Ik begrijp sowieso niet waar anderen zich mee moeten bemoeien.. iedereen doet toch waar hij/zij zich het prettigst bij voelt. Ik ben het liefst gewoon thuis in m'n eigen omgeving, als ik de keuze had, dan wist ik het wel.. al moet ik zeggen dat ik op m'n werk, mentaal gezien, meer rust krijg Of je nu thuisblijfmoeder bent of werkt, klagen mag, je ontwikkeling staat niet stil en socializen doe je niet persé alleen op het werk. Al mogen thuisblijfmoeders wel als eerste de taken op school op zich nemen zoals fruit snijden, luizen kammen of helpen bij activiteiten op school (no offense he)
Nou, heel eerlijk, hier zijn het de partime werkende ouders die dat oppakken. De tbm-ers doen heel weinig in ondersteuning op school. Dat is ook waarom er telkens zoveel klachten zijn over dat school dat soort activiteiten zo kort van tevoren aankondigt. Die kunnen meestal niet op stel en sprong op school meehelpen. Mijn man was over het algemeen de enige thuisblijfouder die bij taken op school meehielp. Inmiddels heeft hij weer een betaalde baan, dus zijn onze mogelijkheden nog wat beperkter, maar tbm-ers zie ik nog steeds weinig als ik eens auto rijdt naar de kinderboerderij.
Ja, bijna alle activiteiten voor kinderen vinden plaats binnen schooltijd, zeker zwemles en teamsporten ken ik hier alleen tussen 15.00 en 18.00 voor kinderen onder 10. Soms begint een voetbaltraining om 17.30, maar alles waar mijn kinderen naar hebben gekeken dan wel nu actief beoefenen, was tussen 15 en 18 op dansles op zaterdagochtend na. En dat soort kleine dingen maken Nederland een moeilijk land om grotere parttime danwel fulltime banen te combineren met kinderen. Niemand stopt met werken zodat een kind kan voetballen natuurlijk, maar veel kleine dingen samen zorgen voor teveel wrijving en stress en die ligt over het algemeen dan weer teveel bij moeders, waardoor ze sneller de keuze maken om minder of niet te werken
Tja een van de eerste dingen die wij deden toen ik stopte met werken was de auto wegdoen. Dus vind het niet heel raar als niet iedereen een 2e auto heeft en in dat soort gevallen kan rijden. Vaak hebben mensen ook nog jongere kinderen en niet iedereen heeft altijd oppas en hier mochten jongere kinderen niet mee. Daarbij deed ik mantelzorg en vrijwilligerswerk en zit ik in het bestuur van een verenging, dus ben ik ook simpelweg niet altijd beschikbaar. Het is altijd makkelijk denken dat iemand die thuis is, ook altijd kan, maar dat werkt zo natuurlijk niet.
Nee, ik verwacht niet dat iemand die thuis is altijd kan. Waar zeg ik dat? Ik zeg dat ik zie dat hier tbm-ers bijna nooit bijspringen op school, dat is hier gewoon opvallend. En dat was een reactie op een ander lid, niet een willekeurige opmerking. School heeft op een gegeven moment hier trouwens geregeld dat jongere broertjes of zusjes mee konden omdat er door ouders commentaar was gegeven dat andere kinderen een belangrijke reden was waarom bepaalde ouders niet kwamen helpen. En dat werkte heel goed, er kwamen veel vaker ouders helpen in de klas. Maar ook dat waren dan bijna altijd de parttime werkende ouders die op hun thuisdag kwamen helpen. En in het geheel, helemaal prima, er kunnen hele goede redenen zijn waarom mensen niet komen helpen, hier in de buurt is de taalbarrière ook bijvoorbeeld vaak een issue. Maar ik herken hier niet dat thuisblijfouders actiever zijn in helpen, niet meer en niet minder
En degene die les geven in de sportclubjes, is dit dan hun job ? Bij ons zijn de lesgevers in sportclubjes meestal mensen met een gewone job ( vaak leerkrachten lichamelijke opvoeding of sporters). Om 15u zijn die nog gewoon aan het werk. Sport begon bij ons tussen 16 en 20u en de woensdag vanaf 12u30 ( school is maar een halve dag de woensdag). Ik weet niet of het bij u anders is @juf1987 maar ik kan eigenlijk geen tbm zoals ik ze hier zie.
