23 uur. Verdeeld over 3 x 5 en 1 x 8 uur. Ik werk administratief, maar vang daarnaast de receptie op indien nodig en doe ook de werkzaamheden (administratief) voor de spoorwagons. Ik ben dus op 3 plekken inzetbaar en werk daardoor geregeld meer dan die 23 uur. Als ik zou willen mag ik ook voor 28 uur op contract, maar dat werd me te veel. Ik ben nu op die 23 en vindt dat fijn. Nu kan ik ook gewoon nee zeggen als het niet uitkomt.
Ik werk 24 uur in 4 dagen 2x8 1x6 en 1x2. Bij periodes werk ik ook rehelmatig over en ben dan ook best flexibel in indelen van mijn uren vanwege alle tijd voor tijd uren die ik nog heb staan. Man werkt 32 uur. Onze oudste is zorgintensief en voor haar is geen bso dus heel fijn dat mijn man alle schoolvakanties vrij is en ik daardoor lekker kan werken. Mocht ik in de toekomst meer gaan verdienen dan man zouden we wel willen dat ik fulltime ga werken en hij 16 uur. We hebben elke week schoonmaakster en laten alle boodschappen bezorgen daardoor is alles met werk mantelzorg en me time prima in balans. Wel een wankel evenwicht soms als er extra dingen bijkomen maar tot nu toe vinden we het evenwicht altijd wel weer terug.
Ik werk 28 uur. En krijg het momenteel niet gecombineerd met gezin, huishouden en mezelf. Ooit dacht ik terug naar 32 te gaan zodra jongste naar school zou gaan. Maarctoen wist ik nogniet wat er allemaal op ons pad zou komen. Ben nu al het hele weekend van de ene huilbui naar de volgende aan het kruipen. Dinsdag gesprek met mijn manager. @Dubbelgeluk Lastige situatie. Ik zou er echt op staan je contract te laten aanpassen als die regeling verdwijnt. Je werkgever heeft nog veel minder aan je wanneer je overwerkt raakt.
Ik werk op dit moment 20 uur, dit is verdeeld over gemiddeld 3 avonden per week. Mijn man werkt tijdelijk 32 uur. In januari hoor ik of ik 20 uur kan blijven werken en kan dat blijft mijn man 32 uur werken en ik 20 uur. Anders ga ik weer terug naar 14 uur.
Ik werk 16 tot 20 uur verdeeld over 4 dagen waarvan ook een deel in het weekend en een koopavond. Dat is het fijnste te combineren met ons gezin en de baan van mijn man. Ff wat om handen maar de jongens zijn niet te lang alleen thuis. Vanaf volgend schooljaar zou ik het graag willen verdelen over 2 dagen zodat er genoeg vrije dagen overblijven voor het huishouden, de kinderen, afspraken en de rest. Mijn man werkt 50+ waarvan veel in het buitenland. Deze combinatie werkt voor ons het fijnste.
Ik werk ma-do-vr van 17:00 tot 21:30/22:00, zaterdag en zondag van 10:00/10:30 tot 14:00/15:00 en de avonden 16:30/17:00 tot 21:30/22:00. Best wel wat uren, zit gemiddeld rond de 30-35 uur per week. Dinsdag en woensdag altijd vrij. Overdag heb ik mijn dochter tot 16:45. Daarna heeft mijn ex haar. In het weekend als ik werk heeft hij haar, als hij eens vrij wil heb ik haar omdat ik dan dus niet kan werken (geen (schoon) ouders/familie die kunnen oppassen). Ze is nu wel al 3 weken aan het wennen bij de opvang, ze mag nu tot 11:30, heb geboekt tot 16:00 dus ik hoop dat ze binnenkort wat langer mag gaan. Als alles goed gaat wil ik dan graag iets voor overdag zoeken voor erbij voor 1-2 ochtenden/middagen per week en dan misschien wat minder avonden op mijn huidige werk..
Standaard 32 uur; 3 x 8,5 uur en 1x x 6,5 uur (zodat ik de jongste uit school kan halen). Daarnaast nog een groot deel van het jaar 1 á 2 avonden in de week waar een tijd voor tijd regel geldt. En nu in mn huidige functie en met personeelstekort log ik vaak nog wel een avond in de week in om even wat te doen.
Ik 32 uur waarvan 3 dagen op de zaak. Man 36 uur waarvan 3 dagen op de zaak. Thuis komt het meeste op mij neer.
