Kerstavond pannenkoeken-en pizzarette, 2 apparaten op tafel en voor ieder wat wils. 1e kerstdag met mijn familie allerlei hapjes. 2e kerstdag gourmetten met schoonfamilie.
Kerstavond eten man, kinderen en schoonouders (ik heb late dienst); Varkenshaas, aardappel gratin met kruidenboter en stoofperen. Als toetje karnemelkse pudding. 1e Kerst eet ik met de kinderen (man late dienst): kaasfondue. Brunch doen we met ons 4en voordat man gaat werken: afbakbroodjes met ieders wat wils en natuurlijk een lekker spijsbrood! 2e Kerst eet ik met de kinderen bij mijn ouders (man late dienst); ik heb nog niet gehoord wat er op het menu staat. Oudjaarsavond zijn we met ons 4en en eten we oliebollen en de door zoon al zo lang aangevraagde borrelplank.
Ik hou echt van koken en normaal ben ik weken voor de kerst al bezig met allerlei menu's samen te stellen en dingen uit te proberen, maar ik weet het nu nog niet. We zouden in eerste instantie op vakantie gaan met de kerst, maar toen kochten we een huis en kreeg mijn man een hartinfarct en werden de plannen ineens helemaal omgegooid. We gaan nu in ieder geval de kerst heel rustig met z'n vieren doorbrengen en het eten heel makkelijk houden. Waarschijnlijlk 1 dag gourmetten en misschien halen we die andere dag wel iets.
Kerstavond: Man en ik stokbrood met zalm en smeerseltjes. Kids willen graag 'hapjes' dat noemen ze hier bittergarnituur en kipnuggets. Prima, ze mochten kiezen. Ondertussen films kijken. Eerste kerstdag: Ontbijt zoals op zondag. Afbakbroodjes, gekookt eitje, lekkere ham, sinaasappelsap etc. Maar dan met kerst chocolaatjes erbij. Een stol houden ze niet zo van. Misschien alleen voor man en mijzelf. Lunch zoals anders. Niets geks. Avondeten: rollade en beenham als vlees, aardappelbolletjes en groente erbij. Gebakkdn champignons met ui als bijgerecht voor bij de rollade. Als toetje zo'n verrassingsijstaart van de jumbo. Tweede kerstdag: Pizzarette waar je ook op kan gourmetten. Dus van alles en nog wat. Als toetje kerstboom ijs op een stokje. Ontbijt en lunch hetzelfde als eerste kerstdag. Wij vieren kerst dit jaar eens alleen met ons eigen gezin. Zijn we zo aan toe. Voor wat lekkers bij de koffie maak ik mini slofjes en kerst cupcakes.
Ik hou niet van koken en m’n gezin niet van uitgebreide diners dus we houden het simpel en doen wat we lekker vinden. Ontbijten doen we niet samen, ik moet werken en neem gewoon een schaal brinta. De rest eet een stukje stol en afbakcroissantjes met verse jus. Zondag gourmetten. Eerste kerstdag lunch met afbakbroodjes en diner met patat en snacks. Tweede kerstdag gaan we ‘s middags eten met schoonfamilie, buffet waarbij iedereen wat meeneemt.
Kerstavond tapas. Eerste kerstdag steengrillen/ gourmetten (zo'n combinatie apparaat), met oa hert, lam, wild zwijn, struisvogel, eend, varkenshaas en gewone biefstuk. Dessert moet ik nog bedenken. Tweede kerstdag is het bij ons thuis de traditie om voor de kinderen langs de mac drive te rijden en bestellen we voor onszelf sushi. Beide dagen uiteraard ontbijt met afbakbroodjes, croissants, luxe beleg en verse jus. Alles dus gewoon lekker makkelijk en geen stress.
Kerstavond zijn we thuis met eigen gezin en aanhang van de kinderen en doen we een borrelplank met kleine hapjes. 1ste kerstdag gaan we met de schoonfamilie uiteten en tweede kerstdag komt mijn moeder hier gourmetten. Wel een klein groepje want de oudste kinderen zijn dan weer bij hun schoonfamilies.
Kerstavond gaan we uitgebreid koken en dineren met familie en vrienden 1e kerstdag gourmetten bij familie 2e kerstdag toen we niets dan moet m’n man werken. Lekker lui op de bank hangen
Iemand een idee voor een suikervrij toetje? Fruitsuikers kan wel, geen geraffineerde suikers. Mocht geen hangop maken. Dat is jammer want dat paste bij de stoofperen. Eerder had albert heijn suikervrij ijs.
