Een echt recept is het niet echt, want ik doe vaak maar wat Afhankelijk van wat er in huis is enz. Maar ga het proberen te omschrijven! Deze keer maakte ik het ongeveer zo: 2 grote rode uien en gelijke hoeveelheden hete en zoete groene pepers (ik denk dat het qua hoeveelheid gelijk staat aan 2 gewone paprika's) in de keukenmachine fijnhakken. Laten uitlekken in een zeef, er komt flink wat vocht uit. Nu een hele kipfilet fijnmalen in de keukenmachine. De uitgelekte pepers en uien mengen met de kip in een schaal, en kruiden/specerijen naar wens toevoegen. Ik deed: zout, knoflookpuree, gedroogde peterselie, een Arabische kruidenmix (géén ras el hanout) en nog wat andere specerijen (komijn, gember, paprikapoeder). Paneermeel toevoegen tot het niet meer een "nat" deeg is. Dit alles goed kneden en afdekken met folie o.i.d. en een paar uur laten rusten in de koelkast. Als je het gaat bakken: steeds wat gehakt pakken en platdrukken in je handen, met wat water zodat het niet gaat plakken. Alles goudbruin bakken in de koekenpan of grill, of op de bbq, dan is het nog lekkerder. Sorry, ik doe nooit echt aan hoeveelheden maar heb m'n best gedaan een schatting te maken van de hoeveelheden Je kan hier heel goed mee variëren: meer of minder ui/pepers, andere specerijen, minder pittig als je daar niet tegen kan, kant en klaar kipgehakt enz. Ik maak dit zelfs regelmatig met vis, is ook superlekker. Oh en ik bewaar trouwens het uitlekvocht van de uien, is prima om mee te koken dus dat gaat morgen door de pastasaus.
Haha herkenbaar, ik kook ook vaak op gevoel in plaats van alles uit te meten. Maar bedankt, hier kan ik zeker wat mee!
Ik ga vanavond uit eten met een vriendin. Tapasrestaurant op loopafstand, dus ik kan lekker een wijntje drinken Man en kinderen gaan naar de McDonald, omdat zoon vandaag zijn zwemdiploma haalt.
Haha, idd. Zo heb ik zelf ook leren koken. Als ik dan een recept zie met: 1/2 teaspoon van dit, 2 inch van dat en 93 ml van dat kan ik daar niet echt iets mee. Dan doe ik het alsnog op gevoel. Met bakken is dat (meestal) wel anders natuurlijk, maar met koken snap ik dat alles precies afmeten niet zo. Daarom moet ik ook echt goed nadenken wanneer mij om een recept word gevraagd
Dit recept. Echt heel lekker! https://wessalicious.com/orzo-romige-paprikasaus/ Ik doe er nog wat verse basilicum bij .
De oudste kookt: bloemkool en kip uit de oven. Aardappelen uit de airfryer. Ik hou er niet van maar goed...de afspraak is dat degene die kookt beslist mits het een gezonde voedzame maaltijd is
Ik ga met mijn dochter bij mijn ouders eten vanavond. Mijn man moet werken straks en het wordt hete bliksem: ovenschotel van gehakt, appelmoes en puree. Hmmm!