Weekmenu

Discussion in 'De lounge' started by Omaaatje, Aug 28, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JupitR

    JupitR VIP lid

    May 13, 2020
    6,708
    7,187
    113
    Female
    Ivm boodschappen laten bezorgen 1x/week maken wij ook een weekmenu. Hij begint daardoor op donderdag.

    Do. Pasta (altijd pasta op donderdag; verschillende vormen)
    Vr. Pizza
    Za. Restjes
    Zo. Nasi
    Ma. Wraps
    Di. Bloemkool met aardappels en vleesje
    Wo. Kip madras met vega "kip"
    Do. Pasta
    Vr. Couscous salade met watermeloen, geitenkaas en falafel erbij
     
  2. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,234
    1,891
    113
    Female
    Dinsdag: Noedelsoep en een loempia
    Woensdag: drumsticks, bloemkoolrijst, gewokte sperciebonen met kerriesaus
    Donderdag: Zalm, aardappelblokjes, ovengroenten
    Vrijdag: Pizza zelf maken
    Zaterdag: uiteten
    Zondag: Soepje met broodje gezond
    Maandag: Cordon blue, aardappel, groenten (weet nog niet welke, ligt aan de aanbiedingen in de supermarkt)

    De week begint hier op Dinsdag, ivm bezorging boodschappen.
     
  3. crienatje

    crienatje Actief lid

    Feb 1, 2010
    357
    159
    43

    Klink lekker, zou ik het recept mogen?
     
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
    crienatje likes this.
  5. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Maandag: fusili met gehakt en pikante pastasaus (eigengemaakt met groente uit eigen tuin en vervolgens geweckt)
    Dinsdag: sperziebonen met ui, paprika pindasaus en aardappels
    Woensdag: mc wrap (wraps, sla, komkommer, tomaat, gebakken kipstukjes, rode ui en honing mosterdsaus)
    Donderdag: spaghetti met kip en prei
    Vrijdag: restjes
    Zaterdag een bruiloft en zondag een feest met beide eten erbij.
     
    citroenrasp likes this.
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,791
    9,309
    113
    Gelderland
    Leuk en inspirerend topic dit!

    mijn weekmenu:
    Do: Ikea balletjes met puree en sperziebonen
    Vrij: krieltjes met groente en vlees - ik eet een rode bietensalade
    Za: poke bowl
    Zo: spaghetti al ragù - toetje een perencrumble met ijs en slagroom.
    Ma: couscous met worstjes
    Di: rode curry met gehaktballetjes
    Woe: Mexicaanse ovenschotel
     
    lorreke likes this.
  7. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    Aug 6, 2013
    5,495
    2,948
    113
    Ma: boerenkool stamppot met rookworst en spekjes

    Dinsdag: aardappel partjes uit airfryer, broccoli en vlees

    Woendag: spaghetti

    Donderdag: wraps met gehakt

    Vrijdag: pasta kip pesto

    Zaterdag: iets bestellen

    Zondag: gebakken rijst met spekjes en satésaus
     
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij werken ook altijd met een weekmenu, maar de dagen staan niet vast. Alleen de maandag en woensdag, dat zijn mijn kantoordagen en dan koken de kinderen. Ze kiezen dan ook zelf uit wat ze willen eten. De oudste gaat meestal voor een verspakket en de jongste zoekt vaak een recept op internet.

    - Broodje krokante kipburger met oa avocado en uienrelish, met frietjes
    - Pittige rode curry met garnalen, paksoi en noodles
    - Poke bowl
    - Kapsalon met Kip verspakket (maakt zoon)
    - Quiche met geitenkaas, prei en walnoten, met paprika-tomatensoep (maakt dochter)
    - Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus, een veldslasalade en foccacia
    - Eenpansgerecht met orzo, groenten en kippengehaktballetjes
     
    Asil and NiVa0230 like this.
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    Dec 1, 2007
    7,166
    2,282
    113
    Hier ook boodschappen die besteld worden, net gisteren gedaan weer voor de komende week
    Donderdag: stamppot andijvie
    Vrijdag: kip met krieltjes en broccoli
    Zaterdag: patat
    Zondag: zelfgemaakte pizza
    Maandag: noedels met groente en kip
    Dinsdag: restjes
    Woensdag: aardappelpreisoep
     
  10. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,887
    4,160
    113
    Female
    Probeer de vriezer weer een beetje leger te krijgen.

    Vandaag: Net besloten dat we frietjes gaan halen :D
    Vrijdag: Panzanella en courgettesoep (vriezer)
    Zaterdag: In ieder geval Ajo blanco en ik wil nog de makro plunderen met mijn zusje dus daar komt vast nog iets bij
    Zondag: Poging tot het maken van Khandvi met naanbroodje(vriezer) en kokossaus/curry
    Maandag: Pizza op het werk
    Dinsdag: Vegaburger (vriezer), groente (zoeken in de vriezer), aardappels
    Woensdag: Pasta pesto
    Donderdag: Restjes, kijk even wat ik nog over heb van de rest van de week.
     
    citroenrasp and Asil like this.
  11. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    Jan 29, 2015
    1,872
    1,681
    113
    Female
    Willekeurige volgorde:

    - Quinoabowl
    - gevulde zoete aardappel met aubergine en kikkererwten
    - risotto met citroen, prei en tuinerwten
    - kikkererwtencurry
    - patat uit de oven
    - pasta met prei en gerookte zalm
    - restjes
     
  12. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,239
    4,194
    113
    Female
    Ik kan dat niet zo’n weekmenu. Hooguit dezelfde dag en eventueel de dag erna, ivm bijv dat ik later thuis kom of zo, dat ik het wel moet plannen.

    ik bedenk altijd op de dag zelf waar ik zin in heb. Ik zou echt vandaag niet weten wat ik zondag ga eten. Sterker nog; ik moet nog bedenken wat ik vandaag maak.

