Dochter wordt binnenkort 18 jaar en dit gaan we vieren. Ze viert het met haar meidengroep bij ons thuis en ze wil een mooi aangekleed diner, dus geen vreetpartij met patat en hamburgers etc 12 meiden waaronder 2 vegetariers. Ze wil starten met een cocktail ( maakt ze zelf) dan een amuse zoals een bruschette met tomaat voorgerecht : carpaccio en voor de vegetatiers een room tomatensoep Misschien nog een klein tussengerechtje, maar wat?? Hoofdgerecht wil ze graag een varkenshaasje maar we hebben geen idee wat we hierbij willen serveren en voor de vegetariers moeten we ook nog iets verzinnen. Voor het nagerecht wilde ik ijstaartjes bestellen maar de lokale ijssalon houdt een winterslaap tot half december. Mag ook een mooie aangeklede taart van de bakker zijn maar een frisse suggestie is ook welkom. Over het algemeen zijn het redelijk makkelijke eters maar het moet niet te exotische worden en het moet voor mij wel te doen zijn om alles klaar te maken. Ze wil sws geen borrelplank met hapjes op tafel maar echte gangen. Omdat hier op ZP best wat keukenprinsessen zitten ben ik benieuwd naar jullie ideeen. Alvast bedankt.
Ik was laatst bij mijn zus. Zij had een tapasmenu inelkaar gedraaid. Deze gangen kwamen voorbij: Varkenshaas in champignon/roomsaus fritatta in taartpuntjes gesneden Indische gehaktballetjes luxe kroketjes (tandoorismaak en kaas) bruschetta plakjes geroosterd stokbrood met hummus, stukje gegrilde paprika (uit zo'n potje) met een warm stukje kip erop Als toetje had ze mini appeltaartjes in muffinvorm gebakken Verdere ideetjes: gevulde paprika (kan ook vega) vega pompoenlasagna in mini porties serveren
Ik kreeg laatst ergens een vegetarische beef wellington, recept was van de ah geloof ik. Was echt lekker!
Supermarkten beginnen nu al met de kerst qua producten en recepten. Misschien kan je daar wat vinden.
voor de vegetariërs kan je ook rode bieten carpaccio maken ipv tomatensoep. Dan zien de borden er meer hetzelfde uit. ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor melanzane a la parmigiane. Dat zou je als hoofdgerecht voor de vegetariërs kunnen maken. Als tussengerecht zou je gevulde champignons kunnen doen. Voor iedereen goed. Nagerecht vind ik zelf witte chocolade noga parfait altijd heel lekker met een bolletje ijs. Als iets je hiervan aanspreekt ga ik zoeken naar de recepten
Bij de varkenshaas kun je pomme duchenne maken (zelf maken of uit een zakje), ziet er altijd leuk uit en een mooie salade? Je kan ook een red velvet taart maken in laagjes met botercreme erover. Heb ik wel eens gedaan, groot succes. Eten de vega's wel vis?
Als voorgerecht iets van bladerdeeghapjes met geitenkaas? Of spiesjes met bolletje mozzarella, tomaat, basilicum/ pesto? Vega hoofdgerecht iets van een groente quiche? Dit kun je allemaal vooraf al maken. Indien ze wel vis eten; zalm in bladerdeeg? Google op zalm en croute, heel simpel, en super lekker!
Een mooi opgemaakte salade caprese Rosenval aardappeltjes uit de oven Gegrilde groete uit de oven alles uiteraard in mooie serveerschalen. hoeveel meiden komen er? mygreatest rentals heeft veel keuze uit servies en stoelen enz om de tafel ook mooi aan te kleden in 1 geheel. Zou bijvoorbeeld wat kleine boeketjes bloemen verdelen over de tafel en zeker mooie kandelaars met kaarsen. Mooie tafelkleden met lopers en servetten met servetringen en mooie onderzetters onder de borden.
Is na het 21 diner nu ook het 18 diner de nieuwe trend? Mooi dat we tegenwoordig vanalles vieren (gender reveal, baby shower, sweet 16, etc) maar ik vind t persoonlijk wel wat veel!
Welnee joh, dat 18th birthday heb ik zelf verzonnen, mijn dochter vindt het gewoon leuk om iets met haar meidengroep te vieren. Is hier wel een beetje de standaard om met je verjaardag iets te doen met je vriendinnengroep. Thema is goud en het menu is definitief.
In totaal zijn het er 10 en alles is al gelukt met het menu. We beginnen met een cocktail, dan als amuse een bruschetta met tomaatjes, voorgerecht een carpaccio met truffelmayonaise en een tomaten roomsoep voor de liefhebbers. Hoofd: truffelpasta met gepofte tomaatjes en het nagerecht is een assortiment met one bite gebakjes en daarbij wat fruit en zelf geklopte slagroom. Het thema is goud en de aankleding is al gekocht,alleen nog gouden servetten en een servetring is wel een leuke optie en inderdaad de gouden onderzetters. Gaat sws heel gezellig worden.
Tip voor bij het desert wat schaaltjes gesmolten chocolade zodat ze het fruit kunnen dopen erin. Een mix van gesmolten nutella en slagroom doet het hier altijd goed! Maar dat is puur nog een extra. Alles klinkt perfect in ieder geval. Heb je op pinterest ideeen opgedaan voor de tafelschikking?