Ivm boodschappen laten bezorgen 1x/week maken wij ook een weekmenu. Hij begint daardoor op donderdag. Do. Pasta (altijd pasta op donderdag; verschillende vormen) Vr. Pizza Za. Restjes Zo. Nasi Ma. Wraps Di. Bloemkool met aardappels en vleesje Wo. Kip madras met vega "kip" Do. Pasta Vr. Couscous salade met watermeloen, geitenkaas en falafel erbij
Dinsdag: Noedelsoep en een loempia Woensdag: drumsticks, bloemkoolrijst, gewokte sperciebonen met kerriesaus Donderdag: Zalm, aardappelblokjes, ovengroenten Vrijdag: Pizza zelf maken Zaterdag: uiteten Zondag: Soepje met broodje gezond Maandag: Cordon blue, aardappel, groenten (weet nog niet welke, ligt aan de aanbiedingen in de supermarkt) De week begint hier op Dinsdag, ivm bezorging boodschappen.
Ik maak meestal deze: https://www.ourtunisiantable.com/home/2017/2/26/tunisian-lentil-soup-with-chicken Maar dan net iets anders: met minder vocht zodat het niet echt een soep wordt, maar meer een saus. (Sorry, beetje lui om een heel recept uit te typen ) Je kan het trouwens ook gewoon vleesloos houden, dat doen wij ook regelmatig.
Maandag: fusili met gehakt en pikante pastasaus (eigengemaakt met groente uit eigen tuin en vervolgens geweckt) Dinsdag: sperziebonen met ui, paprika pindasaus en aardappels Woensdag: mc wrap (wraps, sla, komkommer, tomaat, gebakken kipstukjes, rode ui en honing mosterdsaus) Donderdag: spaghetti met kip en prei Vrijdag: restjes Zaterdag een bruiloft en zondag een feest met beide eten erbij.
Leuk en inspirerend topic dit! mijn weekmenu: Do: Ikea balletjes met puree en sperziebonen Vrij: krieltjes met groente en vlees - ik eet een rode bietensalade Za: poke bowl Zo: spaghetti al ragù - toetje een perencrumble met ijs en slagroom. Ma: couscous met worstjes Di: rode curry met gehaktballetjes Woe: Mexicaanse ovenschotel
Ma: boerenkool stamppot met rookworst en spekjes Dinsdag: aardappel partjes uit airfryer, broccoli en vlees Woendag: spaghetti Donderdag: wraps met gehakt Vrijdag: pasta kip pesto Zaterdag: iets bestellen Zondag: gebakken rijst met spekjes en satésaus
Wij werken ook altijd met een weekmenu, maar de dagen staan niet vast. Alleen de maandag en woensdag, dat zijn mijn kantoordagen en dan koken de kinderen. Ze kiezen dan ook zelf uit wat ze willen eten. De oudste gaat meestal voor een verspakket en de jongste zoekt vaak een recept op internet. - Broodje krokante kipburger met oa avocado en uienrelish, met frietjes - Pittige rode curry met garnalen, paksoi en noodles - Poke bowl - Kapsalon met Kip verspakket (maakt zoon) - Quiche met geitenkaas, prei en walnoten, met paprika-tomatensoep (maakt dochter) - Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus, een veldslasalade en foccacia - Eenpansgerecht met orzo, groenten en kippengehaktballetjes
Hier ook boodschappen die besteld worden, net gisteren gedaan weer voor de komende week Donderdag: stamppot andijvie Vrijdag: kip met krieltjes en broccoli Zaterdag: patat Zondag: zelfgemaakte pizza Maandag: noedels met groente en kip Dinsdag: restjes Woensdag: aardappelpreisoep
Probeer de vriezer weer een beetje leger te krijgen. Vandaag: Net besloten dat we frietjes gaan halen Vrijdag: Panzanella en courgettesoep (vriezer) Zaterdag: In ieder geval Ajo blanco en ik wil nog de makro plunderen met mijn zusje dus daar komt vast nog iets bij Zondag: Poging tot het maken van Khandvi met naanbroodje(vriezer) en kokossaus/curry Maandag: Pizza op het werk Dinsdag: Vegaburger (vriezer), groente (zoeken in de vriezer), aardappels Woensdag: Pasta pesto Donderdag: Restjes, kijk even wat ik nog over heb van de rest van de week.