Deze misschien: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/gezonde-appel-crumble/ Is wel met maple syrup, maar dat is geen geraffineerde suiker. En dan eventueel met de slagroom gezoet met stevia oid
Oooh bedankt ik ga gelijk kijken. Geen idee of maple syrup kan. Maar dat zoeken we uit. Ze heeft ooit gordelroos in het gezicht gehad en als bijwerking kan ze geen geraffineerde suikers eten. Ze is dus ook niks gewend dus hoef het niet te zoet te maken Stevia is geen probleem.
Wij hebben hem afgelopen zondag op als dessert. Ik wilde even iets gezonders als toetje zo vlak vopr de feestdagen. En hij is echt heel lekker, zeker voor een dessert met nauwelijks vet en suiker. Oh en ook lekker om door het crumble mengsel wat fijngehakte hazelnoten te doen. En ik denk dat de maple syrup, mocht dat nodig zijn, wel vervangen kan worden door wat vloeibare zoetstof oid.
Kerstavond: gourmetten met het gezin Eerste kerstdag: moet mijn man werken dus ben ik alleen met de kinderen. Zal vast iets makkelijks worden. Tweede kerstdag: eten we bij mijn zus. Ik heb geen idee wat daar op het menu staat dus dat is nog een verrassing.
Misschien verwend, maar: Kerstavond: Uit eten all you can eat 1ste kerstdag: Uit eten steakhouse 2de kerstdag: Uit eten Michelin restaurant
Kerstavond Kleine hapjes als verse olijven, gevulde pepertjes, Turks brood met verschillende dips, plakjes droge worst, toastjes met brie. Eerste Kerstdag Brunchen bij een restaurant, dus ‘s avonds wat kleins. Iets als pasteitjes met ragout en een soepje. Tweede Kerstdag Overdag thuis brunchen met ons eigen gezin met brunchbroodjes en scones. ‘s Avonds gaan we uiteten met de schoonfamilie.
Wat leuk om te lezen! Wij houden het redelijk toegankelijk. Bij de koffie: -rode bessen/witte chocolade cheesecake (recept Elien’s cuisine) Vooraf: -romige tomatensoep (recept Marielle in de keuken) met een broodje Hoofdgerecht: -Hertenbiefstuk met rode portsaus (Voor degenen die niet van hert houden is er runder biefstuk) Bijgerechten: -Haricots verts in ontbijtspek -Stoofperen -Zoete aardappelfriet Nagerecht: -Tiramisu (volgens recept van Miljuschka) -Voor de kinderen kant en klare kerstboom ijsjes. Alles met bijpassende wijnen. Oh en mochten we er nog behoefte aan hebben, dan heb ik ook nog alles in huis voor een kaasplankje en bonbons van de chocolaterie voor bij de koffie.
Planning overboord mama ziek. Dus het wordt volledig improvisatie en ik wens mn man heel veel succes. Zoveelste kerst die in t water valt.
Je kan apple crumble maken of appeltaart zonder suiker. Of met optimel en fruit in glaasjes wat doen.
Tjee hele diners haha. Hier geen bezoek of familie. Ik ben zwaar verkouden plus maandelijkse euvel. Dus weinig trek. Dus gourmettenm. Of pommes duchess met bloemkool en kaas valles. Dochter heeft zelf ijs en blik fruitcocktail en slagroom uitgekozen qua toetje. Wel lekker ontbijtje met tulband, croissants, lekker broodjes, sap etc. En lunch gewoon normaal. Tussendoor iets lekkers in combi met fruit of wat anders gezonds.
Eerste kerstdag Amuse: zoete mais Vooraf: Mexicaanse kippensoep (en een vega variant) Hoofd: bierkip met side dishes (vega: rollade met side dishes) Na: diabetes on a plate (speculaastaart met witte chocoladecreme en dulce de leche) (Hoofdgerecht kinderen: quiche) Tweede kerstdag Amuse: meloen met ham en basilicum (ook vega variant) Vooraf: gele paprikasoep (is al vega) Hoofd: pasta bolognese gerecht extra speciaal (ook vega variant) Na: hetzelfde als de dag ervoor (voor de volwassenen een extra variant met Liquor ipv witte chocola)