Onze pup van 9 weken heeft giardia. De dierenarts gaat ervanuit dat het vanuit het nest komt. Echt super balen. Heb je net een nieuwe pup, en nu al gedoe. We hebben een kuur voor 5 dagen, dan stopweek en weer kuur voor 5 dagen. Probiotica , speciaal voer, de katten moeten ook behandeld worden en nog een tube voor ik weet niet wat. De pup heeft om de 2 uur diarree, ook snachts. Het hele huis beneden moet worden ontsmet, speeltjes en bakjes uitkoken etc. Zie het even zwaar in, waar is de leuke puppytijd, cursus zou dochter doen maar dat kan nu ook niet dus die ook in tranen. Maar als je op internet gaat zoeken zie je overal horror verhalen. Dat het niet weg gaat met een kuur, dat het maanden aan de gang blijft of na een maand weer terugkomt etc. Heeft iemand ervaring met giardia? Help, heb echt wat positief nieuws nodig.
De hond van mijn moeder heeft het. Hij komt uit een asiel in Spanje. Ze moet om de zoveel tijd bloedprikken. Krijgt dan wel eens kuurtjes. Hij is inmiddels 9, en ze nam hem in huis toen hij 3 was. Gaat verder wel goed geloof ik.
Onze hond kreeg bij diarree dan droge rijst en rijstwater te drinken. Of je dat hier bij wilt/kunt gebruiken weet ik niet.
Giardia is zeer hardnekkig en besmettelijk. Dus poetsen, poetsen, poetsen. En goed je pup observeren want voor zo een uk kan het zeer gevaarlijk zijn. Dit is inderdaad niet hoe je wil beginnen, heel sneu voor zowel de pup als jullie. Maar hopenlijk is het met 1 kuur afgedaan. Sterkte
Heb gisteren alles met chloor gedaan beneden, ook de hoek/muur waar ze ligt. Straks weer alles met de stoomreiniger. Ze zit nu nog aan speciaal natvoer en moet over op speciale brokken. Geen idee hoe want ze eet sinds we haar hebben bijna geen brokken. Ook niet met gekookt water erover. Denk straks maar wat mixen met natvoer. De poep opruimen en ontsmetten is wat lastig met diarree. Spuit het nu weg met de tuinslang en als ze de straat haalt gaat er water overheen.
Geen ervaring, maar wel ontzettend balen! Als ik jou was zou ik ook zeker de fokker aanspreken zodat deze de baasjes van de andere puppies kan waarschuwen. Daarnaast is de fokker er verantwoordelijk voor dat de puppies het nest gezond verlaten, dus wie weet kan je (een deel van) de dierenarts kosten nog op de fokker verhalen.
Meestal een teken van slechte verzorging/hygiene bij de fokker. Ik zou de fokker ook zeker op de hoogte stellen! Ik neem aan dat je de pup nog maar net een dag of wat hebt (gezien zn leeftijd). In dat geval kun je de fokker aansprakelijk stellen voor de gemaakte kosten. Veel sterkte voor de pup. Ze kunnen er echt heel ziek van zijn.
Ik heb zelf giardia gehad maar dat wordt denk ik anders behandeld. Het is een enorm resistente bacterie, er hielp maar 1 soort antibiotica tegen. Sterkte, arme pup. Ik weet nog hoe ziek en zwak ik zelf was en hoe zeer het deed.
Onze eerste hond had ook gardia. Ze kwam bij een broodfokker vandaan. Het was bij haar alleen zo heftig dat we haar bijna kwijt waren geweest en die rot gardia. Ze heeft wekenlang kuren gehad, ze was ontzettend verzwakt door al het gedoe. Ze heeft uiteindelijk bijna 3 maanden ermee gezeten, en toen ging het de betere kant uit. Ik hoop voor jullie dat het meevalt. Goed ontsmetten en hou haar goed in de gaten!!!
Oei wat vervelend, helaas kan dit bij elke hond/pup gebeuren het is een rot bacterie..ook bij goede fokkers komt het voor, net als niesziekte bij katten heeft in principe iedere hond die bacterie wel bij zich vanuit het nest maar als de weerstand een klein beetje vermindert (door stres, verhuizen of ziekte) komt het tot een uitbraak. Ik lees dat je een emmer water eroverheen gooit als ze de straat haalt maarrre ik zou voorlopig een hoekje in de tuin inrichten waar ze dr behoefte kan doen. Het is mega besmettelijk en dan is straks de hele wijk een grote besmettingsbron. Heb zelf ook ooit een pup met giardia gehad en echt je wilt niet dat de honden uit de wijk het ook krijgen want dan blijf je bezig met steeds opnieuw weer herbesmettingen.