Bij de voetbalvereniging in ons dorp zijn het allemaal ouders en vrijwilligers. Bij de jonge jeugd prima. Bij de oudere jeugd steeds lastiger omdat er dan ook een bepaald niveau nodig is.
Ja daarom benoemde ik het ook haha. Hier was laatst een activiteit gecanceld omdat er te weinig aanmeldingen waren van hulp-ouders. Ik weet van oudste in de klas dat er echt wat tbm zijn en dat vind ik dan wel jammer. Soms gaat het om hoogstens 2 uurtjes van je tijd. Ik begrijp wel dat het niet altijd kan natuurlijk, ook al ben je tbm, maar iets meer inzet vind ik wel vanzelfsprekend als je verder geen verplichtingen hebt qua werk.
Wordt er niemand betaald dan? Hier zijn er toch ook wel wat trainers die betaald krijgen. Bij de hockeyclub iedereen (geen hoog bedrag) en bij voetbal vooral bij de hoger spelende teams wel. Mijn zoon is altijd door een officiële trainer getraind bijvoorbeeld.
Ahja zo. Onze zonen hebben lang gebasket en dat waren altijd mensen met ervaring. De coach van de A-ploeg waar de middelste het langste bij speelde was een ex basketter die licentiaat lichamelijke opvoeding is. Ouders die ook ex basketters waren sprongen ook wel eens in bij afwezigheid van de coach maar ook die hadden voldoende kennis en ervaring om een training te geven.
Je kunt natuurlijk niet in de agenda of gezondheid van iemand kijken. Ik heb bijvoorbeeld vaker geholpen toen ik nog werkte dan nu. Maar bij ons zijn het vaak trouwens hetzelfde groepje moeders wat helpt. Mix tussen tbm en werkende moeders eigenlijk. Moet ook wel zeggen met nog 1 groep 8 voor wie dat zelf niet meer zo hoeft dat ik ga helpen is mijn interesse ook wat afgenomen.
Neen klopt, ik ken ook geen tbm, ook niet in de generatie toen ik naar school ging. Er zijn er denk ik wel in België maar veel minder dan wat ik hier lees. Ook veel minder mensen die minder dan 32 u werken. Maar zoals ik al leerde is bij ons de maatschappij daar ook meer op gericht toch om meer te werken, opvang is stukken minder duur. Sport begint hier zelfs ten vroegste 17u30 op weekdagen. Enkel op woensdag inderdaad al vroeger.
Ja bij ons zijn dat ook officiële trainers. De jongere coachen die een opleiding volgden ( zonder mocht niet) konden wel enkel coachen bij de jongeren spelers.
In elk geval niet voor de training en coordinatie van de jeugdteams. Maar zoon is niet voor niks bij een andere club gaan voetballen. Contributie maar de helft en (tot nu toe) heel tevreden over de trainingen en wedstrijden. Weet trouwens niet hoe het daar precies geregeld is. Man is meer betrokken bij de voetbal dan ik.
Idd veel meer op gericht. Ook de toeslagen maken volgens mij een verschil. Waar ik hier alleenstaande moeders zie schrijven dat ze halftijds werken, ken ik alleen maar gescheiden personen of alleenstaanden die net een tandje bijsteken ( in de week dat de kinderen er niet zijn, vaak nog een flexi bij). Sport was bij ons op vrijdag om 16u en dat was voor velen veel te vroeg. Maar het kon niet anders voor de coach.
Hier in de wijk zijn het vooral de tbm, tbv en ouders die vanuit huis werken veel helpen. Denk dat dit behoorlijk per school verschilt en ook afhankelijk is per ouder. Sommigen vinden ouder betrokkenheid gewoon niet zo heel erg belangrijk.
Ja precies. Hier zijn er ook wel heel jonge jeugdteams (vaak lager niveau) die door een ouder worden getraind.