Bij onze basisschool gaat dit prima. Ze hebben trouwens wel voor de docenten de ‘eis’ om kerkelijk te zijn. Ik vind het van ons middelbare school wel jammer dat die eis wel streng is op kerkgenootschap.
Tja, wat mij betreft mag er best wel wat veranderen op onze middelbare school, maar gezien de reacties op meest recente wijziging verwacht ik er weinig van.
Nou ik denk dat als je allebei in God gelooft je meer overeenkomsten met elkaar hebt dan met een atheïst. En hier bedoel ik niet mee dat op een openbare school iedereen atheïst is,maar een gelovige begrijpt een andere gelovige beter.
Ik ben er nog niet mee bekend, vanavond infoavond. Maar ik ben zelf gewoon tevreden hoe het er hier op de basisschool aan toe gaat. En verwacht dat ook van de middelbare. Maar ook al mag er van jou best wat veranderen, je hebt je kinderen er ingeschreven toch? Dus ga er wel vanuit dat je het er dan mee eens bent hoe dingen gaan.
Christenen en moslims geloven alleen niet beide in dezelfde God, en ik denk juist daarom dat het niet eenvoudig is als je dus tot de kern gaat.
Natuurlijk is er ruimte voor alles en dat betekent juist dat de basis van geloven in God daar niet de kern is. Christenen en moslims geloven in dezelfde God. En hoewel er verschillen zitten in de overtuigingen, zal een christelijke school in elk geval niet het bestaan van God betwisten en zijn de normen en waarden die voortkomen uit het geloof heel erg gelijk.
Ze geloven wel in dezelfde God. Er wordt alleen verschillend aangekeken tegen andere elementen, zoals Jezus en zijn rol.
Ze wilden er zelf graag heen, omdat al hun vrienden daar ook heen gaan. En onze basisschool was wat dat betreft een hele fijne, wel inhoud, maar niet al die (onzinnige imo) vormregels. Maar dat is wel erg off topic.
Nee, Christenen geloven in een drie enige God (Vader, Zoon en Geest). Bij Moslims is er maar 1 god zonder meerdere personen. Verder moeten Moslims het zelf ‘verdienen’ en is bij Christenen het geloof enkel genade en geen eigen verdienste.
Haha ja dat was nogal wat. Een iets opener beleid zou denk ik wel goed zijn. Maar idd als ik de reacties zo eens even las gaat dat er echt voorlopig niet van komen.
Daar zit je dus fout. Wij geloven in dezelfde God. Wij geloven in de god die ook Adam en Eva , Abraham, Mozes en ook Jezus heeft geschapen.
Onze kinderen wilden er ook zelf naartoe en mijn oudste kinderen zijn er inmiddels vanaf en kijken terug op een heel fijne schooltijd. Zoon van 20 zei pas zelfs dat hij erg blij was dat hij daar gezeten heeft. Hij heeft er een ontzettend fijne vriendengroep aan overgehouden. En een lieve vriendin
Ik geloof in een drie-enig God. Vader, Zoon en Heilige Geest. Dus nee, dat is niet dezelfde. Maar ik ga hier geen discussie over aan hier, volgens mij mag dat ook niet.
Het is wel dezelfde God, alleen hebben christenen er een 3 eenheid van gemaakt. Jezus heeft zelf nooit gezegd dat hij God is. Hij was gewoon een mens van vlees en bloed. En daar laat ik het bij.
Ohja natuurlijk. Zullen we het er gewoon bij houden dat we een ander geloof hebben en een andere God?
Klopt, maar jullie zien Jezus niet als zoon van God en dat vind ik toch een wezenlijk verschil in geloof. En als je dus de diepte ingaat met een godsdienstles stuit je denk ik op een hele berg verschillen die niet op te lossen zijn.
Er zit inderdaad een groot verschil, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Het begin is hetzelfde, het begin begon met Adam en Eva. En dus geloven we wel in dezelfde God، alleen in een andere vorm.
Ik heb er zelf ook gezeten en daar man leren kennen. Het is meer dat wij zo ontzettend fijne basisschool hebben hier, maar zoiets is er niet als middelbare helaas. Ik vond zelf de evangelische middelbare school hier ook een goede optie. Wat diverser qua onderwijs en publiek. Dochter had ze bijna in geschreven en toen last minute toch geswitcht.