Willekeurige volgorde: - Quinoabowl - gevulde zoete aardappel met aubergine en kikkererwten - risotto met citroen, prei en tuinerwten - kikkererwtencurry - patat uit de oven - pasta met prei en gerookte zalm - restjes
Ik kan dat niet zo’n weekmenu. Hooguit dezelfde dag en eventueel de dag erna, ivm bijv dat ik later thuis kom of zo, dat ik het wel moet plannen. ik bedenk altijd op de dag zelf waar ik zin in heb. Ik zou echt vandaag niet weten wat ik zondag ga eten. Sterker nog; ik moet nog bedenken wat ik vandaag maak. Vroeger maakte ik een menu voor een paar dagen, kocht ik boodschappen, maar op de dag zelf geen zin om dat te eten of geen tijd om het te koken waardoor het werd doorgeschoven en dus regelmatig wat weggooide. Hoe doen jullie dat?
Eerlijk gezegd geen zin om het te eten vind ik altijd een beetje een flauw excuus ofzo. Toen je het bedacht vond je het lekker neem ik aan, dus waarom dan geen zin om te eten? Uiteraard gebeurt het hier ook wel eens hoor na een drukke werkdag of als ik niet lekker ben bijv en dat we dan zeggen we halen wel een patatje ofzo, maar dat is misschien 1x in de 2-3 maanden? En dan schuift het hele menu dus op of het gaat de vriezer in. Hetzelfde met onvoorziene situaties, maar die heb je toch ook niet elke week lijkt mij? Ik houd trouwens ook regelmatig een dag leeg. Dan eten we de restjes uit de koelkast of pak wat uit de vriezer, in het uiterste geval haal ik nog even wat, maar de ervaring leert dat de voorraad hier in huis groot genoeg is.
Nou toch werkt dat hier zo. Ik kan op vrijdag niet weten waar ik op maandag zin in heb. En qua onverwachte dingen, die heb ik inderdaad niet wekelijks maar door de week dagelijks. Letterlijk Om half negen s ochtends weet ik niet hoe mijn werkdag verloopt nl. Ik weet ook zelden hoe laat ik thuis ben, behalve bij ouderavonden bijv. Want die moet ik plannen. De rest is altijd afwachten wat er die dag allemaal gebeurd. Ik heb geen van 9-17 baan nl. Als ik pech heb begint mijn dag om 6.30-22 uur of zo. Ik moet de hele dag door schakelen
Heb alleen die van afgelopen week, aankomende week gaan we een weekje weg: Zon: vers getrokken (3 uur stoven) kippensoep stampvol met groente, kleine turkse broodjes met gebakken ui en gesmoltenkaas uit de oven, soort uienkruier. Ma: kipdrummets, aardappel, sperziebonen met ui en uitgebakken spekjes, jus Di: Gegrilde romainsla met basalmico rode ui, parmazaan, pijnboompitjes, hamburger en aardappelkrokketjes Woe: zelfde als zondag Do: verse lasagne, als in saus from scratch + bechamel en shitload kaas, met rucola salade en stokbroodje kruiden boter Vrij: vandaag BBQ chicken pizza, op turks brood Zat: uiteten met schoonouders bij de Griek Zon: zelfde als donderdag
Dan zou ik preppen, wanneer je een rustig moment hebt, of tijd hebt wat te maken en dat dan invriezen. Dan ben je bv op zondag, 2 uur kwijt voor de hele week. Heb je toch wat gezonds, kun je begruik maken van gemak en hoef je niet nog iets te bedenken of een supermarkt door. Dingen die je in grote voorraden kunt maken zijn traybakes, spagetti of pasta in het algemeen. Ben je van plan lasagne te maken, doe 2 ovenschalen in de oven, vries je de rest in enz.
Als je een baan hebt zonder vaste werktijden dan begrijp ik wel dat het lastiger is om een weekmenu te maken en te volgen. Zou ik dan denk ik ook minder doen. Dus denk dat jouw situatie ook anders is, een situatie die voor de meesten hier denk ik niet geld. Wel respect, ik zou het knap lastig vinden om elke dag zou te moeten schakelen en weinig te kunnen plannen.
Juist helpt het mij dan om te plannen. Afhankelijk van het weer maak ik ‘s ochtends al het eten voor ‘s avonds, of zet zo veel mogelijk klaar. Als het mooi weer wordt maak ik vaak een pasta of rijst salade. Die zet ik dan in de koelkast en iedereen kan dan eten wanneer het uit komt. Bij wat minder weer maak ik zo veel mogelijk klaar zodat het ‘s avonds snel klaar is en/of Q het af kan maken. Voor nasi kook ik bijvoorbeeld alvast de rijst en marineer ik de kip. Bij pasta maak ik de saus alvast. En ik maak regelmatig een maaltijdsoep.
Voor komende week: Rauwe andijvie stamp met shoarma Poke bowl Orzo met veel groenten Pastasalade Kabeljauw ovenschotel Afhaal maaltijd