Omdat ik de salades bij een bbq nog lekkerder vind dan het vlees vind ik het altijd moeilijk kiezen. Voor 13 man is het niet handig om zoveel verschillende te doen dus, wat is jouw favoriet?
Voor 13man zou ik het simpel houden. Aardappelsalade, simpele salade met tomaat en komkommer,geraspte wortel en eventueel nog een pastasalade (spirelli met gegrilde paprika, kerstomaatjes, rode pesto en wat mozzarella)
Veldsla, beetje peterselie, bieslook, lente ui en evt. rode ui met balsamico dressing door elkaar mengen. Groene asperges grillen en in stukjes er doorheen husselen. Aftoppen met een beetje pardano snippers. Salade met parelcouscous (ff googlen, dan kom je er veel tegen) Vlinderpasta koken en kruidencreme/boursin quisine er door heen roeren en dat af laten koelen. Daarna kun je alles er doorheen doen wat je lekker vindt. Wij doen meestal: olijven, komkommer, cherrytomaat, rode ui, Italiaanse ham, pijnboompit en verse basilicum. Evt nog beetje olie en peper er doorheen.
Coleslaw, en dan varieer ik graag met recepten. Bv de klassieke, of met perzik en walnoot, of Aziatische coleslaw, of pikante (Chinese) coleslaw, of klassiek met uitgebakken spekjes, of Mexicaanse
Deze vind ik ook super lekker https://ohmyfoodness.nl/gemarineerde-tomatensalade-met-buffelmozzarella/
Eiersalade! Salade van gerookte kip, sla, pasta, appel, komkommer en honing-mosterd-dressing Pastasalade met salami, pesto, komkommer, tomaatjes, ui, etc
Farfalle, cashewnoten, rozijnen, bieslook, perzik en feta met selleriesalade erdoorheen. tomaat met Burrata en balsamico creme Gnocci, pijnboompitten, zongedroogde tomaten. Rucola, cherrytomaat, mozzarella, Toscaanse Carré gebakken en in stukjes en komkommer pasta, groene pesto feta mozzarella rucola pijnboompitten Cous cous feta rozijnen mango cherrytomaat en rucola watermeloen feta sla, geitenkaas, noten, cherry tomaten, honingdressing en rauwkost.
Voor 13 man is ie te bewerkelijk. Maar mijn favoriet: Willekeurig slamengsel met op de bbq gegrilde perzik en halloumi. Over de perzik doe ik nog wat honing en de halloumi is het lekkerst goudbruin en nog warm. Dressing van gepureerde perzik, olijfolie, peper en zout.
Vind het afhankelijk van het vlees vd bbq, wij eten graag lam en köfte vd bbq en daar maak ik vaak een tabouleh salade bij.
Ik zou denk ik 3 salades maken. Sowieso aardappel salade, dat is het eerste wat je op een bbq verwacht. En dan een lichtere en een zwaardere. Dus iets van een griekse salade en dan bijvoorbeeld nog een pastasalade. Dan heb je voor ieder wat wils.
Met 13 man zou ik krieltjessalade maken, een pasta salade die iedereen hier altijd lekker vind ( zie foto) en dan nog een pasta pesto salade of parelcouscous pesto. Daarnaast de nodige rauwkost. Maar buiten vlees eten wij graag groente van de bbq. Maiskolven, gepofte aardappel, aubergine, groene asperges, groente spies, puntpaprika met geitenkaas, gegrilde pomoen met siracha boter
Kool salade met appel Koude aardappel salade Orzo salade met tomaten, olijven, feta, tofe ui en komkommer.