Wat eten we vandaag ? deel 19

Discussion in 'De lounge' started by Anna009, Jul 5, 2023.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
    Een echt recept is het niet echt, want ik doe vaak maar wat :oops::roflmao: Afhankelijk van wat er in huis is enz. Maar ga het proberen te omschrijven!
    Deze keer maakte ik het ongeveer zo: 2 grote rode uien en gelijke hoeveelheden hete en zoete groene pepers (ik denk dat het qua hoeveelheid gelijk staat aan 2 gewone paprika's) in de keukenmachine fijnhakken. Laten uitlekken in een zeef, er komt flink wat vocht uit.
    Nu een hele kipfilet fijnmalen in de keukenmachine. De uitgelekte pepers en uien mengen met de kip in een schaal, en kruiden/specerijen naar wens toevoegen. Ik deed: zout, knoflookpuree, gedroogde peterselie, een Arabische kruidenmix (géén ras el hanout) en nog wat andere specerijen (komijn, gember, paprikapoeder). Paneermeel toevoegen tot het niet meer een "nat" deeg is. Dit alles goed kneden en afdekken met folie o.i.d. en een paar uur laten rusten in de koelkast.
    Als je het gaat bakken: steeds wat gehakt pakken en platdrukken in je handen, met wat water zodat het niet gaat plakken. Alles goudbruin bakken in de koekenpan of grill, of op de bbq, dan is het nog lekkerder.

    Sorry, ik doe nooit echt aan hoeveelheden maar heb m'n best gedaan een schatting te maken van de hoeveelheden :) Je kan hier heel goed mee variëren: meer of minder ui/pepers, andere specerijen, minder pittig als je daar niet tegen kan, kant en klaar kipgehakt enz. Ik maak dit zelfs regelmatig met vis, is ook superlekker.

    Oh en ik bewaar trouwens het uitlekvocht van de uien, is prima om mee te koken dus dat gaat morgen door de pastasaus.
     
    Cin85 likes this.
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,185
    113
    Pasta pesto. Normaal eten we op vrijdag makkelijk maar morgen en overmorgen worden al makkelijk
     
  3. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,811
    4,050
    113
    Taco's
     
  4. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,364
    2,822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Boekweitrisotto met rode biet, geitenkaas, hazelnoot en rucola
     
    citroenrasp, Adje and NiVa0230 like this.
  5. princess79

    princess79 Bekend lid

    Mar 17, 2011
    902
    68
    28
    Female
    Ravioli met kaas, met room spekjes courgette en paprika uit de oven
     
    NiVa0230 likes this.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Roergebakken kip en witlof in mosteedroomsaus met gestoomde aardappeltjes
     
  7. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,491
    13,945
    113
    Female
    Haha herkenbaar, ik kook ook vaak op gevoel in plaats van alles uit te meten.
    Maar bedankt, hier kan ik zeker wat mee!
     
    citroenrasp likes this.
  8. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2023
    2,383
    1,324
    113
    Female
    Macaroni met ham en kaassaus
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ik ga vanavond uit eten met een vriendin. Tapasrestaurant op loopafstand, dus ik kan lekker een wijntje drinken :D

    Man en kinderen gaan naar de McDonald, omdat zoon vandaag zijn zwemdiploma haalt.
     
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
    Haha, idd.
    Zo heb ik zelf ook leren koken. Als ik dan een recept zie met: 1/2 teaspoon van dit, 2 inch van dat en 93 ml van dat kan ik daar niet echt iets mee. Dan doe ik het alsnog op gevoel. Met bakken is dat (meestal) wel anders natuurlijk, maar met koken snap ik dat alles precies afmeten niet zo. Daarom moet ik ook echt goed nadenken wanneer mij om een recept word gevraagd :roflmao:
     
    Cin85 likes this.
  11. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,811
    4,050
    113
    Indo pulled pork, verse tomatensoep en broodjes
     
    Adje likes this.
  12. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Een heerlijk dampende bowl vol met Ramen. De bouillon is al aan het trekken. Zin in!
     
    nizzie86 likes this.
  13. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,535
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Tonijn-avocado bowl met furikake
     
    nizzie86 and Adje like this.
  14. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Ik heb met de kinderen soep van erwtjes en courgette gemaakt en daarbij zelfgemaakte kaasbroodjes. :)
     
    Neskio likes this.
  15. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    Mar 5, 2017
    3,309
    2,677
    113
    Female
    NB
  16. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,712
    113
    Female
    De oudste kookt: bloemkool en kip uit de oven. Aardappelen uit de airfryer.

    Ik hou er niet van maar goed...de afspraak is dat degene die kookt beslist mits het een gezonde voedzame maaltijd is
     
  17. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    May 7, 2015
    1,066
    447
    83
    Kant en klare lasagna, van de appie.
     
  18. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2023
    2,383
    1,324
    113
    Female
    Ik ga met mijn dochter bij mijn ouders eten vanavond. Mijn man moet werken straks en het wordt hete bliksem: ovenschotel van gehakt, appelmoes en puree. Hmmm!
     
    NiVa0230 likes this.
  19. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    May 7, 2015
    1,066
    447
    83
    Wij eten broodjes frikadel, kroket, loempia.
    De vriezer heeft plek nodig voor andere dingen
     
    NiVa0230 and MamaSofie1 like this.
  20. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Ik denk dat wij lekker makkelijk friet met snacks bestellen straks. :roflmao:
     
    MamaSofie1 likes this.

Share This Page