Dat is zeker slim van hem. Het is niet dat andere partijen deze mensen niet interessant vinden. Alleen het is niet hin methode om allerlei uitspraken te doen die niet volgens de grondwet zijn of die niet doorgerekend zijn. Want dat is inderdaad een eenvoudige manier om stemmers te trekken. De plannen van de (meeste) andere partijen zijn wel doorgerekend, zij kunnen dus geen loze beloften doen. Wilders heeft niets door laten rekenen dus die kan roepen wat hij wil.
Ik denk dat de andere partijen aan tunnelvisie lijden en vooral in hun eigen verhaal geloven. (En denk dat ook de PVV dat wel heeft, maar die pikt wel de signalen in de samenleving op)
Als de PVV zo'n gevaar is voor de democratie, dan had deze partij verboden moeten worden. Lijkt mij dat andere partijen/het kabinet daar het voortouw in zouden moeten nemen. Zij staan toch wel voor de democratie?
Misschien niet om dingen te roepen die tegen de grondwet zijn of die niet doorgerekend zijn maar in mijn ogen roept elke politieke partij wel dingen die ze niet waar kunnen maken (en dat heus wel weten) om stemmers naar zich toe te trekken. loze beloftes is wel een groot ding in de politiek.
Nou dat ik ook zeker jammer voor bijvoorbeeld de CU, Volt en PvdD (niet dat ik me in alle 3 deze partijen kan vinden). Alle 3 een goede inhoudelijke campagne gevoerd en dan toch zo verliezen.
Maar arbeidsmigranten zijn de grootste groep migranten en daar wil Wilders ook wat aan doen. Asielzoeker zijn maar een kleine groep.
Het bestaan van de PVV is geen gevaar voor de democratie. In de oppositie mag hij (tot een bepaalde grens) roepen wat hij wil. Verbieden kan dus niet. Het wordt een gevaar wanneer een partij als deze de grootste wordt met ideeën als niet iedereen gelijkwaardig behandelen. Er zijn natuurlijk genoeg punten waar de VVD en PVV elkaar vinden. Dat was de basis voor het kabinet waar ze samen in zaten. Maar daar was de VVD "de baas" dat is een andere positie.
Maar de kans dat een partij de grootste word is altijd aanwezig. Hadden ze dan niet toch preventief al hier iets aan moeten doen? Afwachten tot de partij echt de grootste is en dan in actie komen is mosterd na de maaltijd.
Ik ook. Die man is hier alleen gekomen om premier te worden. Eigenlijk vond ik er geen een serieuze premierskandidaat bij zitten. Maar ik heb ook niet op een premier gestemd, maar op een partij.
Elke partij weet dat ze bij een kabinetsformatie concessies moeten doen. Veel kiezers beseffen dat ook. Maar concessies doen en niet alles waar maken is iets anders dan dingen beloven die gewoon überhaupt niet kunnen. Van de meeste partijen zijn alle plannen (als ze het alleen voor het zeggen hadden) in principe uit te voeren. Ze zijn doorgerekend en daar is uit gekomen of het te betalen is. De plannen van Wilders zijn niet doorgerekend, dan kun je dus beweren wat je wil. Naast de financiële onderbouwing zijn ze grotendeels ook nog eens tegen de rechtsstaat en de grondwet.
Zolang hij niet aan de macht is kunnen ze niets doen. Ideeën hebben is niet strafbaar. (Tot op zekere hoogte). Het enige dat ze konden doen is waarschuwen en dat hebben ze van links tot rechts talloze malen gedaan
Maar tegen de grondwet hoeft niet per definitie onuitvoerbaar te zijn. Ik ben bijvoorbeeld bang dat artikel 23 (vrijheid van onderwijs) de komende jaren niet gaat overleven (in de huidige vorm dan). En dat zet ook de deur open naar andere wijzigingen.
Het is nooit realistisch dat het hele programma blijft staan. Maar in de basis hebben de partijen wel de wens om zo’n programma in z’n volledigheid uit te voeren. Maar je hebt breekpunten en de nice to have punten. Die zijn doorgerekend en niet in strijd met de grondwet. En daarmee heb je dus als kiezer wel de kans om voor een echt programma te kiezen. Maar wilders voorkeur lijkt te gaan naar vvd, bbb en nsc naast zich. Dat Nederland daar behoefte aan heeft. Daarmee gaan ze voorbij aan het verlies van de vvd en de winst van pvda/gl. Bij die laatste ligt namelijk ook een heel duidelijk signaal.
Met een kind op de vrijeschool zou ik dat ook heel erg vinden. Daar heeft de bbb helaas ook een vrij sterke mening over. Met boekjes over landbouw in de kleuterklas.
Van de 37 partijen die meededen hebben maar 8 partijen het laten doorreken. Dus de plannen van verre weg de meeste partijen zijn niet doorgerekend. (waaronder ook NSC niet, maar ook de SP niet). Ik val ook even in op de laatste blz. Ja, lastig. De verdeeldheid in het land is goed zichtbaar nu en de politiek zal er wat mee moeten.
Pvv is tegen arbeidsmigranten, staat in t verkiezingsprogramma. Dus begin alvast maar met leren metselen
Ze zijn wel de tweede partij. En de partij die doorgerekend op een beter economisch herstel zat dan de vvd. Ik hoop in elk geval niet dat hij een nexit in zn kop haalt.