Ik werk 16 uur. Mijn man fulltime. Ik zou wel wat meer willen werken. Maar ik werk onregelmatig en er is geen onregelmatige bso te krijgen hier. Dus zou mn man dan minder moeten gaan werken. Die verdient echter veel meer en dan zouden we erop achteruit gaan. En dat gaan we natuurlijk niet doen. Dus we houden het voorlopig maar zo.
Een oprechte vraag als ik zo alle reacties terug lees blijft het me opvallen dat de vrouwen minder werken en minder verdienen en veel meer thuis doen. Ik vraag me af waarom is dat toch? Want hoezo verdienen mannen altijd meer etc, want dat wordt vaak aangegeven. Hier toevallig ik die een dag minder werk maar wel meer verdien dus ik ook totaal geen behoefte voel fulltime te werken omdat 1 dag vrij in de week echt heerlijk is. Maar we hebben alles thuis gewoon gelijk verdeeld. M’n vriend doet qua kinderen denk ik zelfs iets meer omdat hij flexibeler in z’n uren is dus die doet vooral de sporten etc.
Ik heb op dit moment (al vanaf januari) een tijdelijke baan. Voorlopig tot de kerstvakantie. Dan loopt mijn contract af. Ik weet niet of ik gevraagd wordt om langer te blijven. Zo ja? Dan doe ik dat. Zo niet? Dan blijf ik weer thuis. Dit contract is voor 5 uur per week. Ik ben 2x per week een paar uur op de basisschool om twee hb kinderen onder mijn hoede te nemen. We werken dan aan een thema, maken eventueel schoolwerk af dat in de ochtend niet af was. Etc. Zo krijgen ze een stukje uitdaging en wordt de klas ontlast, omdat het daar niet echt vlekkeloos gaat. Mijn man werkt voltijds en ik ben verder thuis en regel alles omtrent het huishouden.
Dat laatste merk ik hier ook inderdaad, maar ik hou me er dan maar aan vast dat de jongste over een jaar naar school gaat en ik dan in ieder geval de vrijdagochtend voor mezelf heb.. Ik hoop dat dat voor jou ook geldt, want het lijkt me ontzettend zwaar om alles in je eentje te doen met vier jonge kinderen!
Dat valt mij ook op, ook dat er veel wordt aangegeven in situaties man FT vrouw PT: want ik wil niet teveel van de kinderen missen… maar wil je man dat dan wel? In het buitenland is er binnen de westerse landen in de meeste gevallen veel gelijkheid hierin. Ook ik krijg (aanzienlijk) meer uitbetaald dan mijn man, of ik het verdien is een tweede, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt FT te gaan werken.
Ik werk 0,9 FTE, dat staat formeel voor 40,5 uur per week. 4 dagen onder kantoortijd, en op die dagen en de voorbereiding thuis, kom ik al makkelijk aan die uren. 0,1 FTE is voor de diensten. Man is helaas volledig afgekeurd, dus die is er na school en zorgt dat de kinderen op tijd zijn waar ze wezen moeten, naast een deel van het huishoudelijk werk en alles wat technisch of aan groot tuinonderhoud geklust moet worden.
Ik werk 22 uur in 3 dagen (en zo'n 3x per maand nog een avond/nacht/weekenddag bereikbaarheidsdienst). Mijn man werkt 36 uur. We kunnen beiden niet thuiswerken. Daardoor hoeven de kinderen maar 1 dag naar VSO en BSO en jongste zoon gaat 2.5 dag naar kinderdagverblijf. We hebben 1x per week iemand voor huishouding. Geen oppashulp van opa's/oma's. Ik vind het opzich prima zo. Ik lees dat stellen die beiden veel werken toch ook wel grotendeels thuiswerken. Is het daarom mogelijk zoveel te werken? Omdat kinderen dan ook thuis kunnen zijn na school? En tussendoor een wasje kan doen? Maar werk je dan net zo effectief met kinderen om je heen dan als je op kantoor zou doen? Ik vraag het me weleens af..
Lees nu de reacties boven me. Ik werk inderdaad ook minder dan mijn man (en regel/doe daardoor thuis vanzelfsprekend meer dan hem). Ik weet dat dit de emancipatie niet ten goede komt. Maar ik vind het erg leuk en fijn om 2 dagen met de kinderen alleen thuis te zijn. En werken vind ik mwah. Mijn man vind zijn werk erg leuk en vind een halve dag alleen met de kinderen genoeg. We verdienen per uur ongeveer hetzelfde. Dus tsja, als we beiden dit fijn vinden, waarom dan niet? Omdat mannen en vrouwen evenveel horen te werken?