Oh wat raar! Juist dat zelf rondlopen vonden wij heel leuk! Hier hadden ze in allerlei lokalen dingen georganiseerd, en bv kraampjes met info, in andere lokalen kon je een proefles doen etc. Dochter kon ze zelf kiezen wat ze wilde doen, en dan moest ze bv lokaal c216 zien te vinden - deel van de pret
Oooh nou ja zeg. Ben je mooi klaar mee. Gelukkig mochten we beide scholen zelf bekijken met plattegrond. Bij 1 was het 1 gebouw en de ander 3. Dus was 2 uur krap. Lang niet alles gezien. De rest volgend jaar maar
Op die school hebben ze nog wel losse info avonden voor elke richting: cultuur, technasium, sport etc etc. Maar dat is een voorlichting in het betreffende lokaal en mag je dus ook weer niet door de school.
Onze zoon is eruit! We liepen gisteren op een school die hij al eerder gezien heeft. Maar gisteren liep hij er zo stralend rond en zo met een houding 'nu even hierheen', alsof hij de weg al kende. We liepen allemaal naar buiten met het gevoel, het is besloten en voelt goed. Zo fijn!
Wat een bijzondere keuze. Je ziet dus maar wat het groepje wil. Dat is toch bijzonder. Je wil juist het gebouw rustig bekijken
Ja rustig idd en met je eigen interesses. Nu durfde eigenlijk niemand iets te kiezen om stil te willen staan omdat je dat vervelend voor de rest vindt. Gelukkig staat de school voorlopig voor zoon op de laatste plaats, dus is het voor ons niet zo'n punt.
Ja, precies, als je kind tto wil doen, wil je daar toch even rustig kunnen kijken, ipv met de groep mee langs dingen die niet relevant zijn.
De kinderen hadden een aparte rondleiding, maar wel op dezelfde manier als wij idd. Dus niet " kom we gaan bij biologie kijken, kom nu naar Duits".
Zoon had het niet eens gedaan. Die wil samen met ons onderzoeken. De reguliere informatie kregen we op 1 school apart. Was 25 min en de kinderen kregen uitleg en een quiz. Wat hij wel leuk vond maar liever samen met ons. De andere school met zijn 3en onderzocht
Hier ook! Gisteravond voor de 2e keer bij deze school geweest en ze kreeg er gelijk zin in (en ze had er eerst totaal geen zin in, blijft liever nog jaren op de basisschool ) maar ze had echt het gevoel dit wordt hem. Kleine school dus heel fijn! Ze is best wat verlegen dus vindt alles altijd heel spannend. Nu zal dat straks als ze echt moet ook wel zijn hoor, maar toch fijn als je er ook wat zin in hebt
Ik wil het ook wel graag met mijn kind zien. Ik vind het heel goed als ze een aparte voorlichting voor ouders en kinderen hebben, scheelt toch qua termen enz. Maar dan daarna of later op zn minst de mogelijkheid om nog samen zelfstandig door de school te gaan. Ik vind het leuk en handig om te zien hoe hij op bepaalde zaken reageert zodat er er thuis nog over kunt napraten. Nu had hij dingen gezien die wij niet gezien hebben en andersom.
Nou precies, de enthousiasme bij bepaalde lokalen en de blik wanneer het ( nog) niet bij zijn interesse past zoals Grieks. Overigens had je zijn blik moeten zien bij het gigantische hart dat ze hadden liggen Hij gaat geen dokter worden Die 25 min aparte uitleg voor ouders was ideaal. Daarna kon je langs de lokalen om specifieke vragen te stellen. Jammer dat sommige scholen dat zo niet zien
Hier zijn de keuzes gemaakt. Nr. 1 en 2 gaan beiden naar het categoriaal gymnasium. Onze zoon (nr2) zit daar nu al in het tussenjaar en fietst dus al sinds de zomer (hij was nog maar 10) de 13km naar de stad verderop. En dat gaat hartstikke goed. Komend jaar gaan ze dus allebei. We laten ze niet bij elkaar in de klas plaatsen. Onze oudste heeft heel erg getwijfeld tussen het technasium en het gymnasium maar uiteindelijk was haar gevoel duidelijk en ging ze toch ook voor het gymnasium. Ze is al jaren overtuigd dat ze arts wil worden en op het gymnasium geven ze vanaf de 5e ism de universiteit speciale biologielessen in voorbereiding op geneeskunde. Dat gaf voor haar de doorslag.
Q (ook HB) zit nu in de 2e van TTO VWO met technasium. Door de TTO doen ze best veel extra projecten die ze zonder TTO niet krijgen. Daardoor moeten ze de rest van de stof wat compacten. Ook met technasium werken ze veel projectmatig. Deze combinatie is voor haar super fijn. Wat voor Q wel lastig blijft is het leren. Daar zou ze wel iets meer handvatten voor mogen krijgen. Ze heeft echt geen idee hoe ze nieuwe dingen aan moet pakken. Al gaat het inmiddels wel iets beter dan vorig jaar.
Het leren leren zal voor hb kinderen zeer waarschijnlijk iets meer tijd nodig hebben om onder de knie te krijgen. Wat fijn dat het nu al beter gaat! Op 1 van de scholen hebben ze vanaf havo tto en ze werken projectmatig. Wel verouderde school. ( geen 3d printer of kamer printer) ik denk dat als je daar als puber zat er weinig is veranderd. Heeft meerdere gebouwen. 50 min fietsen. Buitenlandse uitwisseling, uitstapjes naar het buitenland. Andere school heeft geen tto maar wel vwo plus met keuze of je Latijn en Grieks kiest. Nieuw gebouw met nieuwe dingen. Alle niveaus. Wel 3d printer en laser printer. Dichtbij. Wel iemand in school die bekend is met hb. Die hebben we gesproken en zei in ieder geval geen rare dingen Derde school moeten we nog naar toe.
Dat leren leren is hier ook een drama met de 2e die nu in het tussenjaar zit. De toetsweken zijn een ramp hoewel de 2e nu echt al een stuk beter gaat dan de 1e. Maar daar is dit jaar dan ook voor.
Daar lopen wij (zoon) ook tegenaan. Als het aankomt op compacten van stof of juist verdiepen an sich dat lukt op verschillende scholen vaak wel, maar er is te weinig aandacht voor/ ondersteuning op de vaardigheden die nodig zijn om alles mooi bij elkaar te laten komen. Zoon steigert vaak bij voor hem nieuwe schoolse opdrachten omdat hij geen stappenplan in zijn hoofd heeft en e.e.a. niet overziet, of en dat komt even vaak voor, hij vliegt ergens zonder nadenken in en de uitkomst laat zich dan ook wel raden. Allebei de scenario's leveren frustratie op. Ik probeer thuis altijd rustig te blijven en mee te bewegen, zaken bespreekbaar te maken en hem op weg te helpen. Duimen dat het zoden aan de dijk zet. @owly zoon heeft ook niks met Grieks (en Latijn). Luisteren naar mythische verhalen vindt hij wel leuk maar daar houdt het op. Hij doet daarom ook geen gymnasium.