Help, een lekker stuk vlees gekregen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Zxcvb, 8 jan 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.816
    113
    Dat is een pittig recept hoor ben ik bang. Wel lekker.
     
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.261
    113
    Kan je man die dan niet klaar maken:D zijn stuk vlees:roflmao:
     
    nizzie86 vindt dit leuk.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    :roflmao::roflmao: nee helaas hij kan helemaal niks in de keuken
     
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.261
    113
    Dan ben ik wel benieuwd wie het een goed idee vond om hem een groot stuk vlees te geven:roflmao:
     
    nizzie86 en Splitijsje vinden dit leuk.
  6. Splitijsje

    Splitijsje Fanatiek lid

    21 nov 2020
    3.133
    3.212
    113
    Vrouw
    Haha, dacht bij het lezen van dit topic hetzelfde :D. On topic: TS, mooi stuk vlees! Hopelijk kun je er iets moois van maken. Ik zou ook voor medium gaan en er aardappelpuree en groente zoals bimi of haricot verts met spek bij serveren.
     
    owly vindt dit leuk.
  7. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    Tja, dat weet ik niet. Hij werkt bij een bouwbedrijf en daar worden rond kerst altijd door onderaannemers en andere bedrijven waar ze regelmatig mee werken relatiegeschenken geleverd.
    Dat varieert van een fles wijn tot zulke stukken vlees.
    Veel dingen komen op naam van mijn man binnen, maar het wordt wel verdeeld. Mijn man denkt niet over de bereiding na. Die denkt gewoon: oh lekker:roflmao:
     
    toch3 vindt dit leuk.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    Waar zit de moeilijkheid in? Op de filmpjes lijkt het zo easy...
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.816
    113
    Het deeg niet te donker krijgen of de onderkant zompig en het vlees niet te rauw of te doorbakken.
     
    Cornflake vindt dit leuk.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    De moed zinkt me alweer in de schoenen :roflmao:
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.261
    113
    Hahaha ik zou ook gaan voor vlees in plaats van wijn:D
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    Besef je wel dat dit wel voor 150 euro vlees is ofzo.


    Als ik er niks.mee zou kunnen zou ik het weggeven denk ik, onder voorwaarde dat er een stukje voor me klaar gemaakt wordt:)
    Ik heb nog zitten denken:

    Als biefstuk snijden (even goed lezen hoe je dat doet) en dan in porties in de vriezer.

    En begin eens met 2 biefstukjes te bakken:

    Op kamer temp laten komen
    Droog deppen, beetje zp erop
    Koekenpan of grillpan goed heet laten worden
    En ik doe dan altijd: allebei de kanten eerst goed dicht schroeien, dan temperatuur lager en heel even nog beide kanten. (Misschien 2 minuten.per kant) bakken.
     
    Huismuisie, Jessi79 en Catou vinden dit leuk.
  13. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.361
    30.654
    113
    Vrouw
    Als je 't als geheel gaat klaarmaken zou ik sowieso een hoop mensen uitnodigen om het op te krijgen :roflmao:

    Voor recepten zou ik Google vragen.

    Of een familielid die wel van koken houd uitnodigen :)
     
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    Het scheelt dat we al een flink gezin zijn.;)

    Als ik idd een beef wellington ga proberen, doe ik dat met de helft. Dat is een mooie hoeveelheid voor ons gezin.
     
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    Dat besef ik zeker.

    En nee, dat ga ik niet weggeven. We hebben het prima, maar voor zulke luxe dingen hebben we het geld niet. Dus als we dan een keer zoiets krijgen wil ik het toch zeker zelf proberen.
    Mijn man en zoons vinden zulk vlees echt heerlijk, maar we kopen dat nooit. Zij zitten zich er nu al op verheugen. Alleen deze dame is de pineut om er iets eetbaars van te maken;)
     
    NiVa0230, Marti, owly en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    Ah top! Dat laatste had ik gemist, dan is het zeker erg leuk!!!!
    Succes ermee!
    (Ook voor beef wellington: op kamertemperatuur laten komen en droog deppen).

    Als je man en zoon er wel van houden zou ik zeker voor iets stoerders gaan dan beef wellington overigens
    Lekekr op de bbq ofzo.
     
  17. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.006
    14.669
    113
    Vrouw
    Wij zijn geen echte bbq'ers. Dus dat zie ik.al helemaal niet goed gaan.

    Ik denk dat ze al blij zijn met een goedgelukte beef wellington hoor.
     
  18. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.822
    2.003
    113
    In blokjes of reepjes snijden. Roerbakken, dan is het zo klaar. Wat ui, chamignon en paprika,erbij, frietjes en een salade. Klaar.
     
  19. Tijger4

    Tijger4 Actief lid

    15 sep 2020
    190
    72
    28
    Vrouw
    Ik zie vooral de datum hahahaha Is denk ik toch een productiedatum
     

Deel Deze Pagina