- Pomp van vloerverwarming schijnt vaak nog te draaien en vreet stroom. - mechanische installatie ? - modem? - bepaalde types digitale tv ontvangers schijnen ook veel stroom te verbruiken.
Wat andere al zeggen inderdaad, vloerverwarmingspomp kan continue draaien. Of je hebt elektrische vloerverwarming, dat vreet sowieso stroom. Ledlampen vreten geen 3kwh dan moet het inderdaad ergens anders in zitten
Vloerverwarming is idd electrisch. We gaan binnenkort stoppen om zetten en kijken waar het dan in zit. Zal het laten weten al we er achter zijn
https://www.nu.nl/economie/6276552/zonnepaneleneigenaar-is-bij-energiebedrijf-vandebron-elke-maand-extra-geld-kwijt.html Wedden dat dit de voorloper is op zonnepanelenbelasting?
Dus handig om gewoon zonnepanelen voor eigen gebruik te hebben ipv je hele dag vol te ketsen met 30 panelen. Wij gaan verhuizen binnenkort en neem gewoon weer lekker een paneel of 10 voor eigen gebruik, meer dan zat.
Ligt ook een beetje aan je woning. Wij hebben een warmtepomp en geen gas, dan heb je in de winter wel meer nodig. Maar in andere situaties is dat inderdaad prima!
Dat zal niet uitmaken, want op hele zonnige dagen lever je ook met 10 panelen terug en daar gaat het ze om. Dus ook als je quitte speelt voor eigen gebruik betaal je zonnepaneelbelasting. Anderzijds overweeg ik een energiemaatschappij te starten waar mijn energieleverancier dan tegen marktprijs mijn opgewekte energie kan inkopen. En als zij de prijzen verhogen, doe ik dat ook.........of zoiets. De meeste tijd van het jaar kan een energiemaatschappij bijna gratis mijn teruggeleverde energie weer verkopen (als de saldering eraf is) voor een bedrag dat 4x zo hoog ligt. En dan willen ze ook nog belasting heffen. Koekoek.
De energiemaatschappij kan jouw teveel opgewekte energie niet opslaan om het op een later tijdstip tegen 4x zoveel geld te verkopen. Ze kunnen energie in die hoeveelheden niet opslaan. Dus op een zonnige dag heeft niemand energie nodig van het net, want zonnepanelen. En tegelijkertijd wekken die panelen nog veel te veel stroom op waar geen vraag naar is op dat moment, en de energiemaatschappij moet het dus tegen een laag tarief verkopen, meestal aan het buitenland. Door te salderen gebruiken wij de energiemaatschappijen eigenlijk alles en grote batterij om onze teveel opgewekte energie gedurende het jaar weer gratis af te nemen. Maar de maatschappijen kunnen het niet opslaan en op het moment dat wij zelf geen energie opwekken doet niemand dat met zijn panelen en is dus de prijs 2x zo duur: omdat er meer vraag is en weinig aanbod want er wordt niets terug geleverd. En die 'zonnepanelen belasting' is er eigenlijk al. Dat is de onbalans prijs die Tennet aan de energiemaatschappij doorberekend, en die al doorberekend wordt aan bedrijven. En naar ik verwacht, als de onbalans nog groter wordt door nog meer zonnepanelen, ook aan consumenten.
Nee maar voor een warmtepomp heb je dus wel meer panelen nodig voor eigen gebruik. Die zou ik er dan zeker opleggen. Maar er zijn zat mensen die hun panelen als verdienmodel hebben gezien. Dat is ook prima, maar daar zou je nu de prijs voor kunnen gaan betalen als er idd een belasting zou komen.
Je zou kunnen overwegen om je panelen bv uit te schakelen in de zomer voor de 2 weken waarin je op vakantie bent. Zijn dus wel wat oplossingen te bedenken.
Wij hebben onze panelen nu 2.5jaar en daar waarschuwden ze toen al voor. Wij hebben daarom maar 13 panelen genomen en dat komt aardig uit.
Klopt, toen ze begonnen met het overpromoten van groene energie en zonnepanelen, waterpompen etc zeiden mijn man en ik al tegen elkaar: wacht maar, in de toekomst gaan ze hier een belasting aan koppelen. Alles wat gepromoot wordt door de overheid wordt later een verdienmodel voor diezelfde overheid zo blijkt uit het verleden. Neem de elektrische auto. Eerst elektrisch rijden promoten, geen wegenbelasting, geen bijtelling voor lease etc, inmiddels wel weer bijtelling en de wegenbelasting voor elektrische voertuigen wordt per 2026 weer ingevoerd met hetzelfde tarief als een benzineauto. En als je kijkt wat een gemiddeld elektrisch voertuig weegt, betaal je straks weer volop wegenbelasting, nog meer dan een gemiddelde benzineauto, want die zijn veel lichter. Vervolgens zonnepanelen promoten, mensen nemen meer panelen voor oa hun elektrische auto en wateepompen. Vervolgens moeten ze gaan betalen voor hun opgewekte energie etc.
Alleen de warmtepomp staat in de winter aan als je stroom afneemt van de maatschappij, en de panelen leveren in de zomer terug. Dus over dat terugleveren moet je dan wel betalen, terwijl je misschien op jaarbasis op 0 uitkomt als je gebruik en opwekking tegen elkaar wegstreept. Er moet natuurlijk ook nog wel genoeg winst worden gemaakt he, het is niet de bedoeling dat mensen voor zichzelf kunnen zorgen. Het is jammer dat thuisbatterijen nog zo duur zijn.
En ik denk dat de thuisbatterijen ook nog onvoldoende doorontwikkeld zijn helaas. Als die straks top zijn dan ga ik er zeker eentje aanschaffen. Als de verzekering niet moeilijk gaat doen over de ontvlambaarheid van zo’n batterij.
Nee wij ook "nog" niet. Maar onze terugloopmeter is volgend jaar afgeschreven en moet dan echt weg. Helaas
Mijn man gaat nu al een curus doen voor straks als de batterijen in Nederland mogen. Het bedrijf waar wij de zonnepanelen van hebben ( het merk van de panelen) biedt dit aan en het is ook verplicht voor als je het wilt plaatsen.