    Vroeger maakte ik een menu voor een paar dagen, kocht ik boodschappen, maar op de dag zelf geen zin om dat te eten of geen tijd om het te koken waardoor het werd doorgeschoven en dus regelmatig wat weggooide.

    Hoe doen jullie dat?
     
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Eerlijk gezegd geen zin om het te eten vind ik altijd een beetje een flauw excuus ofzo. Toen je het bedacht vond je het lekker neem ik aan, dus waarom dan geen zin om te eten? Uiteraard gebeurt het hier ook wel eens hoor na een drukke werkdag of als ik niet lekker ben bijv en dat we dan zeggen we halen wel een patatje ofzo, maar dat is misschien 1x in de 2-3 maanden? En dan schuift het hele menu dus op of het gaat de vriezer in. Hetzelfde met onvoorziene situaties, maar die heb je toch ook niet elke week lijkt mij?
    Ik houd trouwens ook regelmatig een dag leeg. Dan eten we de restjes uit de koelkast of pak wat uit de vriezer, in het uiterste geval haal ik nog even wat, maar de ervaring leert dat de voorraad hier in huis groot genoeg is. :oops:
     
  14. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,239
    4,194
    113
    Female
    Nou toch werkt dat hier zo. Ik kan op vrijdag niet weten waar ik op maandag zin in heb. En qua onverwachte dingen, die heb ik inderdaad niet wekelijks maar door de week dagelijks. Letterlijk
    Om half negen s ochtends weet ik niet hoe mijn werkdag verloopt nl. Ik weet ook zelden hoe laat ik thuis ben, behalve bij ouderavonden bijv. Want die moet ik plannen.
    De rest is altijd afwachten wat er die dag allemaal gebeurd. Ik heb geen van 9-17 baan nl. Als ik pech heb begint mijn dag om 6.30-22 uur of zo. Ik moet de hele dag door schakelen
     
  15. Asil

    Asil VIP lid

    Nov 14, 2018
    10,147
    9,747
    113
    Female
    Heb alleen die van afgelopen week, aankomende week gaan we een weekje weg:

    Zon: vers getrokken (3 uur stoven) kippensoep stampvol met groente, kleine turkse broodjes met gebakken ui en gesmoltenkaas uit de oven, soort uienkruier.
    Ma: kipdrummets, aardappel, sperziebonen met ui en uitgebakken spekjes, jus
    Di: Gegrilde romainsla met basalmico rode ui, parmazaan, pijnboompitjes, hamburger en aardappelkrokketjes
    Woe: zelfde als zondag
    Do: verse lasagne, als in saus from scratch + bechamel en shitload kaas, met rucola salade en stokbroodje kruiden boter
    Vrij: vandaag BBQ chicken pizza, op turks brood
    Zat: uiteten met schoonouders bij de Griek
    Zon: zelfde als donderdag
     
    lorreke and NiVa0230 like this.
  16. Asil

    Asil VIP lid

    Nov 14, 2018
    10,147
    9,747
    113
    Female
    Dan zou ik preppen, wanneer je een rustig moment hebt, of tijd hebt wat te maken en dat dan invriezen. Dan ben je bv op zondag, 2 uur kwijt voor de hele week. Heb je toch wat gezonds, kun je begruik maken van gemak en hoef je niet nog iets te bedenken of een supermarkt door.
    Dingen die je in grote voorraden kunt maken zijn traybakes, spagetti of pasta in het algemeen. Ben je van plan lasagne te maken, doe 2 ovenschalen in de oven, vries je de rest in enz.
     
  17. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Als je een baan hebt zonder vaste werktijden dan begrijp ik wel dat het lastiger is om een weekmenu te maken en te volgen. Zou ik dan denk ik ook minder doen.
    Dus denk dat jouw situatie ook anders is, een situatie die voor de meesten hier denk ik niet geld.
    Wel respect, ik zou het knap lastig vinden om elke dag zou te moeten schakelen en weinig te kunnen plannen.
     
    mamabri likes this.
  18. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,704
    3,838
    113
    Mag ik vragen wat voor werk je doet?
     
  19. debq

    debq Fanatiek lid

    Mar 10, 2010
    3,797
    761
    113
    Juist helpt het mij dan om te plannen. Afhankelijk van het weer maak ik ‘s ochtends al het eten voor ‘s avonds, of zet zo veel mogelijk klaar. Als het mooi weer wordt maak ik vaak een pasta of rijst salade. Die zet ik dan in de koelkast en iedereen kan dan eten wanneer het uit komt. Bij wat minder weer maak ik zo veel mogelijk klaar zodat het ‘s avonds snel klaar is en/of Q het af kan maken. Voor nasi kook ik bijvoorbeeld alvast de rijst en marineer ik de kip. Bij pasta maak ik de saus alvast. En ik maak regelmatig een maaltijdsoep.
     
  20. debq

    debq Fanatiek lid

    Mar 10, 2010
    3,797
    761
    113
    Voor komende week:
    Rauwe andijvie stamp met shoarma
    Poke bowl
    Orzo met veel groenten
    Pastasalade
    Kabeljauw ovenschotel
    Afhaal maaltijd
     

Share This Page