Ik merk dat mijn kinderen vanaf groep 3 echt hechte vriendengroepjes kregen. Mijn oudste in groep 6 begint nu al bijna over te geven als ik het over verhuizen heb. Dus ik zou dan zeggen dat hoe jonger hoe beter het beste is.
Hier zijn ze over een zomer gewisseld, de een tussen gr 2 en 3 en de ander tussen 4 en 5. En dat ging uitstekend. De jongste had een vreselijk chaotisch en heftig schooljaar achter de rug, de oudste deed het wel goed maar pas achteraf zie je echt goed waar en hoeveel de school tekort schoot en wat een enorme chaos het was op niveau van directie en docenten en dat dat dus niet normaal is. Ik denk dat als we daar gebleven waren, we ook wel gewisseld zouden zijn. Deze school is zoveel beter georganiseerd, biedt zoveel meer, straalt zoveel meer rust uit. Staat boven dingen in plaats van zichzelf in chaos te storten. En dat terwijl we uiteindelijk op stel en sprong een school moesten zoeken hier. En de kinderen? Die vonden het ook geweldig. Veel meer aansluiting met de andere kinderen, vanaf dag 1 volop speelafspraken.
Dat is ook zo, qua gevoel is het ook echt geen ding, en ik heb in dat opzicht ook geen oordeel over mensen die het sneller doen hoor wij hebben alleen wel een aantal praktische zaken die we tegenkomen/moeten uitzoeken/bespreken.
Nee begrijp ik, en als ik geen goed gevoel heb bij een andere school dan gebeurd het ook niet. Maar het is deels ook een financiele overweging. Als hij zou wisselen is BSO niet meer nodig bijvoorbeeld. Zijn huidige school zit vlak aan de 'ring' van onze stad. Een heel druk gebied. Nu breng ik hem altijd op de fiets, dan heb ik daar geen last van. Met de auto is er geen doorkomen aan. Maar goed, zelf zou ik ook moeten gaan fietsen naar mijn werk die afstand Naast dus idd het 3 kinderen op 3 scholen gedeelte. Dan word het helemaal zo'n taxi gebeuren Maar goed is allemaal te overzien, wat hij wil (voor zo ver hij dat kan overzien) en gevoel bij de school is echt wel leidend. Als hij op VO had gezeten dan was het uberhaupt geen optie geweest.
Ja logisch ook. Merk dat mijn zoon sowieso 1 heel goed vriendje heeft nu. Dat is al vanaf begin groep 1 zo, maar goed. Er zijn meer praktische factoren die meespelen behalve de schoolkeuze die het wat uitdagender maken om onze huishoudens samen te voegen. Maar goed, daar komen we wel uit
Hier is de jongste vanaf groep 6 naar een andere school gegaan (zit nu in gr 7), omdat zijn oude basisschool ging sluiten. En ik moet zeggen dat de overgang vrij vlekkeloos is verlopen. Hij heeft het erg naar zijn zin op zijn nieuwe school. Afspreken doet hij wel minder merk ik, maar verder zit hij lekker in z'n vel.
Mijn oudste is in groep 3 gewisseld ivm verhuizing. Vlekkeloos verlopen. Op advies van anderen heb ik dat in de meivakantie gedaan (en niet overgang groep 3 naar 4) zodat ze niet 6 weken zenuwachtig hoefde te zijn voor een nieuwe school/klas. Echt een hele goede tip vind ik dit.
Door omstandigheden (covid + 2 keer verhuizen), zijn mijn kinderen tussen hun 5e en 10e 3x van school veranderd (oudste zelfs 4x als je middelbare mee telt). Ik heb vroeger altijd geroepen dat ik dit m'n kinderen niet aan wilde doen, maar soms gaan de dingen anders dan je ze plant. Lang verhaal kort, allebei m'n kinderen zijn er heel goed uitgekomen. Vergeleken met het gemiddelde kind zijn ze minder verlegen, super flexibel, hebben ze meer zelf vertrouwen en maken ze heel gemakkelijk nieuwe vriendes. Ik denk dat dit ten dele echt een gevolg is van het weer helemaal opnieuw moeten beginnen op een andere school, want m'n man en ik zijn allebei niet zo open en avontuurlijk als zij. Ja, ze hebben allebei wel eens geklaagd als ze weer opnieuw moesten beginnen, maar uiteindelijk lijkt het alsof ze er alleen maar beter van zijn geworden. Ik zeg niet dat (zo vaak) van school veranderen goed zou zijn voor ieder kind natuurlijk, maar leren dealen met dit soort dingen in je jeugd en merken dat je dit kunt, kan ook zeker z'n voordelen hebben. Ik kijk nu dus veel positiever naar van school veranderen.
Hier ook een dochter die eind groep 7nog ingewisseld van basischool. Wij hebben haar laten wisselen na de mei vakantie. Zodat ze nog een pasr weken kon wennen in haar nieuwe klas en nieuwe juf. Die ze ook in groep 8 weer zou krijgen, Dit wisselen bleek een goede beslissing te zijn. Heeft nog steeds contact met een vriendin van haar 1e basisschool maar ook met meiden van haar laatste basisschool.
Mijn kinderen zijn meerdere keren gewisseld op de basisschool en ze hadden snel hun draai gevonden. Op de middelbare school zijn ze allebei overgestapt binnen school naar een andere onderwijsvorm en ook dat ging prima. Zelf ben ik in groep 3 gewisseld van school, ik vond het wel spannend, maar ik had snel nieuwe vriendinnen.