Het eerste grote overleg staat al gepland. Zal deze week juf ook nog even aanspreken. Maar wil ook niet direct gaan zeuren, want ze zouden ermee aan de slag en moet ze ook de kans geven natuurlijk. We hebben pas 1 week gehad.
Aan de andere kant, als ze al goed kunnen lezen, dan kunnen ze ook vergelijkbare verrijking doen als in groep 4. Projecten, werkstukken, onderzoekjes, enz. kan allemaal, net als alle reguliere verrijking en ook dingen als Pittige Plus Torens, het moet alleen georganiseerd worden.
Er zit een verschil tussen zeuren en in gesprek gaan. Maar als ze al beloofd hebben er wat mee te doen, dan zou ik het ook even aankijken, maar we vinger aan de pols houden (dus bv. of 3 ster ed het dan is of dat er meer is/komt). Niet op een zeurmanier, maar gewoon als volwassenen onder elkaar. Als school dat ziet als zeuren dan zegt dat ook iets. (Ik heb achteraf echt spijt dat ik er bij de oudste niet eerder veel meer bovenop heb gezeten. Niet zo zeer qua uitdaging bieden, maar wel qua passend werk en sociaal-emotionele veiligheid.)
Haha dat klopt maar dat is precies wat ze bij ons niet deden want dat hoorde niet bij gr 3. Dat is het lastige als je als eerste kind op school zit waar ze van weten die hb is. De weg lag nog vol obstakels. Hopelijk kunnen ze voor toekomstige kinderen meer betekenen. Maar wel heel blij dat hij op een andere school zit. Het is meer dan alleen werk dat aansluit. Andere kinderen die dat probleem ook hebben. Kinderen die ook tegen problemen aanlopen je bent niet de uitzondering. Maar aan pesters ontkom je blijkbaar niet.
Hier vindt dochter groep 3 ook saai, alleen de schrijfletters zijn interessant. Ze wil school weer dolgraag ontwijken, deze week invaljuffen dus van de beloofde uitdaging komt weinig terecht. En de gesprekken gaat alleen nog over hoe ze zich voelt (belabberd) en nog niet eens over de benodigde uitdaging. Volgende week hebben we geloof ik een gesprek. Maar merk dat de juffen nog erg zitten op leren kennen en aankijken en dat terwijl ze nu leerhonger heeft....
@owly: Aansluiting is inderdaad extreem belangrijk. Hier vond ze juist op de school met weinig ervaring aansluiting. Die school had het sociale aspect in het algemeen heel hoog staan. Ik zal niet zeggen dat daar nooit gepest werd, zij zelf ook niet, maar ze pakten dat direct actief op (ook preventief, er werd heel erg ingezet op een positieve groepsvorming). En op die school werd iedereen behalve als groepslid ook als individu gezien, waardoor vrijwel niemand zich een uitzondering voelde. (En nee, niet alles was daar perfect, maar het paste voor onze dochter 1000x beter dan de eerste school die wel bepaalde expertise had.)
De jongste heeft het tot nog toe gelukkig prima naar haar zin op het VO. Ze vindt het makkelijker en fijner dan de basisschool. Eerste toetsen ed moeten natuurlijk nog komen, dus zal moeten blijken of dat ook oké is, maar ze heeft het naar haar zin en dat vind ik toch een eerste vereiste.
Bah, wat vervelend. Wordt er bij jullie ook al doorgetoetst? Dat zouden ze hier wel doen na de vakantie. Maarja. Dat duurt natuurlijk lang als je wacht op uitdaging.
Zijn huidige school is het ook zo. Ze pakken vlot dingen op en spenderen veel tijd aan het sociale aspect. (Op zijn oude school waren sommige kinderen vervelend op het moment dat er geen juf was, gingen ze net zo lang door tot de emmer vol was en hij achter die kinderen aan ging, je raad al wie de schuld kreeg ) Wel heeft deze school de expertise in huis. Met zoveel hb kinderen die allemaal een eigen rugzak hebben ( trauma oude school, medisch, autisme etc) ook wel noodzakelijk. Maar ondanks dat er veel speelt (kinderen met de emoties die extremer zijn) voelt hij zich wel prettig. Dat is ook anders geweest. Nu is het een blije stuiterbal
Haar lezen hebben ze voor de zomer getoetst maar na 6 weken zomervakantie staat ze al weer een stuk verder qua lezen... Rekenen is niet getoetst. En het is ook zo'n vicieus cirkeltje qua welbevinden en ongelukkig zijn.
Hoi Dames, allereerst sorry voor het inbreken!!!! Ik heb net dit topic geplaatst in een andere categorie, en nu zie ik dit groepje en denk ik: dit zijn dames met de expertise die ik zoek . Kort gezegd ben ik op zoek naar tips om mijn dreumes (23mnd) uit te blijven dagen omdat ik niet wil dat ze vastloopt zoals ik zelf vroeger. Of misschien loopt ze niet zo voor als ik zelf denk, dan hoor ik dat ook graag (misschien wel liever ) Mochten jullie de tijd/ zin hebben, zou ik tips en tricks heel erg op prijs stellen! https://www.zwangerschapspagina.nl/threads/dreumes-23-maanden-ontwikkeling.732345/ Nogmaals, sorry voor het inbreken, maar ik merk dat dit onderwerp zo gevoelig ligt dat ik nauwelijks durf te sparren en dus geen idee heb of dit bij anderen in mijn omgeving speelt. *breekt weer uit
Allereerst geen sorry, wees welkom en lees lekker mee, wie weet herken je een boel. Ook voor jezelf. We ontdekken onszelf allemaal, leuk hè, die spiegeltjes. Wees ook niet bang voor een voorsprong, ga het ook niet willen remmen, ook met een voorsprong kan je gewoon kind zijn, alleen doen ze het op een andere manier. Laat haar gewoon zijn, volg haar naar haar behoeften, daar heeft ze het meeste aan. Probeer uitdaging ook via spel te geven. Boek pientere peuters en kleuters. En stel je vragen hier ook gewoon hoor!
