Ik heb inderdaad ook een collega die inderdaad recepten doorgeeft. En ja je kan wel selecteren op aantal personen, maar dan vind ik het te duur worden. Wij hebben overigens maar 1x een box uitgeprobeerd omdat ik dikke korting kreeg, daarna meteen weer gestopt want was dus niet echt aan ons besteed. Het is meer dat ik snap dat mensen het bestellen. Zoals die collega, hij en zijn vrouw hebben beide een drukke baan en 2 kleine kinderen, als dit de manier is waarop zij nog relatief makkelijk gezond kunnen eten dan kan ik alleen maar voor zijn .
Dat lijkt mij ook echt een ding. Inderdaad fijn als er dan oplossingen zijn die het koken net iets makkelijker maken! Ik heb een schoonzus die werkt, en als je hier werkt, dan is dat eigenlijk altijd fulltime. Ook nog eens in een dorp in de middle of nowhere, best een eind rijden van hier. En mijn zwager werkt dus ook. Koken doen ze vaak de avond van tevoren voor de volgende dag. Geen pakjes of voorgesneden groenten want daar doen ze hier niet aan. Eerlijk is eerlijk, vind dat knap en ik doe het ze echt niet na! Sommige mensen die beide werken laten trouwens een soort van bediende komen die dus ook kookt (al dan niet inwonend), daar gaat dan gelijk een groot deel van het salaris aan op. Maar zij dus niet.
O ja, dat eet ik eigenlijk allemaal niet op zo'n manier... Pasta is hier spaghetti met champignonsaus, of walnotenpasta, of lasagne, of gnocchi met courgette en mozzarella. Daar zit wel overal paprika en ui bij maar daar houden de overeenkomsten wel op. Rijst is meestal bobotie of bonenschotel of kikkererwtencurry. Ik vergat nog bami, wij eten om de week wel bami Met spruitjes in de winter en sperziebonen in de zomer.
Ik had vroeger iedere week zon verrassings groentepakket van de lokale bio boer, dat was wel leuk, toen kookte ik nog graag en avontuurlijk. Misschien komt die energie nog eens terug Ik kon trouwens afgelopen week voor het eerst vegan eten in het ziekenhuis, zoooooo fijn! Zelfs een vegan eiwit shake
Ja, en nog gezond ook. Verbaas me altijd al hoe je beter moet worden op het gemiddelde ziekenhuisvoedsel
Haha echt hè. Jongste kreeg er ineens friet en tosti's als lunch, in plaats van brood met jam en pindakaas Ik vond dat toen wel bijzonder maar ergens ook wel logisch, omdat het allemaal al zo naar is.
Oh ziekenhuiseten... Tegenwoordig (sinds onze emigratie) bekijk ik het maar positief: je krijgt er tenminste nog iets. Ik weet nog wel dat vegetarisch ze maar weinig zei. Dan kreeg ik bijvoorbeeld yoghurt (of kwark, weet het niet meer zeker) met varkensgelatine Als je er dan iets over zei was het van: oh, is dat dan niet vegetarisch?
Grappig trouwens om te lezen wat iedereen zoal eet, en vooral hoe dat uiteen kan lopen! Ik eet dus werkelijk niks wat @Vulpen eet bijvoorbeeld Al staat gnocchi al wel heel lang op m'n lijstje om eens te maken. Misschien toch maar eens aan wagen binnenkort omdat de aardappels deze week goedkoper waren en daar extra van is gekocht.
Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat het in een ziekenhuis er ook meer omgaat dat je voedingsstoffen binnen krijgt en niet per se dat het het allergezondste is. Dat na een operatie een hamburger in feite beter kan zijn dan een salade omdat je de koolhydraten, eiwitten en vetten keihard nodig hebt om te herstellen. Ik merk dat thuis ook al mijn vrouw met sporten, die heeft echt wel 'zwaarder' eten nodig dan ik met al haar gesport.
Ik heb twee maaltijden gehad in het ziekenhuis. De ene was met kip (ik eet vegetarisch) en snotterige groenten. Dus alleen aardappelen gegeten. De ander was vega maar die burger was goor, en de broccoli zat in saus wat er uit zag als k*ts. En dan komen ze nog vragen "heeft het gesmaakt?" terwijl ze een vol bord weer meenemen... Denk dat jij heel veel geluk hebt met het ziekenhuis waar je lag!
Haha nou het was niet lekker, dat kan ik niet zeggen. Ik kon ook niet eten, veel te misselijk. Maar voor dit nieuwe voedingsbeleid kreeg ik meestal droge aardappelen met snorgare groente en zon tuinkruiden omelet (die ik dus niet eet). Huilonnnnnnn. Altijd iemand charteren die eten bracht haha.
Ja haha ik heb vriend gesommeerd een pak rijstwafels mee te nemen. Beter dan die drek. Na die tweede avond was mijn eetlust ook direct weg
Wij eten meestal wat op het moment goedkoop is, afgewisseld met peulvruchten en pasta. Nu zijn de zoete aardappelen goedkoop, ook nog eens uit Kreta, dus eten we 2x per week zoete aardappelen, met andere groenten erbij (nu bloemkool). De enkele keer dat ik in de stad ben ga ik even naar de markt, omdat ze daar veel lokale producten hebben (en ook sokken en ondergoed) van een plaatselijk bedrijfje. Soms krijgen we groenten of fruit van een kennis of buren en dan eten we dat eerst op. Dus b.v. drie keer per week sperciebonen op verschillende manieren klaargemaakt. Op het moment is er weinig in onze eigen tuin, nog elke dag een paar cherrytomaatjes, een of twee aardbeien, kruiden en thee. Tot een maand geleden zaten er nog wilde vijgen aan de bomen die ik kon plukken als ik ging wandelen. Nu alleen nog sinaasappels en mandarijnen, maar die mag je eigenlijk niet plukken, hoewel ik er wel af en toe een pak als ze toch op de grond zijn gevallen. Miijn man plukt ook johannesbrood, maar .dat vind ik echt konijnenvoer en een soort wilde rucola. De oude vrouwtjes plukken nog veel meer, maar ik durf niet te vertrouwen op mijn beperkte kennis van wat wel of niet eetbaar is. .
Ja precies! Ik vind dat ook leuk. Voor gnocchi gebruiken we altijd min of meer dit recept maar geen idee in hoeverre dat haalbaar is voor jullie https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191047/vegetarische-gnocchi-met-champignons-en-mozarella
Gisteren onze eerste vegabox-maaltijd. Voor het eerst in mijn leven gekookt met tofu. Was even wennen Maar het resultaat was heel smakelijk. Al was man aan het mopperen over de winterpeen die erdoor zat Maak t nog wel een keer met courgette ipv wortel.
Grappig, tofu is één van de vleesvervangers die ik het meeste at vroeger. Echt veel was er destijds sowieso niet, en tofu was tenminste nog een beetje eetbaar Hier hebben ze geen tofu maar maak het wel eens zelf, van kikkererwtenmeel. Dat smaakt dan wel iets anders, maar is ook lekker.
@TanjaK groeit er bij jullie ook veel kaasjeskruid? Dat heb je hier echt veel vooral in de lente, bij ons groeit ook in de tuin, als "onkruid". In het Engels heet het mallow.
Haha vroeger had je alleen maar tofu, groenteburger en oosterse schijf. Ik denk er nog vaak aan als ik nu voor het schap sta ook het schap met plantaardige melk; wow!