Hier had onze pup ook Giardia, we kwamen er achter toen die 7 maanden was. Hij had al een tijd lang diarre elke keer, liepen ook bij de dierenarts ervoor, en met diarree remmers was het dan weer even weg. Ook hebben we tot 6 maanden elke nacht wel op het grasveldje gestaan, omdat hij zijn plas/ poep niet lang op kon houden. De dierenarts dacht in eerste instantie niet aan Giardia, omdat hij gewoon levendig was, geen koorts had en gewoon goed aankwam. Ze wilde al een echo maken om te kijken of er wat in zijn maag blokkeerde, maar uiteindelijk voor de zekerheid toch getest op Giardia en dat kwam er toen uit. En idd een heel gedoe geweest, het huis ontsmet, bank en auto helemaal gereinigd met een stoomreiniger, de gordijnen gewassen, alles uitgekookt, echt wat een gedoe. Onze pup kreeg toen een kuur van 3 dagen en na 2 weken hebben we dat weer herhaald omdat hij toch weer diarre kreeg. Maar sindsdien gaat het gelukkig goed en is het niet terug gekomen. Wel heeft ie hele zwakke darmen en zodra hij iets verkeerd eet of te lang zwemt krijgt hij meteen diarree. Ik vermoed dus dat hij veel langer ermee heeft rond gelopen en dat de Giarda zijn darmen aardig verpest heeft. We zitten nu op sensitive voer van hert en daar doet ie het gelukkig goed op, ook zijn we begonnen met pro-biotica te geven. Het lastige is gewoon dat het een parasiet is die tegenwoordig heel vaak voorkomt en ook niet elke hond hoeft er last van te hebben, terwijl ze wel drager zijn. Dus ja herbesmetting moet je zeker zoveel mogelijk voorkomen, maar helemaal uitsluiten kun je het helaas niet omdat je hond natuurlijk in contact komt met andere honden. Maar hier is het dus gelukkig na 2 kuren weggegaan en weggebleven, dus ondanks echt veel gedoe qua schoonmaken etc en de nasleep qua gevoelige darmen, is het hier na behandeling weggebleven. Hou ook zeker in de gaten of het na de kuur weg blijft en zodra je merkt dat het terug komt gelijk weer de dierenarts bellen voor een nieuwe kuur, dat is ook wat onze dierenarts toen aangaf.
Wat ontzettend sneu! Bij wat voor fokker komt het hondje vandaan? Heb je de fokker ingelicht? Het kan super hardnekkig zijn dus goed contact houden met je dierenarts en veel veel ontsmetten, spuitbus met chloor of dettol maken en waar gepoept is goed inspuiten. Killing voor de socialisatie dus misschien een goede privé trainer zoeken die je kan helpen met gips en trucs om toch zo veel mogelijk van de socialisatiefase door te laten gaan, want je zit in de belangrijkste weken wat dat betreft. Niet echt een opbeurend geheel, sorry, maar wel de waarheid helaas
De fokker heb ik op de hoogte gebracht, hij gaf aan dat hij bij de andere pups niks heeft gemerkt tot nu toe. Het gesprek ging nog even over eventuele kosten. Heb de facturen doorgemaild maar geen reactie meer gehad. Dus denk dat dat ook niet meer komt. Ik doe nu als ze heeft gepoept kokend heet water er meteen over. Maar wat ik doe met het kunstgras, geen idee. Daar heeft ze veel op gepoept. Wel afgespoten maar toen wisten we het nog niet. Misschien met chloor erover? Sociaal met andere honden is ze wel (vanuit de buren en familie) die heb ik nu ook op de hoogte gesteld. Wat zal ik met het bankstel doen(stof) daar hangt ze vaak tegenaan. Dettol ofzo? Verder wil ze nog steeds geen brokken eten. Heb ze nu maar met water tot pate geprakt en doe er straks wat natvoer doorheen. Misschien dat ze t dan wel eet. Thx alvast de reacties.
Onze katten hadden giardia opgelopen in het pension… Ze hebben het maar net overleefd en hebben ook beide 5 dagen aan een infuus+sonde gezeten bij de dierenarts. Wij hebben destijds een stoomreiniger gekocht en daar echt alles mee schoongemaakt. Giardia heeft een incubatietijd van ongeveer 10 dagen.
https://www.amazon.de/dp/B01ET5JKGG/ref=mp_s_a_1_1?crid=34WPLO5IQRLV&keywords=spartix&qid=1692976310&sprefix=spartrix,aps,116&sr=8-1 Dit werkt goed tegen Giardia. Is geregistreerd voor duiven maar lees de recenties maar, voor gebruik bij honden en katten werkt t ook top. Tip ooit van een fokker gehad.
Eet ze gekookte rijst met gekookte kip? In hele kleine beetjes geven. Als onze honden ziek zijn en niet willen eten krijgen ze dat. We beginnen echt maar met een lepel per keer (vaker op een dag natuurlijk). En als ze dat goed eten in hele kleine hoeveelheden de brokken erdoor mengen. Dat ook weer opbouwen zodat je uiteindelijk op alleen brokken uit komt.
Dit werkt gelukkig goed bij Giardia. Onze kat heeft dit ook opgelopen en niets hielp. Uiteindelijk dit besteld in duitsland op tip van de fokker en ja hoor eindelijk geen diarree meer! Ik zou niet overgaan op ander voer ivm de maag en darmen, dit moeten even rustig blijven en als je ander voer toepast raken die van slag. Ik heb overigens niet overdreven schoongemaakt, wel waar er diarree lag en zijn poeperd, mandjes op diverse dagen even in de was maar dat was het ook.
Misschien ook een idee om haar voorlopig in een ren te zetten? Zodat je je na de grote schoonmaak maar op een deel van de kamer hoeft te richten qua schoonmaken?