Mijn kleine van ruim een jaar is begonnen met structureel hoofdbonken . Elke nacht één of twee keer, en dan kan hij toch wel tegen de 50 keer bonken per keer aan zitten. Ik heb me er over ingelezen en maak me er an sich geen zorgen over, maar toch vraag ik me af of ik niet beter iets zachts kan kopen om tegen zijn hoofdeinde te hangen? Kochten jullie daar iets voor en zo ja, wat dan?
Ik heb wel eens als tip gelegen om je kindje dan in een campingbedje te laten slapen, daar kan hij zich nergens aan bezeren in principe.
Kindje van 11,5 maand van mijn vriendin doet het ook en de kleine slaapt nu in een campingbedje. Al heb je ook van die bedomranders, maar die vind ik zelf niet zo veilig (als in dat zo’n kind daar vol met het gezicht in kan liggen).
Ik zat zelf wel meer richting zo'n bedomrander te denken. Campingbedje vind ik ook weer zo onhandig omdat het ledikant dan weer ergens moet staan. Ik heb ook niet het idee dat hij zich bezeert, tenminste, ik neem aan dat als het pijn doet, hij het niet zou doen . Maar mijn eerste gedachte is toch; hoofdje beschermen. Terwijl het waarschijnlijk niet echt nodig is. Qua veilig slapen; hij slaapt (sliep) ook in ons bed en slaapt in zijn eigen bed met wat knuffels. Zou hij inmiddels niet veilig met dingen in zijn bed kunnen slapen? Heb daar nog niet over nagedacht eerlijk gezegd.
Ik heb geen idee hoe kinderen op deze leeftijd daar wel/niet bewust over nadenken. Maar onze kleine van 1,5 duwt bv ook gewoon een deur dicht met z'n vinger ertussen terwijl het duidelijk pijn doet. Hij bonkt ook met z'n hoofd tegen bedeinde maar niet zo vaak als jij noemt dat ik er wat tegen wil doen. Ik adviseer ook gebruik van campingbedje. Iets om het bed hangen heeft niet mijn voorkeur ivm veilig slapen.
Onze dochter (3) doet dit nu nog af en toe. Het is volgens het cb en de slaapcoach die we hadden een zelfregulatie techniek. Was elke dag meerdere keren, inmiddels af en toe. Zolang ze niet blauw werd hoefden we er in principe niks mee. Campingbedje werkte hier averechts, dan pakte ze de poot en klonk het alsnog pijnlijker dan gewoon het hoofdeinde/de muur. Wellicht kijken of er op een dag te veel, of juist te weinig prikkels zijn. Als onze dochter weinig uitdaging had was het hoofdbonken erger.