Hier ook een groep 3-er. Maar de constructie is mooi hij mag namelijk ook nog terug naar groep 2 elke dag. Het doet hem goed! Hij geeft nu zelf ook aan hoe fijn hij het vindt omdat hij geen geduld heeft. Vandaag bij de inloop moest hij vij plaatjes de woorden leggen op magneetbord. Hij deed het super!! Toen wilde hij zelf nakijken, legde dit zichzelf op. Boot moest vaar zijn. Pan moest kook zijn. Bal moest raak zijn... vervolgens was hij boos en wilde niks meer doen. Ik vind dit toch wel zo beperkend deze methodes... het idee van zo'n bord is leuk maar ff serieus ik stond erbij en ook ik vond zijn woord keuzes bij de plaatjes niet meer dan logisch. Wie denkt bij een plaatje van een bal aan raak?! Ik herken iig alles in wat jullie zeggen hoor!! Hier is de 2e nog niet zo ver als jullie kids, hij is pas 4, maar juist fijn dat hij iets moest doen waar hij nog van kan leren. Als je alles al weet is groep 3 toch saaaaaaaaaai
Hier begint hij zowaar te werken op school. Thuis begint hij nu opeens ook veel te lezen, wel allemaal informatief maar een mens kan niet alles hebben. Ook mag hij eigen boeken meenemen naar school. Daarnaast zoeken we veel uitdaging buiten school, hij heeft zon honger naar kennis! In de dierentuin zondag een half uur blijven hangen bij een kraampje met gids om alles te leren over de voedselkringloop. Mensen die langsliepen voor een tweede keer moesten lachen dat ik er nog steeds zat. Hij is ook gewoon een hele charmante prater moet ik zeggen . Vanochtend bericht gekregen dat hij is uitgenodigd voor de Klokhuis vragendag. Hij moet zijn 20 ingestuurde vragen nog wel even terugbrengen tot 3 Helemaal hyper naar school vertrokken uiteraard. En de komende 4 maanden gaat hij in totaal 4 colleges volgen in 3 Arnhemse musea, over rechten, antropolgie, archeologie en hersenen. Zo leuk, dat geeft hem echt wat hij nodig heeft. Bij scouting is hij helaas vastgelopen maar dit geeft hem wel een fijne uitlaatklep buiten school.
Hier ook een goede start gehad in groep 3. Ze gaat met plezier en vertelt zowaar uit zichzelf over school. Direct doorgetoetst en mag het grootste deel van groep 3 overslaan, zit in een apart leesgroepje met nog 2 (vermoedelijke) hb-jongens en rekent lekker op eigen niveau. Ze gaat alleen opeens wel heel hard. Nog geen twee weken bezig maar zit al bijna 2 avi-niveaus hoger dan einde zomervakantie en thuis leest ze niet eens… Half oktober gesprek met juf en hb-specialist. Ben wel benieuwd of dat nog wat gaat toevoegen, maar so far, so good.
Mijn zoon loopt erg voor op rekenen dus na de herfstvakantie gaat hij in groep 4 rekenen. De lessen zullen in groep 3 en 4 op dezelfde tijd gegeven worden en hij gaat dus alleen voor die lessen naar groep 4. Ik krijg het idee dat dit uitzonderlijk is, als ik al jullie verhalen zo lees? Wij hebben het gevoel dat de school dit heel goed oppakt.
Vaak doen scholen dat niet omdat kinderen die echt voorlopen ook snel alles oppikken. Dus eigenlijk zouden ze over een half jaar al klaar kunnen zijn met gr 4. Het gaat vooral om het plan er achter wat doet school wanneer ze eerder klaar zijn. Hebben ze dus na gr 8 werk nog voldoende over om verder te gaan anders zijn ze klaar in gr 6. Bij zoon op school doen ze het ook. Vorig jaar zat hij in gr 6 en deed rekenwerk van gr 7. Na de vakantie ging hij gewoon verder met dat werk. Op zijn school hebben ze een plan voor wanneer ze klaar zijn met de basisschool. Ze hebben aangegeven dat ze zeker 1 schooljaar meer dingen aan kunnen bieden. Maar goed het is ook geen reguliere school. (Zijn oude school trok het niet, hij zat met 5 in gr 3 en hij ging zo vlot dat als hij zo.door zou gaan hij klaar was in gr6 , sta je raar te kijken). Het is super dat de school verder kijkt als ze ook verbreden/ verdiepen. Het is ook lastig voor een school. Ze zijn er mee bezig en gaande weg leren ze. Ze zijn in ieder geval op dezelfde lijn.
Dank voor je reactie. Ik weet niet wat voor 'endgame' ze voor ogen hebben... over 2 weken nog een gesprek dus ik zal het vragen! Er is een jongen in groep 6 die in groep 7 rekent, daar zitten ze dus al dichter bij het eind qua basisschoolstof. Dus ik hoop dat ze daar wel ideeën voor hebben.