We gaan straks een yoghurt bavarois maken met stevia en stoofperen. Alvast getest en nu eet iedereen het zelfde. Suikervrije appeltaart heb ik nog geen recept van gezien. Klinkt ook lekker
Ingrediënten: voor 3-4 personen (kleine vorm dus) 150 g bloem 100 g roomboter 50 g suikervrije abrikozenjam (Zonnatura of biowinkel zonder toegevoegd suiker), 350-400 g appels (Elstar bijvoorbeeld), 50 gram rozijnen, 1 tl kaneel, 2 tl citroensap mespunt zout - 1 Bereiden Doe bloem, boter, jam en zout in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en kneed het geheel met je handen tot een gelijkmatig deeg. Schil de appels, maak parten en snij ze in plakjes. Voeg rozijnen en kaneel toe. Boter een vorm in. Pak driekwart van het deeg en druk dat in de vorm en de rand van de vorm. Gooi het appelmengsel erin. Maak van het overgebleven deeg strengen en leg deze ruitsgewijs over de appeltaart. Bak de taart in een oven (160-180 graden Celcius) gedurende 30-50 minuten, tot de appeltaart gaar en lichtbruin is.
Eerste kerstdag eten we van de grillplaat. Tweede kerstdag eten we soep en rollade en waarschijnlijk wat restjes wat van de eerste kerstdag overblijft.
1e kerstdag: Varkensrollade en zalmrollade met roasted potatoes, gevulde champignons en boontjes. Oh ja en wat aardappelkroketjes Toetje baklava met ijs 2e: ergens anders. Ik neem baklava mee, voor 2 dagen gebakken.
Kerstavond gezellig met ons gezin gegourmet. Op 1e Kerstdag eten we ook met ons eigen gezin en dan sperziebonen, kiprollade en Beef wellington (verpakken AH, wilde deze graag uitproberen) en aardappel kroketjes uit de oven. En mijn moeder geeft ons vast morgen pot stoofpeertjes mee. Als toetje merenguerol van AH. Tweede Kerstdag uitgebreide lunch bij schoonfamilie. Wij nemen tomatenpaprikasoep, pizzakerstbomen en kippestosalde (slager)en toastjes mee. En we nemen voor iedereen Zelfgemaakte kerst chocoladeflikken mee. Samen met mijn dochter gemaakt. In de avond en woensdag lekker de restjes opeten en eventueel nog wat groente erbij.
Wij hebben prive een vermoeiend jaar gehad en we vieren kerst met ons eigen heerlijke gezin en 1 avond komt mijn moeder erbij. 1 avond gaan we klassiek "gourmetten" en 1 avond pizzarette . Gourmet: Gemarineerde kippendijen Gemarineerde kipfilet Entrecote Goed Tauge Paprika Champignons Etc etx Een vega schotel voor 1 dochter En nog wAt van die kleine bakjes voor de Kids. Pizzarette: Verse bodems maken, niet voor bakken, dat is veel lekkerder. Lekker veel toppings, extra veel groente. Zo heerlijk. Gisteren ter compensatie al een bejaardenmenu gegeten(rollade, stoofperen etc)
Gister was het brood met tapenade, fruitsalade, chips met dips en allerlei chocolaatjes. Niemand had echt trek. Vanavond tomatensoep en ? Morgen Wagamama in Antwerpen.
Is het! Het enige ‘gebakje’ dat mijn man (bepaald geen zoetekauw) graag eet. Hij kijkt er al een maand naar uit en dat zegt wat.