet zoveel tijd? Weet niet of je dit gezond genoeg vind. Rijst wassen en koken. Ondertussen vlees in de pan bakken, was nog bevroren dus met een deksel op zacht vuur. Ondertussen paksoi gewassen en gesneden. 2 bosjes lenteui, deze aanfruiten, wel sambal uit pot erbij, maak ik soms ook zelf. Paksoi erbij en kruiden, daarna nog een pak champions in plakjes erdoor. Voor de extra groente zure komkommer, tomaat en gewone komkommer erbij. Tijdens het eten maken gelijk de vaatwasser ingeruimd tafel gedekt en plastic naar de container gebracht. Meestal duurt koken hier 30 min. Snijden en wassen doe ik soms ook op andere momenten als dat beter uit komt. Koken doe ik regelmatig voor 2x. Pastasaus heb ik kant en klaar in de vriezer. Via TGTG regelmatig zakjes gesneden groente, die gebruikt man als hij moet koken.
https://www.lennaomrani.com/blog/6-makkelijke-tips-om-je-avondeten-te-mealpreppen/ https://www.lennaomrani.com/blog/10-tips-voor-snelle-makkelijke-en-voedzame-maaltijden/ Dit zijn 2 handige blogs