Kan dat nog? Iemand hier ervaringen mee? En zo ja, hoe is het gelukt? In de kraamweek hebben we onze zoon al vrij vlot bij moeten voeden. Hij viel teveel af en kon niet effectief drinken. Na de kraamweek is het helaas niet meer gelukt hem volledig aan de borst te krijgen. Sterker nog, hij krijgt nu vooral flesjes gekolfde melk en ik leg hem nog 1 a 2 keer per dag aan, maar dat is meer om er voor te zorgen dat hij het niet afleert. Nu zou ik dolgraag live voeden ipv fulltime kolven. Maar kan dat wel? Achtergrond info: tongriem is gekliefd na 3 weken, mondanatomie is in orde, hij hapt goed aan en zuigt Maar valt of in slaap of ligt te tutten. Lactatiekundige heeft al 2x mee gekeken maar dat heeft niet tot resultaat geleid helaas. Ben benieuwd naar ervaringen van anderen!
Ik geloof wel dat het kan. Zou je wel aanraden het onder begeleiding van een lk te doen. Het kan best tijd, energie en doorzettingsvermogen vragen. Persoonlijk geen succesverhaal. Maar hier ging het om de 3e en het lukte mij gewoon niet die tijd en energie erin te stoppen met nog 2 andere kinderen om voor te zorgen. Succes. Ik hoop dat het lukt. Want die ervaring heb ik wel: live voeden is heel anders dan afgekolfd. Gun je dat heel erg om mee te maken.
Ja, dat zou kunnen… Hoe oud is je kindje? Drinkt je kindje wel als hij aan de borst is? Daar vanuitgaande mijn tips; wek vast je toeschiet reflex op en zorg voor een volle borst. Drinkt hij goed dan laat je hem z’n gang gaan. Zwakt hij af dan geef je borst compressie. Beloon hem voor het gedrag . Hou die melk stroom zo interessant mogelijk. Zorg voor comfort en warmte voor jezelf. Je kunt ook een hulpset gebruiken. Zo geef je extra melk aan de borst. Dit is een sonde slangetje en een spuitje of flesje. Als je de fles geeft, die dit dan therapeutisch. Probeer om de voeding aan te leggen als jullie daar rust, tijd en energie voor hebben. Kijk eens op borstvoeding .com. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Ik heb 10 weken lang fulltime gekolfd en heb daarna succesvol de overstap gemaakt naar live voeden. Ik heb de eerste weken gekolfd omdat mijn dochtertje last had van verborgen reflux en rustiger dronk uit een fles dan bij mij. In de tussentijd heb ik haar sporadisch aan de borst gehad, dus niet op voaste momenten net zoals jij. Voordat ik ben overgestapt, heb ik een lactatiekundige langs laten komen om mee te kijken naar haar drinktechniek en tips te geven over voedingshoudingen. Het was de eerste weken een beetje oefenen van beide kanten (dochter klakte bijv. de eerste weken met haar tong), maar inmiddels voed ik alweer 6 maanden live met heel veel plezier.
Onze dochter was jonger, had een apgar van 3/5/6 en naar de neonatologie gegaan. Daar is een voedingssonde geplaatst (en nog veel meer). De eerste week heeft ze via de sonde afgekolfde melk gekregen. Naarmate die week vorderde werd er steeds meer geoefend met de fles. Wat ze niet uit de fles dronk, werd via de sonde gegeven. Toen ze hele voedingen via de fles dronk is de sonde verwijderd. Daarna voor iedere voeding eerst proberen aan de borst en dan nog uit de fles. (Voor en na oefenen aan de borst moesten we wegen zodat we wisten hoeveel ze had gedronken, en hoeveel ze nog uit de fles moest). We hadden zelf de indruk dat ze het wel makkelijk vond en daarom aan de borst niet dronk (simpel gezegd, kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat een baby dat bewust denkt). Daarom hebben we een dag alleen de borst aangeboden, geen flesje erachteraan. Eind van die dag hadden we een ontzettend boze, hongerige baby, die aan de borst dronk. Daarna gaven we de voedingen overdag aan de borst, we merkten dat ze 's avonds erg moe was en dan gaven we een flesje afgekolfde melk. Uiteindelijk dronk ze toen ze ongeveer twee maanden was volledig aan de borst en had ze geen flesjes meer nodig. Totaal heeft ze 15 maanden borstvoeding gehad. Het staat me wel bij dat het zuigreflex na een aantal maanden verdwijnt als dat niet "gebruikt" wordt. Ook is de drinktechniek van fles of aan de borst anders. Mijn kinderen waren die techniek vrij snel na het stoppen van de borstvoeding kwijt, hadden geen idee meer hoe het moest. Het kan dus wel, maar kost veel tijd en energie.