Waarom een slowcooker?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zxcvb, 10 dec 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Er komt vocht vrij en dat gaat ook naar boven richting de deksel inderdaad. Dus bij mij zitten er ook wat belletjes onder de rand van de deksel.
    Maar niet zoals bij een gewone pan die aan de kook is hoor.
     
  2. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Als ik hem opberg dan pak ik hem gelijk wekenlang niet meer. Als ie op het aanrecht staat, dan maak ik zo verschillende gerechten dagen achter elkaar.

    Moet wel zeggen dat het vaak pastasauzen, curry en stoofvlees is. Soep ook wel en hutspot. Kinderen zijn daarna wel klaar met curry en stoofvlees dus dan berg ik hem weer op. Echt hele andere dingen maak ik er niet in of weet ik niet wat te maken.
     
    nijn37 vindt dit leuk.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Pruttelt het vocht of wiebelt de deksel?
    In principe kan het vocht best wat pruttelen, dat kan geen kwaad.
    De deksel van een gewone slowcooker zou met een rubberen rand wel heel goed af moeten sluiten. Er zat in mijn oude slowcooker wel een klein gaatje in de deksel, om de druk te verlagen.

    Als je merkt dat er veel vocht verstopt in jouw slowcooker, dan lijkt me dat het niet helemaal goed gaat, maar anders zou ik me geen zorgen maken over pruttelen.
     
  4. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    En is er dus echt nooit kans dat eten aanbrandt? Wat als je toch te weinig vocht hebt toegevoegd? En kan je tussendoor nog vocht toevoegen?
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Ik heb nog nooit iets drooggekookt.
    Er zit heel veel vocht in vlees en groente en daar vocht komt vrij. En verdampt verder niet. Het komt tenslotte niet een de deksel laat geen damp vrij.

    In een slowcooker kan je altijd nog vocht toevoegen. Hoewel je eerder te veel vocht toevoegt dan te weinig is mijn ervaring. Mijn crockpot express kan in slowcooker stand ook gewoon open.
    Als hij onder hoge druk staat natuurlijk niet. Maar dan gaat het Komproe ook heel snel, dus deze functie gebruik ik dan wel alleen als ik thuis ben.
     
    marais vindt dit leuk.
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    Nee, brandt nooit aan. Vocht toevoegen kan altijd, maar is hier nog nooit nodig geweest. Eerder dat ik teveel had.
     
    marais vindt dit leuk.
  7. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Een beetje zoals een tajine dus?
     
  8. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Bij mij is het vlees dus wel eens aangebrand omdat vocht verdampte. De omgeving is ook altijd een beetje vies na gebruik.
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    Dan denk ik dat er iets niet goed gaat met je pan. In een slowcooker komt juist steeds meer vocht vrij. En er komt hier niets naast of buiten de pan.
     
  10. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    #70 marais, 11 dec 2023
    Laatst bewerkt: 11 dec 2023
    Screenshot_20231211_111714_bol.jpg Screenshot_20231211_111701_bol.jpg Kan je er ook pasta en rijst in bereiden?

    Ik sta op het punt om er 1 te bestellen. Maar ik twijfel tussen 2. De een is een Russel Hobbs van 6 liter en de ander een dystinc.

    Welke zal ik doen. Het verschil is de binnenpan.
     
  11. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.314
    4.385
    113
    Vrouw
    Ik heb een multi-cooker en daar zit oa een programma voor rijst op. In een gewone slowcooker weet ik niet of dat gaat..
    Ben erg blij met de multi-cooker. Je kan er ook onder druk mee koken, aanbraden etc.
     
    marais vindt dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Precies wat @tuc zegt. Dan sluit je pan niet goed af oid waardoor vocht kan verdampen. Tijd voor een nieuwe pan :p
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Russel hobbs is een prima merk. Die andere ken ik niet. Rijst erin koken gaat denk ik niet.maar er zijn wel recepten met pasta voor in de slowcooker. Heb ik alleen nog nooit geprobeerd. Zie daar de meerwaarde niet zo van.
     
    marais vindt dit leuk.
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.943
    14.996
    113
    Ja dat kan wel, satesaus 5 uur op high was geen aanrader. Overigens de eerste en enige keer dat me dat overkwam. Gebeurd zelden als je de goede stand maar kiest. Wil je toch vocht toevoegen dan geen koud water maar 60-70 gr ofzo.

    Bij de mijne ligt het deksel er los op. Met de keramieken geen last van gepruttel, met glas wel. Maar ik heb een budget editie, doet in principe wat ik wil en het geluid van eten wat bereidt wordt terwijl ik mn werkuren draai of met de kinderen bezig ben is ook wel muziek in mn oren.
     
    marais vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Geen idee, ik heb nog nooit met een tajine gewerkt. En daar zit toch een soort schoorsteen op? Dus denk dat daar wel meer vocht kan verdampen.

    Ik zie nu trouwens Komproe in mijn tekst staan, maar dat moest iets van kookproces ofzo zijn :roflmao: autotype…
     
    marais vindt dit leuk.
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb de russell hobbs. Hele fijne pan. Pasta en rijst kan denk ik niet.
    Maar dat is los binnen 10 minuten gekookt. Ik gebruik de slowcooker dan voor de sauzen die we erbij eten.
     
  17. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Tajine blijft de stoom in de hoge deksel circuleren. Dus daar voeg je ook maar een heel klein beetje vocht toe.

    Ik dacht ook al wat is komproe? Maar dacht al aan autocorrect. Hier ook vaak last van .
     
    Adje vindt dit leuk.
  18. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Ik denk sowieso handig om er de eerste paar keren bij in de buurt te blijven.
     
  19. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Dan ga ik voor de russel Hobbs. Adje had die ook aanbevolen.

    Ik ga hem nu bestellen. Ben echt benieuwd.
     
    Vero0504, Loufoque, mamabri en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik geloof niet dat het gebeurd als je de juiste stand en tijd kiest.
    De high stand gebruik ik amper. Doe alles bijna op low. En met bv satésaus, die heb ik al meermaals in de slowcooker gemaakt, maar nooit 5 uur op high:roflmao:
    2-3 uur is lang zat en altijd op low. Met kip erbij 3,5 uur.
     
    marais vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina