En dan bedoel ik dus niet die Vietnamese loempia’s die je op de markt koopt of waar dan ook. Maar deze: Het ‘deeg’ of rijstvel lekker korrelig en knapperig en de Nems die je eet met sla en blaadjes verse munt. Ik kan ze nergens kopen of afhalen in mijn regio (Noord Holland). Wil ze zelf maken maar dan wel goed. En dan het liefste ook met de saus waarin je ze dipt; een hele heldere saus waarin alleen een flintertje wortel of prei drijft. (Hoe maak je die saus???) Op elke straathoek in Zuid Frankrijk te krijgen maar hier niks noppes nada. Wie o wie heeft voor mij een recept?
Ik zal even je vraag aan mn vader stellen.. hij woont al jaren in Vietnam. Dus er is misschien goede hoop ga ik wel morgen even doen hoor.
Ik heb een vietnamees kookboek, daar staan dit soort recepten in. Het boek heet hanoi-saigon https://miljuschka.nl/vietnamese-loempia-of-cha-gio/ Hier staat ook een recept. Het is best lastig om te maken. Je maakt ze met rijstvellen en die springen snel open, ook bij het frituren. Je moet ze niet te vol stoppen.
Zag deze van de week op FB. Ze post regelmatig kookfilmpjes. https://www.facebook.com/reel/294113803474416?s=yWDuG2&fs=e Ze heeft de filmpjes ook op een youtube kanaal staan. Op haar kanaal even zoeken op loempia en je lrijgt dan een aantal filmpjes van verschillende soorten te zien. https://m.youtube.com/@huibelanda/search https://m.youtube.com/@huibelanda/search?query=Loempia%20#bottom-sheet