Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussion in 'De lounge' started by Zxcvb, Jan 8, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    De titel zegt het al: mijn man heeft als relatiegeschenk een mooi stuk vlees gekregen. En nu zit deze keuken nitwit ermee:roflmao:

    Er staat op:
    Chilled boneless beef

    En verder nog:
    17047121530328594423812404248325.jpg

    Wie o wie heeft een goede tip voor een lekkere bereiding.
    Het is trouwens een stuk van 1,8 kilo....
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,246
    4,478
    113
    Vaak gaat hier zo'n stuk lekker lang op de bbq (soort van slow cook) en dan in plakken bij gebakken aardappelen (s'winters) of met salades (zomers)

    Je kunt er ook lekker een stoofpotje (hachee) mee maken.
     
    Nic1976 likes this.
  3. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2023
    2,383
    1,324
    113
    Female
    Ik zou er ook een stoofpotje mee maken. Met groenten erbij en kroketten ofzo
     
    Nic1976 likes this.
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,747
    113
    Stoofpotje :)
     
  5. EdN

    EdN VIP lid

    May 27, 2011
    8,824
    3,611
    113
    Haha, moet erg lachen om jouw reactie, dat zou ik mijn eerste gedachte zijn :D. Maar ik zou ook voor een stoofpotje gaan, lekker veilig en uit de slowcooker altijd lekker.
     
    Zxcvb likes this.
  6. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    Jan 20, 2009
    3,822
    2,003
    113
    Ik zou het niet stoven toch? Het is ( als het goed is) een stuk van de lende. Daar haal je de biefstuk, ossenhaas etc. Vandaan. Vraagt volgens mij om een korte bereiding. Maar wellicht kan @Adje hier antwoord op geven?
     
    Sado, Adje, Jessi79 and 5 others like this.
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,816
    113
    Zoals ik het zie is het tenderloin? Ossenhaas? Ik zou het zeker niet in een stoofpotje doen hoor, zo zonde. Lekker braden, beetje kruidenboter erbij, hoeft niet veel meer hoor.
     
    Huismuisie, Shay25, Sado and 7 others like this.
  8. Treezebees

    Treezebees Actief lid

    Mar 4, 2023
    310
    427
    63
    Female
    Dit effe aangrillen langs beide kanten en dan in de oven. Zou het zonde vinden om dit in een stoofpot te doen gaat enkel een stuk gedroogd vlees worden dan.
     
    Huismuisie, Kanarie, Jessi79 and 2 others like this.
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,173
    4,485
    113
    dit is idd geen vlees voor slow cooking, dit is als het goed is een stuk malse ossenhaas. dat is kort grillen, of op de BBQ. lekker als het nog een beetje rood is....
     
    Huismuisie likes this.
  10. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,712
    113
    Female
    Ik zou dit zeker niet stoven. Eventueel ik eenpersoons stukken snijden. Grillen aan beide kanten. En dan nog rood eten of Eventueel rose als dat je voorkeur heeft.
    Rodewijn saus erbij....yummie
     
    Elsss likes this.
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,182
    113
    Brabant
    Iig niet schrikken als het stinkt recht uit de verpakking.
    ;)
    Even laten ademenen
     
    Zxcvb likes this.
  12. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Zoals er meerdere al zeggen niet in de stoofpot.

    Filet mignon is biefstuk uit het uiteinde van de ossenhaas, ook wel bekend als (kleine) tournedos. Het is een perfect stuk rundvlees, mals en boordevol smaak. Heerlijk om te bakken in roomboter en te serveren met jus.

    Dat vond ik met Google :D
    Lijkt me heerlijk
     
    Huismuisie, Sado and Zxcvb like this.
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,182
    113
    Brabant
    Het is trouwens lenden biefstuk/ ossenhaas.

    Ik zou het snijden of laten snijden en dan s goede biefstuk bakken(hij moet net niet meer loeien op je bord zeg maar)
     
    Huismuisie and tuc like this.
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Ik ben niet zo'n biefstukfan:oops: al helemaal niet om zelf klaar te maken:roflmao:

    Ben ik weer mooi klaar mee:roflmao:
     
    Vero0504 and owly like this.
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Brrr, niet mijn favoriete vlees dus....:oops:

    Ik ben niet zo culinair. :$
     
  16. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    Jan 11, 2019
    12,252
    12,628
    113
    Female
    Owhhh heeeerlijk!
     
    Iertje81 likes this.
  17. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    En je man?
    Hier doet m’n man altijd zulke stukken vlees. Is hij beter in :o:
     
  18. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Dit idd! Zeker niet gaar bakken/stoven, zo zonde!

    Aangezien je zegt geen keukenprinses te zijn, heb je denk ik geen vleesthermometer of sousvide-stick?
     
    Iertje81 likes this.
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Die heb ik wel, ergens achter in de kast geloof ik....:D
     
  20. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Mijn man kan net een ei bakken, dus nee daar hoef ik niks van te verwachten. Die wil het graag opeten:roflmao:
     
    Mammavantwee likes this.

Share This Page