Geopende flessen in de koelkast en hier noemen we het gewoon limo/limonade, geen ranja of siroop. Pas werd er een keer aan dochter gevraagd of ze siroop wilde en ze wist niet eens wat het was. Eieren bewaar ik gewoon in de kast trouwens, geopende sauzen wel in de koelkast. En hier eten we patat en geen friet.
Hier staan eieren ook in de koelkast, ik heb verder ook geen plek voor eieren buiten de koelkast - dan moeten ze al naast m’n koffiekopjes staan en dat vind ik geen logische plek. Zelfde voor mayo en ketchup. En ook bv hagelslag staat hier in een bakje samen met de jam ed in de koelkast.
In de koelkast (nou ja, soms een paar uur erbuiten met dank aan de kinderen). Wij hebben altijd siroop die grotendeels uit vruchtensap bestaat, bv Karvan Cevitam of een ambachtelijke siroop, en die kan toch echt wel bederven. Het tempo waarin het opgaat, wisselt ook enorm. Met een feestje zetten we de limonadetap of karaffen neer (gooi er wat vers fruit, gember, munt etc in en het lijkt echt heel wat) en ben je zo een paar flessen verder in groot gezelschap. Gewoon met zn viertjes thuis kan het lang duren voor een fles opgaat. Laatst was een fles curry ergens blijven staan (leuk joh, kinderen) en die was echt van smaak veranderd en had veel belletjes. Gaan gisten dus. En ook mbt andere sausjes die je langdurig open laat staan, met ingrediënten als tomaat of eieren, lijkt me logisch dat die in de koelkast gaan. Tomaten blijven naar mijn idee langer goed in de koelkast we hebben een hekel aan zachte tomaten. Eieren ook zeker in de koelkast, dan blijven ze jet beste. Een ei over de datum kan je in een glas koud water leggen. Een vers ei blijft dwars op de bodem liggen, een wat ouder maar nog goed te verwerken ei komt iets op maar blijft met zn puntje of onderkant op de bodem, een ei dat echt gaat zweven of drijven moet je weggooien. Wat betreft patat of friet kan ik in elke zin wat anders gebruiken.
Hier noemen we het ranja (en patat ). Bewaar het in de koelkast. Net als eieren. En geopende potjes jam en sauzen ook. De meeste fruitsoorten doe ik ook in de koelkast.
Staat hier ook in de koelkast, maar meer omdat ik dat niet veel gebruik dus dan denk ik dat in de koelkast beter is. Niet echt ergens op gebaseerd ofzo.
Maar er zijn hier dus dames waarbij een fles ranja/siroop/limonade gewoon in 3 dagen op is? dat is toch veel suiker dan? Als ik het al ooit drink dan moet het wel zo licht van kleur zijn, zo'n fles gaat hier in jaren niet leeg.
Ze drinken het hier allemaal en nemen het ook mee naar school. Dus gaat best snel dan. Ik vul een aantal kannen per week.
Woon nu 23 jr in sweet dus bijna buren whaha. Dan komt het bij mijn schoonma vandaan kan niet anders. Oja ik gooi zoveel mogelijk in de koelkast. Dus groete fruit ei. Alleen niet geschilde fruit.