Hallo dames! Ik heb een aantal vragen over het groente hapje....! 1. vlees mag je gewoon braden in olijfolie of blue band boter? 2. Mijn dochter moet nu elke dag een fruit en groente hapje, maar moet/mag er nu ook iedere keer bij de groente hap aardappel of rijst in? 3. Rijst, moet je dat ook eerst koken? En hoeveel rijst mag erin? 4. Als je de groente hap iets vochter wil maken, moet je dat dan doen met friso-melk? (dat geef ik namelijk) of kan dat ook gewoon met half volle melk? Liefs Gerieke
Rijst moet je toch altijd koken, ik weet niet wat je er anders mee moet. Vlees kun je inderdaad gewoon braden in de olijfolie. Bak- en braadproducten bevatten vaak weer zout, dus dat is wat minder. Je kunt gewoon een eetlepel aardappel of rijst erdoor doen. Als je alles wat smeuïger wilt maken, kun je bijv. gewoon opvolgmelk gebruiken of wat van het kookvocht van de groenten. Succes!
vlees braad je het best in olijfolie of stoom je bij de groentehap doe je meestal rijst of aardappel bij maar is natuurlijk geen verplichting, als jij dat wilt mag ze best ook eens zonder hebben rijst moet je steeds koken ( rauw smaakt dat toch niet) en gemiddelt een 100gr je kan de groentehap vochtiger maken door inderdaad jouw soort melk dat je gebruikt of door het vocht van de groente of een beetje olijfolie. met halfvolle melk zou ik wachten gezien de leeftijd van je kindje en als je je kindje na enkele maanden melk aanbied is volle melk beter
1- ja hoor gewoon zonder kruiden kun je het prima bakken in olijfolie of de blueband. Je kunt je vlees ook stomen of koken dat werkt ook prima. 2-Ja hoor aardappel/rijst/macaroni mag je er best door doen. 3- Ik zou de rijst wel koken, ongekookt is zo hard 4- je kunt er ook het nat van de groente voor gebruiken of het vet wat je hebt van het bakken van je vlees aangelengt met water. Groetjes Anita
Kip kun je bijvoorbeeld ook prima koken. Vlees moet niet trouwens, maar mag. Vanaf een jaar moet het.. Groente blijft het hoofddeel van de maaltijd. Geloof dat er op ons formulier 1 eetlepel aardappel/rijst op 3/4 eetlepels groente stond.. Groentehap kun je vochtig maken met melk of kookvocht. Maar het CB raadde ons aan om een klein beetje olie/boter door de hap te doen, daar zitten goede vetten in. Als je je vlees bakt is dat minder nodig.. Wat wij bijvoorbeeld deden met eten: broccoli in een pan aan de kook brengen, dan rijst en kip erbij en nog 8 minuten koken (of zolang de rijst moet).. Daarna afgieten en pureren en je hebt een leuk hapje. Eventueel wat je teveel hebt in de vriezer voor later.. Daar deden we soms ook champigons of tomaat bij.
ik kook altijd de aardappelen en groente samen in 1 pannetje, en als ik de boel wil afgieten, giet ik eerst een beetje kookvocht in een bekertje. mocht het prutje toch te droog zijn, kan er wat kookvocht bij in.