Haha, dacht bij het lezen van dit topic hetzelfde . On topic: TS, mooi stuk vlees! Hopelijk kun je er iets moois van maken. Ik zou ook voor medium gaan en er aardappelpuree en groente zoals bimi of haricot verts met spek bij serveren.
Tja, dat weet ik niet. Hij werkt bij een bouwbedrijf en daar worden rond kerst altijd door onderaannemers en andere bedrijven waar ze regelmatig mee werken relatiegeschenken geleverd. Dat varieert van een fles wijn tot zulke stukken vlees. Veel dingen komen op naam van mijn man binnen, maar het wordt wel verdeeld. Mijn man denkt niet over de bereiding na. Die denkt gewoon: oh lekker
Besef je wel dat dit wel voor 150 euro vlees is ofzo. Als ik er niks.mee zou kunnen zou ik het weggeven denk ik, onder voorwaarde dat er een stukje voor me klaar gemaakt wordt Ik heb nog zitten denken: Als biefstuk snijden (even goed lezen hoe je dat doet) en dan in porties in de vriezer. En begin eens met 2 biefstukjes te bakken: Op kamer temp laten komen Droog deppen, beetje zp erop Koekenpan of grillpan goed heet laten worden En ik doe dan altijd: allebei de kanten eerst goed dicht schroeien, dan temperatuur lager en heel even nog beide kanten. (Misschien 2 minuten.per kant) bakken.
Als je 't als geheel gaat klaarmaken zou ik sowieso een hoop mensen uitnodigen om het op te krijgen Voor recepten zou ik Google vragen. Of een familielid die wel van koken houd uitnodigen
Het scheelt dat we al een flink gezin zijn. Als ik idd een beef wellington ga proberen, doe ik dat met de helft. Dat is een mooie hoeveelheid voor ons gezin.
Dat besef ik zeker. En nee, dat ga ik niet weggeven. We hebben het prima, maar voor zulke luxe dingen hebben we het geld niet. Dus als we dan een keer zoiets krijgen wil ik het toch zeker zelf proberen. Mijn man en zoons vinden zulk vlees echt heerlijk, maar we kopen dat nooit. Zij zitten zich er nu al op verheugen. Alleen deze dame is de pineut om er iets eetbaars van te maken
Ah top! Dat laatste had ik gemist, dan is het zeker erg leuk!!!! Succes ermee! (Ook voor beef wellington: op kamertemperatuur laten komen en droog deppen). Als je man en zoon er wel van houden zou ik zeker voor iets stoerders gaan dan beef wellington overigens Lekekr op de bbq ofzo.
Wij zijn geen echte bbq'ers. Dus dat zie ik.al helemaal niet goed gaan. Ik denk dat ze al blij zijn met een goedgelukte beef wellington hoor.
In blokjes of reepjes snijden. Roerbakken, dan is het zo klaar. Wat ui, chamignon en paprika,erbij, frietjes en een salade. Klaar.